Învață cu mine
Rușinea ca iertare

Rușinea ca iertare

Știi să ierți? Dacă tot știi să greșești, ar fi frumos să știi și să ierți… Întrebarea principală este: „Vrei să ierți?”. Dacă da, cât? Dacă nu, de ce nu?

Am o carte despre care tot zic și scriu că o termin sau că lucrez la ea… Capitolul al 2-lea se numește Iertat și are 3 subcapitole principale, iar fiecare subcapitol principal are 3 subcapitole secundare. Nu că m-ar califica să scriu despre iertare ceva anume… De fapt, cred că mă califică să scriu și să vorbesc despre iertare doar faptul că și eu am fost iertat la rândul meu de către Domnul Iisus Hristos.

Ți-e rușine să te ierți pe tine sau ți-e ușor? Omul plin de resentimente cu pagube emoționale, nu se iartă pe sine… Omul depresiv, adâncit în iluzii și inundat de gânduri negre, nu se poate ierta. Omul căruia îi este rușine să se ierte are nevoie de ajutor. Urgent! Cu cât se coace mai tare starea întunecată a minții, cu atât mai grea este desprinderea de păcat. Contează foarte mult sănătatea mintală.

Cum stai cu iertarea celor care ți-au greșit? Poate spui că pe unii îi poți ierta, iar pe ceilalți nu. Nu-mi place expresia „Te iert, dar nu te uit”. De ce ești selectiv în a ierta? Care este cel mai important verb din lume? A iubi. Care este al doilea cel mai important verb din lume sau din Univers? A ierta. Cum ierți? Folosindu-te de a iubi. A iubi este o acțiune. Nu intru în detalii, iartă-mă.

Ce zice Dumnezeu de tine dacă tu nu oferi iertare celor care ți-au greșit? Înțeleg ideea că nu ierți pentru că nu ți s-a cerut iertare sau că nu ierți pentru că nu consideri că ți s-a greșit, dar nu înțeleg ideea de a purta ură, râcă și bubă pe cineva…

Cea mai mare dovadă de iubire din Univers a fost realizată prin dragostea Domnului Iisus Hristos când a venit în lume, în chip de om, a trăit perfect, a murit crucificat și a înviat a 3-a zi după Scripturi. Care a fost scopul? Iertarea ta și a mea, ca noi să avem posibilitatea de a avea viață veșnică.

Știi tu altă dovadă mai mare de iubire? Poate zici că părintele care-i lasă copilului o avere uriașă este cea mai mare dovadă de iubire… Dar ce face copilul după ce moare? Cui îi rămâne averea? Nepoților? Ești sigur că nu va fi risipită de copil? Dacă tot ești părinte și ai bani, nu uita că banii nu cumpără sănătatea, dar mai ales să nu uiți că viața veșnică nu se poate cumpăra. Viața veșnică este doar prin Domnul Iisus Hristos! El este Calea, Adevărul și Viața. Doar prin El ai viață veșnică!

Oare îi este rușine lui Hristos de tine, de viața ta, de gândurile tale? Dar oare ție ți-e rușine de El din cauza păcatelor tale?

Nu merită să stai în rușine ca să nu-ți ceri iertare! La fel, nu merită să stai în rușine ca să nu ierți! Iertarea nu este o rușine! A nu ierta este o rușine teribil de groaznică!

Poate zici că nu știi să ierți… Iertarea se învață, uneori este o acțiune, un proces, care nu se realizează la clipitul ochilor. Domnul Iisus Hristos a avut nevoie de o viață de om, de o moarte teribilă, de o „vizită” în adâncuri și de o înviere a 3-a zi după Scripturi, toate acestea ca să-ți ofere iertare sau ca să-ți demonstreze că te-a iertat. Bineînțeles, Dumnezeu te poate ierta la clipita ochiului. Să nu-ți fie rușine de iertare! Îmbrățișeaz-o! E o soră foarte bună…

Cum știi că ai iertat? O iertare completă se încheie cu o inimă mulțumitoare.


Sursă imagine: Masjid MABA on Unsplash


Vezi și

01/16/2023 – Rușinea
02/20/2023 – Rușinea ca onoare
03/20/2023 – Rușinea ca putere
04/17/2023 – Rușinea ca țintire
06/19/2023 – Rușinea ca ușurare
07/17/2023 – Rușinea ca navigare
08/21/2023 – Rușinea ca educare
09/30/2023 – Rușinea ca opțiune

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile