Învață cu mine
Lucrează cu adevărul!

Lucrează cu adevărul!

Știi să lucrezi cu adevărul? Dar oare știi pe cineva care lucrează cu adevărul? E mare lucru să spui adevărul, să faci binele și să urmărești pacea! Întotdeauna e loc de bine, nu-i așa?

Cred că eram pe clasa a 11-a, când doamna profesoară de Limba și Literatura Română ne-a dat ca temă să aducem proverbe sau maxime legate de adevăr. Am găsit versetul următor în Biblie:

Buzele mincinoase sunt urâte Domnului, dar cei ce lucrează cu adevăr îi sunt plăcuți. (Proverbe 12:22)

Nu mai țin minte exact dacă ne-a cerut să copiem proverbe/maxime sau să creăm noi ceva original. Știu că am citit următorul proverb: „Cei ce lucrează cu adevărul sunt plăcuți Domnului”. Mare lucru! Am fost felicitat pentru un asemenea proverb plin de esență…

(Fie vorba între noi, Limba și Literatura Română este materia la care am primit cele mai multe critici într-un interval de 3 ani și jumătate… Astăzi sunt scriitor, poet etc. Slavă Domnului că transformă răul în bine!)

De ce e important să spunem adevărul și de ce e foarte important să nu mințim? Dac-ar fi să lucrezi la veșnicia ta, ți-ai construi o casă din paie sau din materiale alese?


Minciuna face pagube!


De ce am scris că minciuna face pagube și nu pagubă? Pentru că întotdeauna un lucru greșit va atrage după el alte lucruri greșite.

În orice muncă, dacă lași standardul mai jos, la un moment dat vei observa cum ți se duce totul de râpă, ca piesele de Domino.

De ce ți-ai minți clienții? Sau mai bine zis, de ce ai minți? Crezi că profiți și fraierești niște oameni care nu-și vor da seama că i-ai mințit? Chiar atât de naiv poți să fii?

Dacă vrei să-ți pui afacerea-n cap sau să dai faliment sau să-ți pierzi clienții (furnizorii, beneficiarii etc.), atunci n-ai decât să minți. Minciuna este rețeta perfectă pentru eșec!

Poate zici că ai parte de eșec, deși lucrezi cu adevărul. Ei bine, ăla e un eșec bun, care formează munți, iar în vârf se află succesul! Spor la adevăr!


Adevărul deschide uși!


De ce adevărul deschide uși, nu ușă (sau ușa aceea)? Pentru că adevărul netezește orice cale, ba chiar face un drum nou și asfaltat pe-acolo unde nu există drum! Adevărul are puterea de a face lucruri bune!

„Dar adevărul doare…” Ce preferi, în calitate de client? Să fii mințit și să pierzi timp și bani sau să ți se spună adevărul de la bun început și să câștigi timp? Bani oricum pierzi dacă vrei să investești… Bine-ar fi să-ți scoți investiția dacă ai cheltuit cu cap.

Ești patron, șef sau angajat? Orice-ai fi, ți-ar plăcea să fii mințit sau să ți se spună adevărul? Sunt unele fete mai amețite, care deși știu că sunt mințite de niște băieți mai amețiți decât prevede lege, aleg să-i creadă. De ce? Cică se simt bine…

Mi-e greu să înțeleg cum cineva se simte bine când este mințit. În final se dovedește ca fiind o stare de beție, iar fetele respective declanșează taifunul împotriva băieților respectivi… Mi se pare corect.

Întotdeauna, dar întotdeauna, alege adevărul! Fii înțelept!


Fii înțelept!


Am două versete după care mă ghidez în viața mea profesională:

Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. (Coloseni 3:23)

Încredințează-ți lucrările în mâna Domnului și îți vor izbuti planurile. (Proverbe 16:3)

Am și articole cu trimiterea acestor versete. Le poți citi de-aici:

De ce să lucrezi pentru oameni ca pentru Domnul? Dacă ai frică de Dumnezeu și îl recunoști ca Domn și Mântuitor, deci ești conștient de măreția Sa, oare cum ai vrea să lucrezi pentru El?

Poate zici că e-n regulă să faci lucruri de calitate pentru Domnul, iar pentru oameni mai „merge și-așa”. Dă-mi voie să-ți spun că nu vreau să am de-a face cu tine dacă gândești așa. Cunosc atei și oameni fără scrupule când vine vorba de etică, dar care sunt foarte profesioniști în munca lor.

Obișnuiește-te să faci lucruri de calitate!

Nu coborî standardele! Nu lucra cu două măsuri! Nu-ți săpa singur groapa! Nu te amăgi singur! Nu lucra cu minciuna!

În versetul din Proverbe 16:3, e scris să-ți încredințezi lucrările. Asta înseamnă că oricum lucrezi fie cu adevărul, fie cu minciuna. Ce zice Dumnezeu dacă-i încredințezi minciuna? Nu-i așa că meriți să fii „scuturat din temelii”? Dacă-i încredințezi adevărul, atunci ești pe drumul cel bun!

P.S. Dacă vrei să colaborezi cu mine, te invit să vizitezi pagina „Servicii” și acolo găsești prețurile în funcție de serviciile pe care le ofer. Alege înțelept! Lucrează cu adevărul!

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile