Promisiuni (11)

Promisiuni (11)

Crezi în promisiunile Domnului? Poate zici că sunt prea generale și nu te privesc… Bun, dar atunci crezi în Cuvântul Domnului? Uite-aici ce zice:

Cheamă-Mă în ziua necazului și Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi! (Psalmul 50:15)

Ai putere să-L chemi pe Dumnezeu în ziua necazului? Dă-mi voie să-ți zic (scriu) că dacă ai putere să te plângi (din toți rărunchii), atunci cu siguranță ai un sâmbure de putere pentru a-L chema pe Domnul în ajutor.


Fii mulțumitor!


Înainte de a-L chema pe Dumnezeu în ajutor, ar fi bine să dai dovadă de mulțumire. Știu că-i greu și pare că n-ai motive (suficiente), dar Cuvântul te îndeamnă să fii mulțumitor:

Mulțumiți totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Iisus Hristos. (Efeseni 5:20)

Poate că nu știi de unde ai putere să te plângi când treci prin necazuri, dar uite ce frumos e scris în Efeseni 5:20! Mulțumește în Numele Domnului Iisus Hristos! Păi în Numele lui Iisus este putere, deci poți să spui un „Mulțumesc!” fără probleme!

E posibil să fii mulțumitor întotdeauna? Dacă alegi prin credință, da, altfel te zbați și te plângi mai rău…

De ce mănânci în fiecare zi? Probabil că de foame sau de sănătos ce ești (bolnavul n-are chef să mănânce, deși ar avea nevoie). Cum îți iubești soția/soțul? De bunăvoie prin alegere sau forțat, apoi deloc? Dragostea se întreține… La fel este și cu alegerea unei atitudini de mulțumire.

Îți las două articole cu tema mulțumirii:

Spor la citit!


Roagă-te preventiv!


Cum adică să te rogi preventiv? Prevenția este cel mai bun medicament! Nu mai bine previi boala printr-un stil de viață sănătos? Dacă trăiești anapoda și duci (sau „târăști”) un stil de viață nesănătos, la un moment dat vei plăti cu amar și cu durere…

Îți merge bine? Înseamnă că ai timp să te rogi pentru zilele rele care vor veni. E inevitabil să scapi de probleme! Nimănui nu-i plac, dar nimeni nu scapă de necazuri! Ce e de făcut? Ai timp liber? Roagă-te preventiv pentru zilele negre!

Ce faci dacă vin zile în care nu vei mai avea nici măcar puterea să te rogi? Ce mai poate să facă omul în comă? Pur și simplu se află într-o stare vegetativă, doar creierul îi mai funcționează…

Nu știi ce-ți poate aduce o zi. Fii înțelept și roagă-te preventiv ori de câte ori ai ocazia! Nu ți se pare un pic ciudat să-L chemi pe Dumnezeu în ajutor doar când îți este greu? Dumnezeu e pompierul tău sau Dumnezeul tău?


Crede!


Nu-i ușor să crezi, mai ales când nu vezi sau când vezi imposibilul peste tot.

E mare lucru să ai credință! Vestea bună e că a avea credință nu-i ceva imposibil. Dacă citești Biblia, te hrănești automat cu putere spirituală, iar ulterior ajungi să crezi ce este scris. Ce-ți spune Dumnezeu în Psalmul 50:15? Să-L chemi în ziua necazului, căci te va izbăvi! Crezi? Cheamă-L!

Nu doar că te va izbăvi, ci în final tu Îl vei proslăvi, deci vei fi mulțumitor pentru că te-a ajutat în momentele de încercare… Asta-i frumusețea credinței: să dai nas în nas cu imposibilul, să-L chemi pe Dumnezeu, să primești izbăvirea, iar în final să-L proslăvești pentru că s-a îndurat de tine. Nu-i ușor parcursul ăsta, dar e frumos și merită!

Îți las o cântare faină… Nu uita să-L chemi pe Dumnezeu în ziua necazului! E Cuvântul Lui! Nu vei fi dat de rușine!


Vezi și

Promisiuni (1) – 26.01.2023
Promisiuni (2) – 23.02.2023
Promisiuni (3) – 30.03.2023
Promisiuni (4) – 27.04.2023
Promisiuni (5) – 25.05.2023
Promisiuni (6) – 22.06.2023
Promisiuni (7) – 27.07.2023
Promisiuni (8) – 24.08.2023
Promisiuni (9) – 29.09.2023
Promisiuni (10) – 26.10.2023
Promisiuni (12) – 12.28.2023
Promisiuni (13) – 29.01.2024
Promisiuni (14) – 23.05.2024

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile