„Unde-s doi puterea crește și dușmanul nu sporește!”

„Hora Unirii” are versuri plăcute, melodioase, pline de esență, chiar și acum, la situația politică actuală din România. Cine sunt „cei doi” care laolaltă au putere mai mare? PSD și PNL. Cine e „dușmanul”? Poporul…

Cei doi

E normal ca doi oameni să fie mai puternici dacă trag la plug în aceeași direcție. Totuși, normalul ca anormal e în politică. Unirea PSD-ului cu PNL-ul doar pentru a-și împărți foloase ca hapsânii, îi va slăbi garantat. De ce? Bine, să ne înțelegem, politicienii sunt prieteni între ei, relația lor de prietenie va fi mai strânsă (o perioadă), dar în ochii lumii, în ochii poporului român, PSD și PNL va scădea considerabil. E o perioadă în care se aprobă tot felul de fonduri pentru investiții, o perioadă de profitat, dar se va crea o explozie când nu vor mai avea ce să „mulgă”. Acuma au… Punerea PSD-ului lângă PNL, ca alianță pentru guvernarea României, e la fel cu acțiunea fără minte de a-ți aprinde o țigară în timp ce iei pompa de la benzinărie ca să-ți „umpli rezervorul”. Exact același impact se aplică și între „cei doi plini de noroi”.

Poporul

Dragă Popor român, cu deosebit respect și adâncă recunoștință, îți scriu să nu cumva să mai aștepți ceva vreodată de la stat!

Când la nivel global se strică lucrurile, politicienii naționali nu au putere pentru popor, n-au ce face cu un popor care doar consumă (nu contează că produce). În perioadele de criză, politicienii își aplică cunoștințele acumulate (cu duiumul) pentru propriul interes, nimic mai mult. Mass-media hrănește minciuna, politicianul o scoate la plimbare, iar omul se hrănește cu minciună (trimițându-l pe politician la plimbare…).

Concluzie

„Hora Unirii”, de Vasile Alecsandri, merită rescrisă… Poate o scriu cândva pe rit politic… Dacă ți se pare relevant să fac o astfel de pozie în oglinda originalului, scrie un comentariu…

Știrile din mass-media au următorul slogan: „Parcă și cu Dacă vorbesc nimic cu Nimeni”. O perioadă, cel puțin în România, nu va fi (chiar) bine, așa că, ai face bine să fii atent la ce informație o digeri ca fiind adevărată, utilă și bună, și ce informație o „scuipi” pentru că are prea mulți „sâmburi”. Aici nu mă refer la știrile care spun că „un tren a deraiat și a ieșit un metru de pe șină, dar pasagerii nu au pățit nimic și sunt teferi…”, nu, ci la știrile despre economie, politică și mai nou faza cu schimbarea climatică (Glasgow, 2021), dar poate fac un articol separat despre Summitul COP26 de la Glasgow. Așa de penibil e prezentată tema schimbării climatice, că vomit (la figurat, sper că nu și la propriu).

„Unde-i unul nu-i putere
La nevoi și la durere,
Unde-s doi puterea crește
Și dușmanul nu sporește!”

Parcă-parcă, strofa întreagă are un iz ce dă speranță poporului. Ce zici?

Numa’ bine!

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile