Învață cu mine
Rușinea ca țintire

Rușinea ca țintire

Cine are curajul să se facă de rușine? Cine țintește atât de „sus”, încât să-și dorească rușinea? Nimeni-nimic… Nu cred că rușinea e de dorit sau de țintit. Dar atunci cum de „țintim” toți la ea?

Observ că încep să mă „încord” un pic la seria asta cu și despre rușine, dar îmi place să descopăr chestii noi și interesante pe măsură ce scriu… Dacă-mi dai un titlu sau un cuvânt, mă descurc să-l fac de „rușine” (sau să mă fac de rușine…).

Ți s-a întâmplat vreodată să faci bine sau să crezi că faci bine, dar rezultatul să producă pagube, astfel încât să fii dat de rușine? Chiar imediat după ce răsufli ușurat că totul a decurs bine, că ai rezolvat ce trebuia rezolvat, fix atunci să te trezești că ești pus sub acuzare și să fii dat de rușine. Se poate.

Observ chestia asta de țintire a rușinii la oamenii care primesc laude. E foarte tentant să te simți mândru după ce primești laude. Ce se întâmplă ulterior dacă lași mândria să te îmbrățișeze? O dai în bară și te faci de rușine. Mândria te duce drept la țintă. Care țintă? La rușine…

Mai sunt și oamenii care zic că „fac pe prostul”, doar ca să afle niște informații sau doar așa de context. Astfel de oameni sunt slabi de înger. Cum să faci pe prostul? De ce să-ți bați joc de tine doar pentru ceva anume? Ce demnitate ai dacă faci pe prostul?

Oare ce a făcut Domnul Iisus pe cruce? El tocmai a fost țintuit pe cruce, răstignit, umilit, înjosit, batjocorit în ultimul hal… Cred că a dat o lecție a dragostei. Nu mă pricep la dragoste, sunt repetent, dar una dintre lecțiile dragostei este jertfa. Domnul Iisus Hristos s-a jertfit pe sine pentru păcatele omenirii (pentru păcatele tale și pentru păcatele mele). Păcatul aduce rușine, iar pentru a ne elibera de sub robia păcatului, din ghearele morții veșnice, de sub rușinea blestemului, Domnul Iisus Hristos a acceptat umilința prin dragoste ca să ne salveze! A transformat rușinea noastră în binecuvântare!

Mai multe despre rușinea ca iertare voi scrie la următorul articol, din 15 mai.

Cred doar că numai și numai prin dragoste accepți să țintești cu săgeți (ca la darts), dar rezultatul dorit este scăparea de rușine și trăirea fericirii! Dragostea are mare valoare! Iisus Hristos ne-a dat o lecție grozavă de dragoste prin jertfa Sa!


Sursă imagine: Remy Gieling on Unsplash


Vezi și

01/16/2023 – Rușinea
02/20/2023 – Rușinea ca onoare
03/20/2023 – Rușinea ca putere
05/15/2023 – Rușinea ca iertare
06/19/2023 – Rușinea ca ușurare
07/17/2023 – Rușinea ca navigare
08/21/2023 – Rușinea ca educare
09/30/2023 – Rușinea ca opțiune

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile