Biblia
Promisiuni (7)

Promisiuni (7)

Domnul Însuși va merge înainte ta, El Însuși va fi cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa; nu te teme și nu te înspăimânta! (Deuteronomul 31:8)

Ai mai întâlnit un verset cu atât de multe încurajări într-o singură frază și atât de compact? Te rog să-l scrii într-un comentariu. De-abia aștept să-l citesc!

Să împart versetul în încurajări, așa cum de altfel este și normal? Hai să vedem…

  1. Domnul Însuși va merge înaintea ta
  2. El Însuși va fi cu tine
  3. Nu te va părăsi
  4. Nu te va lăsa
  5. Nu te teme
  6. Nu te înspăimânta!

Uite ce listă frumoasă de încurajări avem! Păi dacă ți-ar spune un om toate aceste lucruri, oare nu te vei simți mai bine?

Dacă-i spune băiatul iubitei sale că el va merge înaintea ei, că el va fi cu ea, că nu o va părăsi și nu o va lăsa, să nu se teamă și să nu se înspăimânte, atunci poate fi momentul perfect pentru o cerere în căsătorie… Astfel de cuvinte sunt de prisos. Dar dacă ți le adresează Dumnezeu?


Domnul Însuși va merge înaintea ta


Cel mai sigur loc din Univers în care poți să te afli este voia lui Dumnezeu.

Din moment ce Domnul merge înaintea ta și îți pregătește locul sau îți netezește calea, oare nu ți-e ușor să crezi?

Creștinul are multe îndoieli cu privire la pornirea pe un drum necunoscut, dar dacă se prinde de promisiunile lui Dumnezeu și crede Cuvântul Său, atunci toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede


El Însuși va fi cu tine


Poate spui că nu-L simți pe Dumnezeu alături de tine… Îți bazezi viața doar pe emoții și pe ceea ce simți? Parcă n-am niciun chef să scriu articolul și uite că-l scriu…

Sunt unele lucruri opționale, altele negociabile, iar de cele mai multe ori trebuie să fie luate ca atare. Nu mă iau la ceartă cu profesorul de matematică atunci când îmi spune că 2 + 2 este 4.

De ce să cred că 2 + 2 este 4, dar să nu-L cred pe Dumnezeu când spune că va fi cu mine? Doar pe baza simțirii? Asta ar însemna că sunt un prunc…


Nu te va părăsi

Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El Însuși a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” (Evrei 13:5)

Se implică Dumnezeu în zona financiară? Absolut! El are de toate pentru toți!

Căci „al Domnului este pământul și tot ce cuprinde el”. (1 Corinteni 10:26)


Nu te va lăsa


Dumnezeu nu te lasă! Credincioșie mai mare decât a Domnului nu găsești nicăieri! Nici măcar la părinți sau la soț/soție!

Bineînțeles, omul care iubește este dispus să facă tot ce poate ca să nu te lase (în pace…), dar are limitele sale și la un moment dat apare neputința.

În schimb, la Dumnezeu totul este posibil! Dumnezeu e Dumnezeu! Este o onoare să crezi în El!


Nu te teme


De ce apare teama? Din cauza nesiguranței, a lipsei de curaj și a gândurilor care dospesc tot felul de situații nefavorabile.

Nesiguranța poate fi confruntată cu ajutorul credinței în Dumnezeu. Dacă El îți spune să nu te temi, atunci crede! E logic să fie greu, să fii testat cu situații de incertitudine, dar atunci este momentul oportun să crezi…

Îți lipsește curajul? Fie vorba între noi, curajul este un strop de tupeu care se-avântă să lupte cu frica. Oricum ai suci-o, frica nu dispare fără curaj.

Problemele sunt date pentru a fi rezolvate (asta ai învățat la școală, nu-i așa?)! Focul se stinge cu apă, nu-i așa? La fel și frica va înceta cu ajutorul curajului…

Ce gânduri te frământă? Lasă iluziile deoparte și nu te înspăimânta!


Nu te înspăimânta!


Dacă Domnul spune că va merge înainte ta, că El Însuși va fi cu tine, că nu te va părăsi, nu te va lăsa și să nu te temi, atunci ce rost are să te înspăimânți?

Bun, poate zici că apare o problemă gravă la care nu găsești rezolvare… Ce faci atunci? Sunt șase încurajări, fiecare o însuflețește pe cealaltă. Mai ai nevoie de a 6-a încurajare? Este exact pentru cei care trec prin probleme grave.

De multe ori nu înțelegem dacă ni se spune o dată, de două ori sau de trei ori. Parcă atunci când auzim a 4-a oară începem să ne gândim că face sens. Dar dacă ni se spune de șase ori, reformulat? Atunci e treabă seriosă!


Domnul Însuși va merge înainte ta, El Însuși va fi cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa; nu te teme și nu te înspăimânta! (Deuteronomul 31:8)

Îți las o cântare a căror versuri sunt inspirate din Deuteronomul 31:8.

Domnul va merge înaintea ta – Grupul Iosub

Dumnezeu să te binecuvânteze!


Vezi și

Promisiuni (1) – 26.01.2023
Promisiuni (2) – 23.02.2023
Promisiuni (3) – 30.03.2023
Promisiuni (4) – 27.04.2023
Promisiuni (5) – 25.05.2023
Promisiuni (6) – 22.06.2023
Promisiuni (8) – 24.08.2023
Promisiuni (9) – 29.09.2023

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
2 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Anisoara
Anisoara
Vizitator
9 luni în urmă

Mă bazez din ce în ce mai mult pe asta.