Promisiuni (9)

Promisiuni (9)

Pe ce sau pe cine te bizui? Pe brațul tău sau pe brațul Domnului? Dacă Dumnezeu îți spune „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi”, ai trăi prin credință, chiar dacă nu simți nimic?

Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi. (Evrei 13:5b)

Cred că n-ar fi deloc înțelept din partea ta să te bizui pe brațul tău, indiferent că mergi la sală sau nu… Nu cred că ești cel mai bun (sau cea mai bună) din lume la skanderbeg ca să te bați cu pumnii-n piept că n-ai nevoie ajutorul nimănui și că poți să duci orice problemă!

Apropo, știai că „skanderbeg” vine de la eroul național al Albaniei, Gjergj Kastrioti Skanderbeg, din anii 1400? Tu ești vreun erou național de te bizui pe brațul tău?

Spre salvarea ta, există Dumnezeu care poate pune la pământ orice problemă, a oricărui om, oricând!


„Nicidecum n-am să te las!”


Am mai abordat acest subcapitol în articolul „Promisiuni (7)”. Subtitlul de acolo este „Nu te va lăsa”, dar în versetul din Evrei 13:5b, Dumnezeu îți spune „Nicidecum n-am să te las”. Ce înseamnă „nicidecum”? Păi când îți spune cineva „Nicidecum n-am să te las”, ca om, nu judeci un pic ideea că omul ăla e serios, hotărât și credincios? Dar dacă o spune Dumnezeu?

Există oameni superficiali, cu o credință superficială, care cu buzele spun una, iar cu faptele dovedesc alta. Acești oameni sunt impostori… Ce au la bază impostorii? Mândria!

Omul mândru vrea să dovedească ce poate și să vadă lumea că nimeni nu-i ca el. Cred și eu că nimeni nu-i ca el, mai ales când „mândria merge înaintea pierii” (Proverbe 16:18a). Va fi vai de el când va cădea…

Poate fi cineva creștin și impostor în același timp? Poate fi îmbrăcat cu haine de creștin și izolat la nivelul minții cu iz de impostor…

E o formă de nebunie și de prostie alterată să nu te încrezi în Dumnezeu când îți spune „Nicidecum n-am să te las”.

Poate zici că simți cumva că Dumnezeu te-a părăsit, că nu-ți răspunde la rugăciuni și că nu mai știi ce să faci. Ete na! Ești cumva un erou sau o eroină de trebuie să-ți răspundă Dumnezeu la secundă? Fii pe pace! E testul credinței tale! Credința n-are legătură cu simțurile! Ispita luptă la nivelul simțurilor (ceea ce o face și ticăloasă), dar credința e ori cu DA, ori cu NU, nu-l are pe PARCĂ la prieteni…

Crezi în cuvântul lui Dumnezeu? Trăiește ca atare!


„Cu niciun chip nu te voi părăsi!”


Îmi plac frazele Domnului Iisus din cartea lui Ioan, unde începe cu „Adevărat, adevărat vă spun…”. De ce accentuează ideea și folosește cuvântul „adevărat” de două ori? Nu spunea adevărul și înainte? Bineînțeles că spunea adevărul, doar că în contextul de față le vorbește apăsat fariseilor, are un „meci” cu oamenii care se bizuie pe brațul lor…

„Nicidecum” este un sinonim al expresiei „cu niciun chip”. Dumnezeu îți spune clar și răspicat faptul că nu te va lăsa și nu te va părăsi!

Poate ai ajuns la o vârstă și ești uns (-ă) cu toate „alifiile”, ai trecut prin faze în care anumiți oameni te-au părăsit sau te-au trădat sau te-au lăsat fix când ai avut cea mai mare nevoie de ei. Dumnezeu îți spune clar, astăzi, că El nu te va lăsa!

Ce e sigur pe lumea asta? Sănătatea? Locul de muncă? Ziua de mâine? Nimic în afară de promisiunile lui Dumnezeu!

Cel mai înțelept lucru pe care poți să-l faci este să te bizui pe brațul Domnului!

Îți las o cântare interpretată de frații Sărăcuți:

Frații Sărăcuți – Nu pe brațul meu mă bizui

Vezi și

Promisiuni (1) – 26.01.2023
Promisiuni (2) – 23.02.2023
Promisiuni (3) – 30.03.2023
Promisiuni (4) – 27.04.2023
Promisiuni (5) – 25.05.2023
Promisiuni (6) – 22.06.2023
Promisiuni (7) – 27.07.2023
Promisiuni (8) – 24.08.2023
Promisiuni (10) – 26.10.2023
Promisiuni (11) – 30.11.2023
Promisiuni (12) – 12.28.2023
Promisiuni (13) – 29.01.2024
Promisiuni (14) – 23.05.2024

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile