Biblia
Promisiuni (1)

Promisiuni (1)

„Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul, „gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde”. (Ieremia 29:11)

Oare ce gânduri are Dumnezeu cu privire la tine? Oare să fi aterizat în lumea asta, așa, din neant, fără niciun scop? Oare are Dumnezeu o promisiune și pentru tine?

Nu sunt adeptul unei filosofii optimiste și nu caut versete din Biblie doar ca să-mi „spăl” viața murdară… Nu alerg la tot felul de versete pozitive doar ca să mă simt mai bine… Plus că nu pot să proclam că o viață de creștin trebuie să fie plină de belșug (de sănătate, bani, zile extraordinar de bune etc.). Dar ce fac atunci?

Încep o serie de articole în care voi scrie câte o promisiune din partea Domnului pentru om. În fiecare lună, în ziua de joi a săptămânii a 4-a, voi publica câte un articol mai special… Am avut anul trecut o serie faină în care am abordat orgoliul, iar de o săptămână am început o serie interesantă în care voi „da de pământ” cu rușinea. De ce o nouă serie?

Am vrut să încep ceva, să abordez subiecte noi ca să mă adâncesc mai mult în Cuvânt, iar ca motivație m-am gândit că o nouă serie de articole mi-ar da „aripi”. Am găsit rapid un subiect și mi s-a părut puțin… Am observat că nu e chiar puțin să scriu o serie de 25 de articole pe un subiect, apoi m-am gândit și la promisiunile Domnului…

De ce să nu scriu despre promisiunile Domnului? Bun, de ce nu?! Apoi m-am răzgândit. Ce-i mult e mult, nu mă bag… Numai că, la un program de rugăciune (de la Biserică), primul îndemn a fost din Ieremia 29:11, iar subiectul rugăciunii era despre promisiunea lui Dumnezeu cu privire la om. Păi atât mi-a trebuit… Am fost sigur că trebuie să scriu lunar câte un articol despre o promisiune a lui Dumnezeu…

Dumnezeu știe ce gânduri are cu privire la noi… Culmea e că noi, ca oameni, nu prea știm întotdeauna ce să facem, ce să alegem, cum să acționăm, ce planuri să ne facem (dacă merită sau nu…) și cel mai important lucru, cum să trăim sau pentru ce să trăim.

Știe un bebeluș ce planuri își fac părinții cu privire la el? Oare știe câte planuri își fac cu privire la viitorul lui, ce anume să-l învețe, la ce grădiniță să meargă sau ce tip de hrană sau activități să-i ofere? Nu cred. Și nici n-ar fi treaba unui bebeluș să știe așa ceva. De aia sunt părinții puși să fie părinți… Rolul lor e să aibă grijă de bebeluș și să-i ofere tot ceea ce este nevoie pentru a se dezvolta într-un mod armonios.

Știe un angajat ce planuri are șeful cu privire la el? Să facă bani, nu-i așa? E și ăsta un motiv, dar un șef cu coloană vertebrală are nevoie de el ca om integru, hotărât, dedicat, harnic și îl ajută să se dezvolte profesional. Până la urmă, dacă angajatul e profesionist din toate punctele de vedere, atunci și rezultatele vor fi pe măsură. Unui șef (patron, director, CEO) adevărat îi pasă de angajații lui!

Știi tu ce planuri are Dumnezeu cu privire la tine?

De ce ar avea Dumnezeu planuri cu tine? Ești prețios! Pentru tine s-a jertfit Domnul Iisus Hristos și a înviat a 3-a zi după Scripturi! Ce dovadă mai mare ai vrea decât jertfa Fiului lui Dumnezeu, ca să ai șansa la viața veșnică?

Dar cum vine asta? Chiar s-a jertfit pentru toată lumea? Chiar toată lumea? Păi așa e scris…

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică. (Ioan 3:16)

Un pic de atenție, te rog! În Ioan 3:16 scrie că Dumnezeu a iubit lumea… Să fi iubit toată lumea sau doar o parte? Dacă îți ofer farfuria mea, cât la sută îți ofer? Dacă-ți las mașina mea, ce procent din mașină îți las? Totul înseamnă totul, indiferent de context. În continuarea versetului afli că există o condiție pentru viața veșnică („ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă veșnică”).

Dacă îți dau farfuria mea plină cu mâncare, atunci e treaba ta dacă mănânci sau nu. Sau dacă îți dau mașina și tu nu știi să conduci sau nu vrei să mergi cu ea unde ai nevoie, atunci e problema ta… Eu îmi fac partea, îți dau ce ai nevoie, dar ai și tu ceva de făcut. Așa e și cu pocăința… Dumnezeu L-a dat pe singurul Lui Fiu ca jertfă, Domnul Iisus Hristos și-a făcut partea, iar acum e rândul tău. Dumnezeu are un plan cu tine! De ce? Pentru că te iubește!

De ce ai avea gânduri de pace și nu de nenorocire pentru cineva? Să fim serioși, chiar te gândești la toată lumea cu gânduri de pace sau îți canalizezi gândurile spre o persoană iubită? Se pare că mintea ta fuge cu gândul la persoana iubită… E normal să-i dorești binele! De ce? Pentru că asta face dragostea! Îți recomand să înveți pe de rost cele 13 versete din 1 Corinteni 13.

Dumnezeu nu se oprește doar la gânduri de pace pentru tine… El vrea să-ți dea un viitor și o nădejde! Ce viață e aia fără scop? Înțeleg că plictiseala (moderată) are un rol bun și te aruncă într-o mare de idei pentru a te încărca de creativitate, dar nu înțeleg nonsensul, lipsa de viață. Cred că Dumnezeu a creat fiecare om cu un scop și mă tem că omul are capacitatea de a se îndepărta de acest scop prin alegerile lui… Omul este predestinat să aleagă. Nu mi se pare nici bine, dar nici rău… E ceva normal. Ar fi înțelept să nu te abați de la planul lui Dumnezeu cu privire la tine…

Personal, nu caut să citesc tot felul de versete de încurajare sau de promisiune… Dar mai știu un lucru, tot personal: Dumnezeu mă încurajează prin astfel de versete când e nevoie! Versetele astea ajung la mine fix la timpul potrivit… La fel a ajuns și articolul ăsta la tine.

Îți las aici și o cântare deosebită (interpretată într-un mod deosebit):

Când eram doar un plod fără chip

Dumnezeu să te binecuvânteze!


Sursă imagine: Davide Cantelli on Unsplash


Vezi și

Promisiuni (2) – 23.02.2023
Promisiuni (3) – 30.03.2023
Promisiuni (4) – 27.04.2023
Promisiuni (5) – 25.05.2023
Promisiuni (6) – 22.06.2023
Promisiuni (7) – 27.07.2023
Promisiuni (8) – 24.08.2023
Promisiuni (9) – 29.09.2023
Promisiuni (10) – 26.10.2023
Promisiuni (11) – 30.11.2023
Promisiuni (12) – 12.28.2023
Promisiuni (13) – 29.01.2024
Promisiuni (14) – 23.05.2024

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile