Motivațional
Ajunge zilei necazul ei!

Ajunge zilei necazul ei!

Nu vă îngrijorați dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6:34)

De ce te frămânți atâta cu privire la ziua de mâine? De ce te arunci în gol cu gândul la rezolvarea unor probleme ce nu țin de tine? De ce te stresezi, omule bun? Ce-ți face credința? Nu e Dumnezeu tot Dumnezeu?

Ajunge! Destul! Însuși Dumnezeu îți spune azi că „ajunge zilei necazul ei”!

De ce te frămânți cu privire la ziua de mâine? Ești tu acolo să vezi ce se întâmplă? Momentan, nu. Dumnezeu este deja acolo și știe cel mai bine cum va fi mâine. Dacă El îți spune să nu te îngrijorezi cu privire la ziua de mâine, de ce o faci?

De ce sari cu gândul la rezolvarea unor probleme pe care nu le poți rezolva, probleme ce nu țin de tine, probabil unele care deja te-au depășit? Înțeleg că nu ți-a plăcut matematica (și încă nu îți place), deci la capitolul „rezolvarea de probleme” ești de nota 5 (maxim?), dar dacă Dumnezeu e Creatorul Universului, prin urmare cel mai bun matematician, de ce nu Îi ceri ajutorul? Are o formulă perfectă pentru rezolvarea problemelor din viața ta și a celor din jurul tău.

De ce te stresezi, omule bun? Vrei să aduni liste cu medicamente? Chiar ai nevoie în situația asta a ta de debusolare, să culegi boală după boală?

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

Ce-ți face credința? O mai ai? Nu mă refer la aia pe bază de sentimente care se evaporă rapid, nici la cea bazată pe logică (nu ține mult până vine altcineva cu o altă logică…), ci la credința izvorâtă din duh (care vine din Duhul Sfânt). Crezi? Cât?

Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd. (Evrei 11:1)

Nu e Dumnezeu tot Dumnezeu? Este, a fost și va fi!

„Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul”, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era și Cel ce vine, Cel Atotputernic. (Apocalipsa 1:8)

Astăzi, 10 septembrie, este ziua mondială pentru prevenirea suicidului. Știai că anual sunt aproximativ 1 milion de decese prin suicid? Ce înseamnă asta? O sinucidere la fiecare 40 de secunde… Știai că prima cauză de deces pentru tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani este suicidul? Ajunge zilei necazul ei! Dumnezeu te iubește! Chiar dacă nu vezi acum nicio scăpare? Da, chiar dacă…

Poate că auzi des sloganul „trăiește clipa!” sau alte îndemnuri care spun să trăiești acum pentru că nu se știe niciodată ce va fi mai târziu… De obicei, oamenii ăștia sunt atei, profită de orice ocazie să se simtă bine, au liber la desfrâu, au liber la păcat, au liber să facă orice (din perspectiva lor).

Știi că poți învăța chiar și de la astfel de oameni destrăbălați? Ei nu se gândesc la consecințe… Tu deja te gândești la necazurile zilei de mâine… Omul beat de păcat nu mai judecă. Însă tu ești treaz și nu faci rău dacă te gândești la viitor, dacă ești înțelept și faci în așa fel încât să rezolvi tot ce trebuie rezolvat astăzi pentru ziua de mâine.

Dar atenție: nu te îngrijora! Poți fain-frumos să-L chemi pe Dumnezeu să Îți fie sprijin în toate și astfel să pășești înainte cu încredere, orice ar fi! Fă ce poți, apoi lasă-L pe Dumnezeu să facă tot ce trebuie! E greu? Poate pentru tine, dar nu pentru Dumnezeu!

Acționează înțelept! Nu te panica! Dumnezeu e în control! Crede!

Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreapta și-ți zic: ‘Nu te teme de nimic, Eu îți vin în ajutor!’ (Isaia 41:13)


Sursă imagine: Tim Marshall on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
2 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Roxana T.
Roxana T.
Vizitator
1 an în urmă

Foarte frumos!.. 😊
“Stie Domnul ce avem nevoie.. Da-ne, Doamne, ce avem nevoie!” 😊