Biblia
Ferice de cei cu inima curată!

Ferice de cei cu inima curată!

Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu! (Matei 5:8)

Cunoști oameni cu inima curată sau vreun sfânt? Domnul se uită la inimă, nu la exterior… Nu contează ambalajul, nu-i așa? Cumperi pe bază de credință sau pe bază de dorință după ce ai văzut? Te căsătorești după ce tragi la sorț sau după… nu mai scriu… hai să intru în subiect.

Cine sunt cei cu inima curată? Îi poți recunoaște? E cam greu să vezi prin inima cuiva, să vezi sufletul, pentru că poate fi un lup îmbrăcat în haine de oaie și poți lua țeapă dacă nu ești pe fază.

Uite aici câteva indicii pentru a recunoaște un om cu inima curată: spune adevărul (Psalmul 15:2), lucrează cu mâini nevinovate (Geneza 20:5-6), caută să umble în neprihănire (Iosua 14:7), are bucurie (Psalmul 97:11), îl are drept scut pe Dumnezeu (Psalmul 7:10).

Crezi că poți recunoaște persoanele cu inima curată din anturajul tău? Dacă nu, atunci măcar poți încerca să cauți una, iar dacă nu găsești, atunci fii tu o persoană cu inima curată!

Ai o inimă curată? Eu n-am. Vrei să ai? Eu vreau. Poate ți-e cunoscută cântarea „Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule!”. De unde sunt inspirate versurile? Din Psalmul 51. E psalmul lui David, plângerea lui David după ce i-a fost descoperit păcatul de Dumnezeu prin prorocul Natan.

Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmul 51:10)

Cei cu inima curată vor vedea pe Dumnezeu! De ce? Pentru că Dumnezeu este curat!

Preaiubiților, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Și ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar știm că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea așa cum este. Oricine are nădejdea aceasta în El se curățește, după cum El este curat. (1 Ioan 3:2-3)

E greu să ai o inimă curată? Cu Dumnezeu, chiar totul este ușor! Cum? Habar n-am, dar este scris că jugul Lui este bun și sarcina Sa este ușoară…

Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun și sarcina Mea este ușoară. (Matei 11:29-30)

Nu trebuie să înțelegi tot, dar trebuie să faci tot ce ține de tine! Pocăiește-te!

Să ne apropiem cu o inimă curată, cu credință deplină, cu inimile stropite și curățite de un cuget rău și cu trupul spălat cu o apă curată. (Evrei 10:22)

Dumnezeu să te binecuvânteze cu o inimă curată!


Sursă imagine: Miriam G on Unsplash


Vezi și

  1. Ferice de cei săraci în duh!
  2. Ferice de cei ce plâng!
  3. Ferice de cei blânzi!
  4. Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire!
  5. Ferice de cei milostivi!
  6. Ferice de cei împăciuitori!
  7. Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii!
Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile