Biblia
Ferice de cei milostivi!

Ferice de cei milostivi!

Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă! (Matei 5:7)

Cine are milă față de cei din jur, mâna sus! Nu pot să văd mâinile ridicate, dar sper că s-au ridicat câteva…

Cine are nevoie de milă? În primul rând ai nevoie de mila lui Dumnezeu, dacă nu-ți convine mila oamenilor, iar în al doilea rând, ar fi bine și un pic de milă proprie, să-ți plângi de milă… Nu mult, dar măcar un pic, ca formă de smerenie…

E normal să primești înapoi ceea ce dai, în sensul că dacă faci bine, tot bine să primești. E chiar încurajator, dar nu te aștepta întotdeauna la asta din partea oamenilor. Răsplata lui Dumnezeu e mai mare. Are mâinile mai mari și îți dă mai mult… Crede-mă!

Ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel. (Luca 6:31)

Dacă ești milos cu cei din jur, vei avea parte de mila lui Dumnezeu. Nu orice tip de milă, ci una de tip îndurare sub formă de binecuvântare. Cine vrea să fie binecuvântat de Dumnezeu, mâna sus! Cred că acum s-au ridicat mai multe mâini… Facem un pic și de gimnastică…

Cui trebuie să îi acorzi milă? Celui înstărit, bine-văzut, puternic din toate punctele de vedere, fără slăbiciuni? Nu…

Duceți-vă de învățați ce înseamnă: ‘Milă voiesc, iar nu jertfă!’ Căci n-am venit să chem la pocăință pe cei neprihăniți, ci pe cei păcătoși. (Matei 9:13)

Zilele de post, aduse ca jertfă lui Dumnezeu, nu se ridică la valoarea înfăptuirii milei. Mila nu e doar la nivel de sentiment, ci merge mai departe până la acțiune. Mila trebuie împlinită!

În „Pilda samariteanului”, cel care s-a oprit în dreptul nenorocitului dezbrăcat, jefuit, bătut și lăsat aproape mort, a fost samariteanul. Ce a făcut samariteanul?

Dar un samaritean, care era în călătorie, a venit în locul unde era el și, când l-a văzut, i s-a făcut milă de el. S-a apropiat de i-a legat rănile și a turnat peste ele untdelemn și vin, apoi l-a pus pe dobitocul lui, l-a dus la un han și a îngrijit de el. (Luca 10:33-34)

Mila se traduce prin fapte, nu rămâne doar la nivel de sentimente. Într-adevăr, prima dată e impactul vizual, dar valoarea este în faptă.

Ce trebuie să facem noi dacă avem milă? Să facem binele…

Căci voia lui Dumnezeu este ca, făcând ce este bine, să astupați gura oamenilor neștiutori și proști. (1 Petru 2:15)

Minunat verset!

Cine este cel mai mare milostiv de care ai auzit? Altul mai mare ca Domnul Iisus Hristos nu există! El este plin de îndurare, El te iartă, El este plin de dragoste, deci El este cel mai milostiv! Meriți mila Lui? Eu nu…

Ca și concluzie, lumea are nevoie de oameni miloși care acționează și îi ajută pe cei care sunt în nevoie. E bine să judeci drept o situație înainte să fii milostiv.

Căci judecata este fără milă pentru cel ce n-a avut milă; dar mila biruiește judecata. (Iacov 2:13)

Fii milostiv! De ce? Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă! Dacă nu de mila semenilor, atunci sigur de mila lui Dumnezeu!

Dumnezeu să te binecuvânteze!


Sursă imagine: Larm Rmah on Unsplash


Vezi și

  1. Ferice de cei săraci în duh!
  2. Ferice de cei ce plâng!
  3. Ferice de cei blânzi!
  4. Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire!
  5. Ferice de cei cu inima curată!
  6. Ferice de cei împăciuitori!
  7. Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii!
Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile