Biblia
Promisiuni (13)

Promisiuni (13)

Cum stai cu temerile? Cum te-mpaci cu îngrijorările? Dar cât de bine te-nțelegi cu îndrăzneala, curajul, cutezanța?

Înainte să trec la promisiunea Domnului, îți scriu un verset frumos, pe care sper să-l ții minte toată viața ta:

Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință. (2 Timotei 1:7)

Mi-a plăcut obiceiul de anul trecut, când am început să scriu un articol lunar cu o promisiune general valabilă pentru orice om care se teme și se încrede în Dumnezeu.

Pentru luna ianuarie, 2024, promisiunea Domnului pentru tine este următoarea:

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

Ai putea spune că este un verset de nota 10, nu-i așa?


Nu te teme!


De ce te temi? E limpede că ai nenumărate motive, poate unele sunt legate de starea de sănătate a ta sau a familiei tale, altele sunt legate de siguranța unui venit lunar sau a locului de muncă, iar altele sunt temeri legate de ziua de mâine sau de viitor.

Oare un om duhovnicesc, ancorat în Hristos, are motive de teamă? Motive avem cu toții. Partea bună este că oamenii duhovnicești își încredințează soartă în mâna Domnului, cu tot cu planuri, gânduri și dorințe.

Poți face și tu la fel?


Nu te îngrijora!


Cum a fost acest început de an (2024) pentru tine? Pentru mine a fost unul în forță, cu de toate, de parcă am mâncat o șaorma cu bune și cu rele, dulce, dar și amară, acră și uneori foarte iute…

Crezi Cuvântul lui Dumnezeu? Dacă El îți spune să nu te temi și să nu te îngrijorezi, Îl crezi pe Cuvânt? Dumnezeu vorbește cu „Da!” și „Amin!”. Orice zice, se împlinește.

Poate zici că ai mai fost la pocăiți sau că ai crescut la pocăiți, dar Dumnezeu nu te-a ajutat așa cum ai vrut tu. Foarte bine zici! Dumnezeu te ajută cum vrea El, nu cum vrei tu! Dumnezeu niciodată nu se îndepărtează de cei care-l caută cu adevărat! Ba dimpotrivă, se apropie de ei!


Dumnezeu te întărește!


Dacă te încorzi, poți garanta faptul că-ți prelungești firul vieții cu câteva zile, ore, minute sau secunde? Dumnezeu ți-a dat viață, iar scopul lui pentru tine este să trăiești veșnic!

Domnul Iisus Hristos a murit pentru tine și a înviat pentru a-ți oferi șansa la mântuire (salvare)!

Ești viu? Atunci înseamnă că Dumnezeu te-a întărit și ți-a dat viață! E harul Lui, nu meritul tău! Știai că ajutorul Domnului este prezent în viața ta, zi de zi?


Dumnezeu te ajută!


Crezi că Dumnezeu te-a făcut om la întâmplare? Poate ți-ai fi dorit să fii o pasăre sau un animal un pic mai puternic, precum leul sau tigrul. Nu cred că ți-ai fi dorit să fii o furnică sau un păiajnen

Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lispește niciodată în nevoi. (Psalmul 46:1)

Jertfa Domnului Iisus Hristos este un ajutor din partea lui Dumnezeu pentru omenire. La fel este și Biblia. Apropo, ai citit Biblia? Dacă vrei să trăiești bine indiferent de circumstanțe (că-i bine, că-i rău), atunci îți recomand să citești Biblia!


Dumnezeu te sprijină cu dreapta Lui biruitoare!


Observi și tu ce observ eu? Cuvântul „biruitor” mă duce cu gândul la luptă. Din momentul în care se naște, omul este implicat în mod direct într-o luptă spirituală.

Nu te-ai întrebat niciodată de ce există bine și rău sau de ce mor oameni „nevinovați” în cutremure, inundații, calamități? Ei bine, în spatele tuturor lucrurilor este o lume spirituală pe care omul nu o vede cu ochiul liber. Știi tu că un om este nevinovat sau nu? Dumnezeu știe tot!

Dacă Dumnezeu îți spune astăzi (indiferent de ziua în care citești articolul… Cuvântul lui Dumnezeu este același ieri, azi și-n veci!) că te sprijină cu dreapta lui biruitoare, înseamnă că te afli într-o bătălie… Nu te teme! Cine este cu Dumnezeu va triumfa!

Vrei să fii biruitor? Vrei să fii împlinit? Vrei să fii fericit? Vrei să fii curajos? Vrei să trăiești bine indiferent de circumstanțe? Atunci trebuie să crezi în Dumnezeu!

E suficient doar să crezi în Dumnezeu? Și dracii cred și se înfioară…

Pentru a fi mântuit, ai nevoie de credință și de ascultare! Îmbină credința cu ascultarea (și cu împlinirea), iar Dumnezeu te va binecuvânta veșnic!

Îți las o cântare interpretată de fanfară. Nu amâna chemarea lui Dumnezeu!

Domnul să te binecuvânteze!


Vezi și

Promisiuni (1) – 26.01.2023
Promisiuni (2) – 23.02.2023
Promisiuni (3) – 30.03.2023
Promisiuni (4) – 27.04.2023
Promisiuni (5) – 25.05.2023
Promisiuni (6) – 22.06.2023
Promisiuni (7) – 27.07.2023
Promisiuni (8) – 24.08.2023
Promisiuni (9) – 29.09.2023
Promisiuni (10) – 26.10.2023
Promisiuni (11) – 30.11.2023
Promisiuni (12) – 12.28.2023
Promisiuni (14) – 23.05.2024

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile