Cine alege să păcătuiască, alege să sufere

Cine alege să păcătuiască, alege să sufere

Îți place să suferi? E o întrebare cam neglijentă, nu-i așa? Trebuie să știi că atunci când alegi să păcătuiești, alegi în mod intenționat să suferi.

Poate ești filosof (cu „s”) ca mine și vrei să ne definim termenii înainte să începem discuția. Vrei să știi ce înseamnă păcatul? Hai să-ți dau două (versete):

Feriți-vă de orice se pare rău.

1 Tesaloniceni 5:22

Deci cine știe să facă bine și nu face săvârșește un păcat!

Iacov 4:17

Mi-e destul de greu să definesc păcatul din cauza însemnătății enorm de grave pe care o are.

Dacă a trebuit ca însuși Domnul Iisus Hristos să se întrupeze, să moară jertfit pe cruce și să învieze glorios a 3-a zi după Scripturi, iar mai apoi să se înalțe la cer, înseamnă că această variantă a fost cea mai potrivită pentru salvarea omenirii.

Dumnezeu este un Dumnezeu glorios, plin de slavă, care merită toată lauda ta și a mea! De ce ai păcătui împotriva unui astfel de Dumnezeu? De ce i-ai întoarce spatele Celui care te-a creat? De ce te-ai răzvrăti împotriva singurului care te iubește în mod necondiționat?

Păcatul oferă avantaje sau plăcere, nu-i așa? Din păcate, te vei alege numai și numai cu suferință.

Alegi să păcătuiești? Înseamnă că alegi să suferi! Nu uita ce ai citit acum! Cine alege să păcătuiască, alege să sufere.


Suferință la nivel spiritual


Cea mai groaznică suferință este cea de la nivel spiritual.

Un om zdrobit la nivel spiritual va fi praf din toate punctele de vedere. Știi cum arată un zombi? Probabil ai văzut imaginea unui zombi sau un clip (film) cu zombi. Ei bine, omul care suferă la nivel spiritual e precum un om mort care umblă.

Toate problemele din viața unui om, absolut toate problemele, au rădăcini la nivel spiritual.

Noi vedem lumea reală, avem ochi de carne și trăim printre oameni, dar nu suntem conștienți că mai există și o lume nevăzută, o lume spirituală, care ne vede sau care trăiește alături de noi.

Fiecare om are îngeri păzitori. Ești de acord cu afirmația asta? Și dacă nu ești, eu continui să scriu. Tragi concluziile la final și iei ce-i bun din acest articol…

De cine ne păzesc acești îngeri păzitori? De ceva rău, corect? Ei bine, mai există și altfel de îngeri, îngeri căzuți sau demoni. Demonii vor ca oamenii să sufere.

Îți recomand să vizionezi filmul „Nefarious”. Dacă n-ai timp, atunci te rog să citești articolul „Recenzie la filmul Nefarious”.

Nu trebuie să te sperie demonii sau partea asta întunecată a lumii spirituale. Teme-te de Dumnezeu, nu te teme de cel rău!

Știai că existe avantaje pentru cel care are frică de Dumnezeu? Hai să-ți mai las două versete:

Începutul înțelepciunii este frica de Domnul și știința sfinților este priceperea.

Proverbe 9:10

Frica de Domnul lungește zilele, dar anii celui rău sunt scurtați.

Proverbe 10:27

Cum scapi de suferință la nivel spiritual? Având frică de Dumnezeu și intrând în voia Sa. La Dumnezeu e singura soluție!


Suferință la nivel psihic


Din moment ce ai probleme la nivel spiritual, acestea se răspândesc și îți atacă psihicul. De ce crezi că tot mai mulți oameni cedează și ajung să se sinucidă?

Gândurile de suicid au ajuns la cote alarmante! Oare de ce? Faptul că trăim într-o lume în care totul se întâmplă pe repede-nainte, plus păcatul care se împregnează în inima noastră, ne face să ne pierdem mințile.

Nu cred că spitalele de psihiatrie din România fac față la cât de mare este cererea sau ar trebui să fie cererea. Vorbim de anul 2024!

Apropo, dacă tot am dus discuția în zona asta, dacă nu știi ce facultate să faci pentru a avea o meserie utilă și cerută pe viitor, îți recomand să te faci ori medic (doctor chirurg sau ceva ce are legătură cu bolile infecțioase), ori medic psihiatru sau psiholog.

Din păcate, se anunță un val precum un uragan în ceea ce privește îmbolnăvirea oamenilor din punct de vedere psihic.

Problema principală este la nivel spiritual. Dacă nu-ți rezolvi problema cu ajutorul lui Dumnezeu, atunci izbucnește…

Ce se întâmplă după ce ajungi bolnav la nivel psihic? Te îmbolnăvești în trup.

Vezi cât de parșiv este păcatul? La început este o ispită, o promisiune de plăcere sau o poziție care te pune în avantaj o perioadă, dar mai apoi te aruncă în groapă…


Suferință la nivel fizic


E drept că unele boli fizice le moștenim, dar ce facem cu bolile pe care le „câștigăm” în urma păcatului?

Cine alege să păcătuiască, alege să sufere! Cred că trebuie să memorăm titlul acestui articol.

Suferința în trup poate fi uneori teribilă. Cine vrea să sufere, mâna sus! Nu cred că ridică nimeni nici măcar sprânceana…

Din nefericire, ne alegem cu multe neputințe în trup datorită păcatului. Ce este de făcut? Apelează la Dumnezeu! Tariful este gratuit, a plătit Domnul Iisus Hristos tot ce trebuia plătit.

Numai că trebuie să faci și tu ceva. Ce anume? Să-ți faci partea!


Ești chemat la sfințenie

Căci este scris: „Fiți sfinți, căci Eu sunt sfânt.”

1 Petru 1:16

Tu ești chemat la sfințenie, la o viață curată, demnă față de Cel care te-a creat!

Dacă trăiești frumos, înseamnă că scapi de suferință?

În articolul de față m-am adresat celui care alege să păcătuiască. Fie vorba între noi, nu este om care să facă bine fără să nu păcătuiască…

Fiindcă pe pământ nu este niciun om fără prihană, care să facă binele fără să păcătuiască.

Eclesiastul 7:20

Păi atunci ce facem? Să păcătuim ca să se-nmulțească harul? Nicidecum! Vezi Romani 6.

Ești socotit neprihănit prin jertfa Domnului Iisus Hristos, deci n-ai cum să fii neprihănit altfel. Dar tot ce ține de tine, de trăirea ta, fă și fă să fie bine!

În caz că ajungi să suferi pentru Hristos, nu pentru păcat, atunci dă-mi voie să te felicit. Nu doar că te felicit eu, ci te felicită cerul și Dumnezeu.

E o onoare să suferi pentru Hristos!

Dacă tot vrei să suferi, atunci alege înțelept! Alege-l pe Hristos indiferent de circumstanțele prin care treci!

Fie ce-o fi, de probleme nu scapi, fie că sunt mici sau mari. Important este să te afli în voia Domnului, ca atunci când nu mai poți, să fii purtat pe brațele Lui și să mergi din har în har (ca pe nori…).

Nu uita: cine alege să păcătuiască, alege să sufere!

Domnul să te binecuvânteze cu înțelepciunea necesară pentru a alege înțelept! Nu merită să culegi suferințe din cauza păcatului!

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile