Rugăciuni
Îndemn la rugăciune pentru familia Pustan

Îndemn la rugăciune pentru familia Pustan

Ai un gând bun? Dorești ca toți oamenii să fie mântuiți? Ești convins că numai la Dumnezeu există salvare? Atunci înseamnă că acest articol este pentru tine.

Pe acest blog, am o rubrică numită „Rugăciuni”. Care-i scopul? Să scriu motive de rugăciune pentru cei aflați în nevoie. Citește te rog următoarele versete:

Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, pentru împărați și pentru toți cei ce sunt înălțați în dregătorii, ca să putem duce astfel o viață pașnică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea. Lucrul acesta este bun și bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care voiește ca toți oamenii să fie mântuiți și să vină la cunoștința adevărului. (1 Timotei 2:1-4)


Motiv


De ce îndemn la rugăciune? Dumnezeu mi-a vorbit personal de nenumărate ori prin predicile fratelui Vladimir Pustan. Pot să recomand oricui și oricând o serie de 10-20 de predici, în funcție de situațiile omului aflat în nevoie.

Ești în depresie? Ia și-ascultă! Ai gânduri sinucigașe? Ia și-ascultă! Te simți descurajat? Ia și-ascultă! Nu mai vezi luminița de la capătul tunelului? Ia și-ascultă!

Dumnezeu m-a învățat pe propria piele că orice om are șansa la iertare și prin urmare la mântuire! Cum așa? Iisus Hristos este Domnul, iar dragostea Sa întrece orice pricepere!

Familia Pustan trece printr-o situație grea. Mai multe detalii găsești pe internet, nu le voi scrie aici.


Condamn păcatul


Tu condamni păcatul? Atunci de ce mai păcătuiești? Nu-i așa că orice-ai face, la un moment dat ajungi să păcătuiești? Condamni păcatul făcut cu voia? Foarte bine!

Omul, încă din grădina Edenului, a ales să păcătuiască. Cum și de ce? Din cauza ispitei pentru o posibilă împlinire. N-a fost omul îndeajuns de împlinit în grădina Edenului? Probabil că a fost un pic inocent…

Ce este ispita? Un parfum cu miros atrăgător. Dacă ispita ar mirosi urât, n-ar mai fi de dorit, nu-i așa? Ei bine, atunci nu te mira de ce cade un om.

Apropo, de ce cade un om? Din cauza atacurilor demonice.


Atac demonic


Ai văzut filmul „Nefarious”? Îți recomand articolul „Recenzie la filmul Nefarious”. Merită să citești, merită să vezi filmul!

De ce cred că situația din familia Pustan este un atac demonic? Înainte să trec la luptă, cred că trebuie să le spun criticilor mei următoarele cuvinte: fiți pe pace! Mă rog și pentru voi! Azi cade unul, mâine cade altul și tot așa… De fapt, căderea are loc progresiv, nu deodată…

Dacă l-ai urmărit pe fratele Pustan, probabil ai văzut că a scris o carte despre exorcism. Ce este exorcismul? O luptă spirituală prin care demonii sunt scoși din oameni. Nu te speria. Citește în continuare, îți va fi de folos.

Satana (sau Diavolul sau Dracul) este neputincios. Scriu „neputincios” pentru că se observă foarte clar faptul că nu a mai reușit să-l atace pe fratele Pustan în mod direct, ci doar indirect, printr-o verigă.

Nici nu vreau să intru în detalii și să scriu câte a pățit fratele Pustan la viața lui, prin câte a trecut. Cert e că a făcut multe pentru Domnul.

Satana nu agreează oamenii care fac multe pentru Domnul. Fii pe pace! Fă totul pentru Domnul! De ce? Pentru că răsplătirea ta va fi viața veșnică! Nu te teme de Satana! Teme-te de Dumnezeu!

Ce face Satana când este înfuriat? De fapt e înfuriat tot timpul… Când Satana este complet înfuriat, sare la atac. Cum reacționează? Trimite o armată de demoni să oprească lucrarea lui Dumnezeu.

În momentul de față, crede cineva că lucrarea lui Dumnezeu poate fi oprită? Chiar dacă fratele Pustan ar fi pus complet pe tușă, lucrarea lui Dumnezeu va înainta! Lucrarea lui Dumnezeu nu poate fi știrbită!

Satana n-are nicio putere asupra oamenilor lui Hristos! De ce? Pentru că în numele lui Iisus Hristos este putere!

Dar atunci cum de a reușit să facă ravagii în familia fratelui Pustan? Satana are putere asupra celui care nu este ancorat în Hristos. Dacă vede o breșă de securitate, intră și face ravagii…

Orice om poate să cadă! Nu te considera tare! Fără Hristos ești zero!

Satana e parșiv și are ca scop doar să-și bată joc de oameni.


Bătaie de joc


Scopul demonilor este să-și bată joc de oameni. Nu intru în detalii… Demonii sunt frustrați, n-au inimă, n-au suflet, n-au pe nimeni. Sunt pur și simplu dezorientați. Ei sunt pedepsiți dacă nu fac rău oamenilor. Ba mai mult, se hrănesc cu răul pe care-l produc oamenilor. Afli chestii interesante, nu-i așa?

Sunt creștin asumat. Cu ce unealtă lucrează creștinul? Unealta creștinului se numește credința. E suficientă doar credința? Credința merge mână-n mână cu acțiunea.

Acest articol are scopul de a te îndemna să te rogi pentru cei aflați în nevoie! Atenție! Nu apăr pe nimeni și nu bag sub preș nicio faptă demnă de condamnat! Mai bine să suferi pentru păcat, dar să fii iertat, decât să rămâi neiertat și să ajungi în iad!

Oamenii din zona evanghelică s-au împărțit în 3 tabere (+1 bonus):

  • Unii care se mobilizează și se roagă pentru familia fratelui Pustan. Aceștia înțeleg că sufletul omului e mai important decât orice. Ei se roagă pentru mântuirea sufletului.
  • Alții care își bat joc de fratele Pustan și de familia acestuia.
  • Ceilalți care doar privesc de pe tușă să vadă ce-o fi, cum o fi și dac-o fi.
  • E drept că mai sunt niște oameni care îl apără pe fratele Vladimir Pustan cu ochii închiși… Să le fie cu iertare!

Din ce tabără faci parte? Nu-i treaba ta sau a mea să judecăm omul. Dumnezeu știe totul. Dacă vezi un om aflat în nevoie sau că trece printr-o situație dificilă, pune-te și ajută-l! Poți să ajuți? Fă-o!

Știai că cea mai groaznică durere este durerea sufletului? Nu-ți doresc să o simți, dar cu siguranță o vei simți la un moment dat, dacă n-ai simțit-o până acum.


Importanța slujirii


Cred și sunt convins că slujirea lui Dumnezeu trebuie să fie întotdeauna prioritară. Dar am o problemă cu excesul, în sensul că din moment ce ai familie, prioritatea numărul 1 trebuie să fie familia, nimic altceva.

Bine-bine, Dumnezeu trebuie să fie pe primul loc, asta e clar. Dar slujirea? Slujirea altora? Întâi eu și casa mea, apoi alții, corect?

Din păcate, mulți predicatori sau slujitori își neglijează familiile. Dacă ești omul pentru care scriu (vezi primul paragraf), ai observat că mulți predicatori cunoscuți sunt mai tot timpul plecați. Cum cresc copiii lor? Un pic (sau un pic mai mult) fără prezența tatălui…

Nu poartă Dumnezeu de grijă? Nu zic că nu poartă Dumnezeu de grijă, dar scriu că este nevoie de un echilibru. Nu-mi permit să spun mai multe. Știu că toate trebuie făcute cu înțelepciune.

Ai familie? Protejeaz-o și ocupă-te de ea! De-aia o ai, ca să te înfățișezi înaintea lui Dumnezeu și să o aduci ca o „jertfă de un miros plăcut”! Nu-ți neglija familia și nu o distruge!

Satana găsește breșe de securitate în familiile noastre pentru că noi nu veghem. Nu Dumnezeu e de vină, ci omul!


Roagă-te!


Nu-s curios de ce zice omul X, Y sau Z despre familia Pustan. Nu-i treaba mea să știu ce face și ce nu face fratele Pustan.

Știu sigur că familia Pustan a avut parte de un atac demonic. Știu și mai sigur că lucrarea pe care o face fratele Pustan este una care aduce roade, iar Satana este negru de supărare din cauza asta. Și mai știu ceva: Dumnezeu nu-și lasă copiii la greu!

Sunt ultimul curios de gura lumii și de ce spune mass-media despre situația din familia Pustan. Apropo, și eu sunt om de media (chiar mass-media), deci n-am nicio grijă de purtat în plus în acest caz, decât să te îndemn să te rogi!

Poți să te rogi pentru dușmani? Poți să te rogi pentru cel care îți face rău? Poți să te rogi pentru orice om? Atunci înseamnă că poți să te rogi și să-i ceri Domnului îndurare pentru familia Pustan.

Indiferent de ce va fi, Dumnezeu să fie cel care mântuiește întreaga familie Pustan! Dumnezeu să mântuiască pe toți oamenii afectați sau păgubiți în vreun fel de familia Pustan! La fel, Dumnezeu să mântuiască toți oamenii pe care i-am păgubit noi (tu și cu mine)!

Dumnezeu ne învață, dar ne și mustră. De ce ne mustră? Pentru că ne iubește și vrea să ne îndreptăm!

Dacă ne-ar face Dumnezeu după merite, nu cred că ar scăpa cineva. Toți suntem ținuți în harul Său. Fără Dumnezeu nu putem să biruim ispita, nu putem să alegem binele, nu putem să facem binele și nu putem să fim în voia Sa.

Roagă-te pentu familia Pustan! Dumnezeu să te întârească! Dumnezeu să ierte și să binecuvânteze familia Pustan!

Dumnezeu să binecuvânteze România oriunde s-ar afla!

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile