Biblia
Ioan 14:21

Ioan 14:21

Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește și cine Mă iubește va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi și Mă voi arăta lui. (Ioan 14:21)

Ce zici de versetul pe care tocmai l-ai citit? Nu-i așa că este interesant și vrednic de analizat? Hai să ne uităm un pic la piesele care formează versetul…

1) „Cine are poruncile Mele”

Unde se găsesc poruncile lui Dumnezeu? În Biblie. Ai o Biblie acasă? Dacă ai, atunci rezultă că ai și poruncile lui Dumnezeu.

Cine nu are o Biblie acasă? Îi pot oferi gratuit o Biblie, numai să-mi lase un mesaj…

Oare este suficient să ai poruncile lui Dumnezeu? Nu!

2) „și le păzește”

Degeaba ai mâncare pe masă dacă nu mănânci… Pofta de mâncare nu se stâmpără cu privitul.

Dacă ai Biblia și nu o citești, atunci n-ai cum să păzești poruncile lui Dumnezeu. E culmea culmilor să știi ceva ce nu știi. Logica se evaporă cât ai spune „Nu!”.

De ce este important să citești Biblia? Dar de ce este important să păzești poruncile lui Dumnezeu? Voi răspunde categoric în ultima parte a articolului.

Cum se păzesc poruncile Domnului? Exact ca o comoară! Să fie de-ajuns? Nu, ci trebuie să le împlinești.

Cele 10 Porunci din Exodul 20 nu au fost date pentru a fi puse pe post de bibelou. Omul care nu împlinește o poruncă are eticheta de „neascultător” sau de „răzvrătit”. Parcă e fain uneori să joci pe postul lui „Gică-Contra”, nu-i așa? Dacă ești răzvrătit, atunci ești slab rău…

3) „acela Mă iubește”

Cum îți arăți dragostea față de cineva? Întâi respecți principiile și tot ce spune și face persoana respectivă. Dacă-i acorzi respect prin ascultare, încredere și apreciere, atunci poți trece mai departe cu „etapele iubirii”.

Cum dovedești că Îl iubești pe Dumnezeu? Îl asculți! Cum? Citind și împlinind Sfânta Scriptură (Biblia)!

4) „și cine Mă iubește va fi iubit de Tatăl Meu”

Cred că e limpede faptul că Dumnezeu a dovedit deja că ne iubește…

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică. (Ioan 3:16)

Îmi place că Biblia se explică de la Sine și nu trebuie să o explice nimeni… Vezi următoarele două versete:

Drept răspuns, Iisus i-a zis: „Dacă Mă iubește cineva, va păzi cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el și vom locui împreună cu el. Cine nu Mă iubește nu păzește cuvintele Mele. Și cuvântul pe care-l auziți nu este al Meu, ci al Tatălui, care M-a trimis.” (Ioan 14:23-24)

Până aici se pare că foarte mulți oameni au experimentat și încă experimentează „piesele” versetului din Ioan 14:21, mai ales cei care merg la Biserică: au o Biblie, citesc Biblia, (unii) împlinesc poruncile (alții împlinesc Cele 10 Porunci), au credință în Dumnezeu și cred că Domnul Iisus Hristos a murit și a înviat a 3-a zi după Scripturi, dar, dar, dar… E un mare „dar” de care nu are toată lumea parte…

5) „Eu îl voi iubi și Mă voi arăta lui”

Din păcate sau poate că așa trebuie să fie ca un „rău necesar”, Dumnezeu nu răspunde fiecărui om… De ce? Sunt mai multe motive, unele țin de păcat, unele sunt lecții prin care omul trebuie să crească în credință, iar altele sunt „pur și simplu” niște încercări.

Cum își arată Dumnezeu iubirea față de om? Venindu-i în ajutor!

Cheamă-Mă în ziua necazului și Eu te voi izvbăvi, iar tu Mă vei proslăvi! (Psalmul 50:15)

Dar cum să-L chemi pe Dumnezeu dacă nu știi unde să-L găsești? Dacă nu citești Biblia, cum de știi că Dumnezeu este Atotputernic și că la El se află toate soluțiile problemelor vieții tale?

În ziua necazului mulți oameni se pocăiesc… E bine? Rău nu e…

Dacă citești Biblia, dacă păzești și împlinești poruncile lui Dumnezeu, dacă Îl iubești dovedind ascultare și credință, atunci este imposibil să nu primești ajutor de la Domnul în ziua necazului. Poate spui că n-ai simțit, că ai avut nenumărate „zile ale necazului” și că Dumnezeu nu ți-a răspuns…

Trebuie să știi că Dumnezeu te-a auzit, iar dacă nu ți-a dat un răspuns, nu înseamnă că nu a răspuns rugăciunii tale. Dumnezeu răspunde chiar și prin tăcere! Slavă Lui! El lucrează înțelept și știe că problema ta se rezolvă printr-o tăcere. În locul tău mi-aș analiza mai bine viața și relația cu Dumnezeu, decât să dau vina pe El când nu-mi răspunde…

De ce este important să citești Biblia? Pentru a-ți crea o relație cu Dumnezeu, pentru a-L cunoaște, pentru a afla voia Lui (cu privire la tine), pentru a primi înțelepciune divină, pentru a învăța cum se trăiește viața, pentru a te hrăni din punct de vedere spiritual…

De ce să păzești poruncile lui Dumnezeu? Pentru a avea acel prieten care la nevoie se cunoaște? Nu doar atât, ci pentru a fi biruitor chiar și prin necazurile vieții!

Multă lume se încrede în cunoștințe și în tot felul de relații cu oameni care mai de care mai influenți. Parcă fix atunci când ai nevoie mai mare de astfel de oameni, fix atunci o dau în bară și nu te ajută… Ce faci? Te alegi cu un pic de rușine, dar îți aduci rapid aminte de Dumnezeu… sper…

Este chiar recomandat să apelezi prima dată la Dumnezeu și să te lauzi cu El! Laudă-te cu Dumnezeu!

Așa vorbește Domnul: „Înțeleptul să nu se laude cu înțelepciunea lui, cel tare să nu se laude cu tăria lui, bogatul să nu se laude cu bogăția lui. Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere și că Mă cunoaște, că știe că Eu sunt Domnul, care fac milă, judecată și dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu”, zice Domnul. (Ieremia 9:22-23)

Dumnezeu să te binecuvânteze!

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile