Biblia
Promisiuni (5)

Promisiuni (5)

Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață. Și credincioșia Ta este atât de mare! (Plângerile lui Ieremia 3:22-23)

Ce observi prima dată la versetele anterioare? Cât de bun, credincios și minunat e Dumnezeu, fiindcă ne oferă daruri în fiecare zi, corect? Da. Apoi ce mai observi? Hai să-ți las un verset înainte de cele două scrise mai sus:

Iată ce mai gândesc în inima mea și iată ce mă face să mai trag nădejde. (Plângerile lui Ieremia 3:21)

Omul ăsta, Ieremia, e un plângăcios în cartea asta… Nu degeaba se numește „Plângerile lui Ieremia”. Și totuși, are tăria să se încreadă în Dumnezeu, să tragă nădejde știind că promisiunile Domnului nu s-au sfârșit…

Nu-i așa că este interesant cum Dumnezeu îl copleșește pe plângăciosul de Ieremia? De câte ori te plângi pe săptămână? Dar pe zi? Chiar și-așa, Dumnezeu își înnoiește bunătățile pentru tine în fiecare dimineață! De ce face asta? Pentru că te iubește! Dumnezeu e credincios: ce-a promis, El împlinește!

Este într-adevăr un mare har să ai un asemenea Dumnezeu care se îngrijește zilnic de nevoile tale! Oricâte motive ai avea de a te plânge, cred (și semnez cu parafă) că motivele de a-L glorifica pe Dumnezeu sunt mult mai multe și mai mari! Scrie pe foaie motivele de plâns față de problemele tale și motivele de recunoștință față de Dumnezeu…

Dacă vrei să te ajut, îți las o listă cu articole pe care ți le recomand ca lectură ușoară… Ai toate motivele din lume să fii mulțumitor și să crezi promisiunile lui Dumnezeu!

Depresia și stările de claustrofobie mintală (anxietate, frică, gânduri de suicid) pot fi înlăturate doar de către Dumnezeu! Cum? Prin Cuvântul Lui, adică prin promisiunile Sale! Citirea Bibliei este enorm de benefică pentru sănătatea mintală a omului!

Chiar și-acolo-n vale ar fi bine să ridici privirea și să vezi frumusețea creației lui Dumnezeu… Nu există o vale prea adâncă în care să nu vezi bunătatea lui Dumnezeu pentru tine! De ce scriu asta? Oare nu exagerez? Nu! Dumnezeu este omniprezent, peste tot, și e cu tine în cele mai adânci necazuri din viața ta! Dar cum să fie acolo dacă nu-L simți? Alege să crezi pe baza Cuvântului că Dumnezeu Creatorul, Atotputernicul și Atotștiutorul este în control! Ferice va fi de tine dacă alegi să crezi și nu vezi sau simți!

Ține minte: cât timp trăiești, bunătățile Domnului nu se sfârșesc, ci se înnoiesc în fiecare dimineață! Și chiar dacă nu mai trăiești, bunătățile Domnului continuă să se reverse peste întreaga Sa creație… De ce? Pentru că Dumnezeu este bun, iar roadele Celui bun sunt întotdeauna bune… Fii și tu un om bun!

Îți las două clipuri cu muzică faină despre bunătățile Domnului.

Quo Vadis – Bunătățile Domnului

Bunătățile Domnului – David Preuteasa

Dumnezeu să te binecuvânteze!


Sursă imagine: Aaron Burden on Unsplash


Vezi și

Promisiuni (1) – 26.01.2023
Promisiuni (2) – 23.02.2023
Promisiuni (3) – 30.03.2023
Promisiuni (4) – 27.04.2023
Promisiuni (6) – 22.06.2023
Promisiuni (7) – 27.07.2023
Promisiuni (8) – 24.08.2023
Promisiuni (9) – 29.09.2023
Promisiuni (10) – 26.10.2023
Promisiuni (11) – 30.11.2023
Promisiuni (12) – 12.28.2023
Promisiuni (13) – 29.01.2024
Promisiuni (14) – 23.05.2024

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile