Știri naționale
Tupeu unguresc?!

Tupeu unguresc?!

E bun tupeul? Este, dar vorba aia, e mai bun dacă nu e folosit împotriva ta… Ungurimea din România are prea mult tupeu îndreptat unde nu trebuie.

Ce se-ntâmplă zilele astea la Băilea Tușnad? Are loc a 32-a ediție a Universității de Vară și a Taberei Studențești „Bálványos”, în perioada 18 – 23 iulie.

Înțeleg necesitatea tupeului și faptul că premierul maghiar Viktor Orban are coloană vertebrală (și „mână de fier” sau „sânge-n instalație”), dar nu e cazul să vină cu aere de superioritate în România.

De fapt, nu e cazul ca ungurii să aibă aere (să nu le numesc altfel, ceva cu iz de hoit…), și să se considere superiori românilor.

Cu ce sunt mai superiori ungurii din România față de românii din România? Ungurii din România să zică „Mersi!” (sau „Mulțumesc!”) că pot să-și ducă traiul aici.

Mie unul îmi inspiră milă… nici măcar în Ungaria nu sunt bine primiți, iar ei se umflă-n pene pe teritoriu străin. În fine…

Domnia sa, nenea Orban (unguru’), spune că Transilvania și Ținutul Secuiesc ar fi teritorii maghiare.

Într-adevăr, dacă-mi las mintea la odihnă, aș declara că Ținutul Secuiesc e spurcat și merită soarta Sodomei și Gomora, dar prefer o minte activă. E chiar păcat să spui Erdély la Transilvania (era să glumesc).

Un alt tupeist, domnul László Tőkés, a declarat că orașul Băile Tușnad este un ținut autonom secuiesc. O altă aberație a fost când a zis că „nu există Dumnezeu, nici diavol, care să despartă brațele noastre încrucișate”. Probabil că suferă de „bideonită” (boală cu ifose de Joe Biden).

E bun tupeul, dar dacă nu îl expui cu finețe și rafinament, atunci o dai din lac în puț și îți faci țara (Ungaria) de rușine. A face Ungaria de rușine este o excepție pe care o înțeleg…

Sunt de-acord cu domnul Viktor Orban când se opune Uniunii Europene care promovează tot felul de idioțenii ce degradează societatea (LGBTQIA2S+, Ucraina cu Rusia etc.).

Nu sunt de-acord când tu, ca țară (pe numele „mijlociu”, Ungaria), nu știi să pierzi și vrei bucăți din alte țări, printre care și țara mea (pe numele Mare, România Mare).

Ce zic politicienii români? Dar oare ce zice președintele României? Din păcate, România nu mai are președinte de vreo 9 ani…


Sursă imagine: stiriletransilvaniei.ro

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile