Știri naționale
Ziua Națională Constantin Brâncuși 2023

Ziua Națională Constantin Brâncuși 2023

Ce se sărbătorește într-o zi de comemorare a artei „meșteșugite”? Opera frumoasă! Există însă și operă urâtă… Care e mai vizibilă în mod general? Arta urâtă sau arta frumoasă? Cred că aveam 23 de ani când mi-am dat seama prima dată că există „arta urâtului”.

Constantin Brâncuși (1876-1957) a fost un sculptor și filosof român cu un bagaj creativ aparte… Nu-i ușor să făurești ceva și cred că e aproape unic să gândești opere de artă precum cele ale lui Brâncuși, cum ar fi Coloana Infinitului și Poarta Sărutului.

Când mi-am prezentat lucrarea de licență (Reliefarea conceptului de prototipare rapidă), cel mai lung răspuns pe care l-am dat a fost la o întrebare legată de numărul modulelor de la Coloana Infinitului. Am dus o replică în miniatură a Coloanei Infinitului, printată la imprimanta 3D, cu un material fosforescent și am spus comisiei că am avut cele 15 module trapezoidale întregi, plus baza și vârful (și un postament de susținere).

Ziua Națională Constantin Brâncuși se sărbătorește începând cu anul 2016, printr-o lege dată în 2015 (noiembrie).

Îți las și un clip fain dacă vrei să afli mai multe despre ce a făcut Constantin Brâncuși.

Constantin Brâncuşi – „Viaţa mea a fost doar un şir de miracole“

Sursă imagine: planiada.ro

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile