Știri naționale
Sărbătoarea centenarului la Biserica Penticostală „Pe Stâncă”, Șoimoș (Lipova)

Sărbătoarea centenarului la Biserica Penticostală „Pe Stâncă”, Șoimoș (Lipova)

Sărbătoare mare la Șoimoș (Lipova, județul Arad)! Biserica Penticostală „Pe Stâncă”, Șoimoș, a împlinit 100 de ani de la înființare (1923 – 2023)!

Cu acest prilej onorabil, în perioada 1 – 6 august (2023), Dumnezeu este celebrat în mijlocul Bisericii cu zile de mulțumire și recunoștință. Fiecare zi are o tematică aparte…

Știi cumva care sunt scopurile unei Biserici?

 1. Glorificarea lui Dumnezeu;
 2. Asemănarea poporului mai mult cu Dumnezeu;
 3. Mântuirea oamenilor.

Biserica „Pe Stâncă” a luat ființă oficial în anul 1923. În Lipova sunt trei Biserici penticostale, „izvorâte” în ordinea următoare:

 • Biserica Penticostală „Pe Stâncă”
 • Biserica Penticostală „Apa Vie”
 • Biserica Penticostală „Betel”

Toate Bisericile penticostale sunt implicate la acest eveniment, mai ales la formațiile muzicale (cor și fanfară). Unitatea și părtășia sunt pe placul Domnului! Apropo, știai că cel mai sigur loc din Univers este acela unde te vrea Dumnezeu? Nu uita că Biserica e Casa Domnului!

Popasul de la Biserica Penticostală „Pe Stâncă”, Șoimoș, este unul de bun augur pentru toată lumea, nu doar pentru creștini…

Ce faci la un popas de sărbătoare? Îți aduci aminte de ceva, înveți din trecut și cel mai important lucru e faptul că trebuie să te decizi să faci ceva… Ce s-a decis la Șoimoș?

Atunci noi, poporul Tău, turma pășunii Tale, Te vom lăuda mereu, vom vesti laudele Tale din generație în generație! (Psalmul 79:13 NTLR)

Biruința vine totdeauna de la Domnul! Toată cinstea este a Domnului, nu a vreunui om sau a vreunui cult! De altfel, orice lucrare este încercată la un moment dat și după cum se vede, Dumnezeu a dat propășire și izbândă în comunitatea din Lipova!

Orice lucru El îl face frumos la vremea lui. A pus în inima lor chiar și gândul veșniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârșit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu. (Eclesiastul 3:11)

De-a lungul anilor, slujitorii care au păstorit Biserica Penticostală „Pe Stâncă”, Șoimoș, au fost următorii:

 1. Gaia Gheorghe (1923 – 1926)
 2. Neța Ioan (1926 – 1971)
 3. Lela Gheorghe (1950 – 1971)
 4. Dorgoșan Ioan (1962 – 1971)
 5. Giurgiu Nicolae (1971 – 1990)
 6. Lela Cornel (1990 – 2003)
 7. Mihăescu Evald (2003 – 2017)
 8. Lela Cornel (2017 – în prezent)

În perioada 1 – 6 august, 2023, Biserica Penticostală „Pe Stâncă”, Șoimoș (Lipova, județul Arad), vă invită „Acasă” pentru a sărbători împreună cei 100 de ani de la înființarea Bisericii.

Avem ocazia să depănăm multe amintiri frumoase, să ne revedem cu cei din țară și din diaspora, înțelegând și văzând bunătatea și îndurarea Domnului în cei 100 de ani.

Deci, „Acasă”, la Șoimoș, nu se poate uita casa părintească, cântarea, cetatea, școala, bicicleta, Mureșul, tinerii, Biserica…

Biserica este startul nostru în viață! Prin călăuzirea Duhului Sfânt s-a păstrat această Biserică integră și puternică!

Celebrăm cu această ocazie rezultatele multor generații dinaintea noastră, care au iubit, slujit, sacrificat viața lor, păstrând vie credința în Domnul nostru Iisus Hristos.

„De aceea, preaiubiții mei frați, fiți tari, neclintiți, sporiți totdeauna în lucrul Domnului, căci știți că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică.” (1 Corinteni 15:58)

— În numele Bisericii și a Comitetului de conducere,
Pastor Lela Cornel


Aici sunt transmisiunile serviciilor divine…


1 august, 2023

2 august, 2023

3 august, 2023

4 august, 2023

5 august, 2023

6 august, 2023

Știai că primul martir penticostal din România a fost Partenie Pera din Lipova? Strănepotul dumnealui este actualul primar al orașului Lipova… Dumnezeu să-l binecuvânteze!

Dumnezeu să binecuvânteze Biserica Sa de la Lipova, din România și din toată lumea!


Sursă imagine: YouTube – Biserica Penticostală „Pe Stâncă” – Șoimoș

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile