Biblia
Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire!

Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire!

Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați! (Matei 5:6)

Cum ajuți un om căruia îi este foame sau sete? Dacă ai o pungă de sărățele și o sticlă de apă în mână, cum îl ajuți pe unul care nu mai poate de foame și de sete? Nu iau în calcul cerșetorii care vor bani pentru țigări…

Dacă îi spui celui în nevoie să meargă mai departe, că sigur va găsi ceva, atunci nu va fi ferice de tine! Dacă ai și dai, atunci va fi ferice de tine…

Omul flămând și însetat trebuie ajutat imediat! Punct. E inuman să sari peste nevoia asta de bază și să-i ceri chiar și să lucreze ceva pentru a-și câștiga pâinea… Dacă leșină și moare? A cui e vina? Înainte de a-l pune la treabă, dă-i să mănânce, măcar puțin, nu tot și nu mult… Dă-i să bea apă. Știai că un om obosit este înviorat atunci când bea apă? Încearcă și tu! Remediul ăsta e din Biblie…

Cine mai este flămând și însetat după neprihănire? Starea lumii sau a creștinului din ziua de azi se aseamănă foarte bine cu cea din Apocalipsa 3:15.

Știu faptele tale: că nu ești nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot! (Apocalipsa 3:15)

Starea asta de mijloc este cea mai dăunătoare. A nu fi nici cu dreapta, nici cu stânga, înseamnă a fi a nimănui…

Totuși, nu generalizez. Dacă te uiți atent la oamenii din lume care se pocăiesc, majoritatea spun că sunt sătui de păcate. Poți fi sătul de păcate? Să nu-ți mai dorești senzații tari și bucuria aia „superbă” de-o clipă? Da! E mare lucru să fii flămând și însetat după neprihănire!

Cuvântul „criză” parcă este la fel de popular ca și cum ai zice „Bună ziua!”. Ce urmează după o criză sanitară și o criză economică? Exact… Criza foametei! Cine e obișnuit acum cu puținul, o va duce bine… Dumnezeu are grijă de tine, orice ar fi!

Prefer să scot la lumină lucrurile bune și să las deoparte grozăviile care se anunță. Nu te feresc de realitate, dar e mai bine să fii ca un copilaș (al lui Dumnezeu), care trăiește liniștit, fără grija zilei de mâine, fără să se gândească că trebuie să mănânce dimineața, la amiază, după-masa, seara… E curios un copilaș ce mănâncă? Nu. Părinții se îngrijesc de el și îl pun la masă de fiecare dată. Ei bine, dacă poți să fii liniștit și să te încrezi în Domnul ca un copilaș, care n-are grijă știind (sau neștiind) că părinții se îngrijesc de el, atunci ești binecuvântat! Chiar trăiești într-o binecuvântare!

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Nu vă îngrijorați dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6:33-34)

Cu ce vor fi săturați cei flămânzi și însetați după neprihănire? Cu viață veșnică!

Cine mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viața veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi. (Ioan 6:54)

Și făgăduința pe care ne-a făcut-o El este aceasta: viața veșnică. (1 Ioan 2:25)

Dumnezeu să te binecuvânteze!


Sursă imagine: Brijesh Nirmal on Unsplash


Vezi și

  1. Ferice de cei săraci în duh!
  2. Ferice de cei ce plâng!
  3. Ferice de cei blânzi!
  4. Ferice de cei milostivi!
  5. Ferice de cei cu inima curată!
  6. Ferice de cei împăciuitori!
  7. Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii!
Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile