Limba română la-ndemână
„Contracost”, „contra-cost” sau „contra cost”?

„Contracost”, „contra-cost” sau „contra cost”?

Oare cum se scrie corect? „Contracost”, „contra-cost” sau „contra cost”? Se scrie legat, cu cratimă sau despărțit?

Vrei să afli cum se scrie corect? Totul e contra cost, nimic nu e gratis.

Fii pe pace, la mine pe blog te costă doar timpul și efortul de a citi, nimic mai mult, asta dacă nu vrei să susții blogul cu o donație lunară pe Patreon sau dacă nu ai nevoie de ajutorul meu pe partea de digitalizare… Vezi serviciile mele pe pagina „Servicii”.

Așadar, cum este corect?

Varianta „contracost” este ilegal de incorectă. Știai că în limba română se pot comite ilegalități? Îți recomand să citești articolul „De ce să scrii corect în limba română?”. Scrie corect în limba română!

Există cuvinte care încep cu prepoziția „contra” și se scriu legat în limba română. Exemple: contraatac, contrasens, contrafăcut, contratimp. Nu trebuie să fii un „Gică Contra” când vine vorba de limba română. Învaț-o și accept-o așa cum e!

Ce spui de varianta „contra-cost”? Îți place cratima? Folosește-o la nevoie! Care nevoie? Nevoia aia bună. Ai citit poezia „Dă-i o cratimă când dai!”? Citește-o!

Ce variantă ne-a mai rămas? Varianta corectă: contra cost.

Totul e contra cost pe lumea asta. Mănânci prostii? Te costă sănătatea. Faci prostii? Te costă bani și timp din viață… Faci lucruri bune? Te costă disciplina.

Apropo de disciplină, merită să fii un om disciplinat! Fii înțelept! Disciplinează-te și fă numai lucruri bune! Viața e prea scurtă pentru a-ți irosi timpul!

Ține minte: „contra cost” se scrie totdeauna dezlegat! Te costă spațiul… Spațiul e bun atunci când e bine folosit. Te las cu sloganul meu:

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile