„Nu lăsa pe mâine ce poți face azi!”

„Nu lăsa pe mâine ce poți face azi!”

De câte ori ai auzit proverbul „Nu lăsa pe mâine ce poți face azi!” când erai mic și totuși, când ai crescut, ai făcut taman pe dos? Unele lucruri se pot amâna, altele nu, ideea e să nu-ți faci o obișnuință în a lăsa lucrurile-n aer…

Trăim într-o lume programată pe repede-nainte și vrem totul să se-ntâmple cât am pocni din degete… Din fericire, nu e așa și nici nu trebuie.

Mi s-ar părea prea sec să primesc totul de-a gata de fiecare dată, fără să fac nimic. Care-i sensul vieții dacă cer și mi se dă totul, totdeauna? Până și rugăciunile nu sunt ascultate pe loc, darămite o dorință. Mai există părinți care nu satisfac mofturile odraslelor doar pentru a-i învăța răbdarea? Mai există… Cinste lor!


„Toate la timpul lor…”

E bună afirmația „Toate la timpul lor”, dar parcă îți creionează o disciplină a amânării… Știi și tu foarte bine că amânarea are un iz de lenevie sau dezorganizare, sau chiar indisciplină.

Ai nevoie de disciplină? Fără îndoială, dar mai încape ceva pe lângă disciplină… Îți recomand articolul „Disciplina face totul?”.

Dacă nu ești o persoană organizată, vei produce pagube în jurul tău, iar cel mai aiurea lucru posibil este să influențezi alte persoane care să te ia drept model, văzându-te că se poate și-așa…

Scuza leneșilor este „Mai bine mai târziu, decât niciodată…”.


„Mai bine mai târziu, decât niciodată…”

De ce mai târziu? Asta cu „niciodată” o-nțeleg, dacă tot ți-e dorință, parcă ai vrea să fie împlinită, dar de ce mai târziu?

Mulți oameni se plâng de prezentul lor, că nu le merge aia, că n-au de-aia și că vor de-aialaltă, dar se-aleg doar cu 77 86 67 73. Am scris codat (în formatul ASCII), dar îți traduc:

  • 77 e litera „M”;
  • 86 e litera „U”;
  • 67 e litera „C”;
  • 73 e litera „I”.

Acum că ai aflat cu ce se-aleg plângăcioșii, nu mai bine te-apuci de treabă cât timp se mai spune „astăzi”? Dacă poți să faci ceva bun azi, atunci fă-l, nu mai citi articolul…

Cu un pic de disciplină și organizare, cele mai productive zile sunt cele în care-ți începi munca de dimineață. Cică „Ceasul dimineții e aurul vieții!”.


„Ceasul dimineții e aurul vieții!”

Cu cât ești mai productiv dimineața, cu atât ești mai în formă de-a lungul zilei. Bineînțeles, nu trebuie să muți munții și să cazi în cap de la prea mult efort, fie intelectual, fie fizic. Odihna nu trebuie să lipsească din activitatea ta! Ai citit bine… odihna este o activitate! Poate nu pentru tine, dar cu siguranță pentru organism.

Creierul e la capacitate maximă dimineața, astfel că poți face o echipă bună cu el dacă-l pui la treabă, instant.

Îți recomand să-ncepi ziua cu Dumnezeu și să nu-L uiți mai apoi…

Dacă ai mintea limpedă, altfel privești situațiile din viața de zi cu zi și poți lua decizii corecte (și mai multe).

Apropo, de decizii… Cum stai cu digitalizarea? Nu se-anunță o perioadă prea bună din punct de vedere economic, iar dacă ai o firmă care nu e prezentă în mediul online, vei avea un pic de suferit… Întâi suferă firma, apoi tu… Glumesc… Poate suferă doar firma și angajații…

Ce poți face? Să intri ușor-ușor în mediul online, întâi pe o rețea de socializare (Facebook sau Instagram) și să-ți faci un site web. Te pot ajuta cu servicii de creare de conținut digital pe rețelele de Social Media și cu partea de creare și întreținere a site-ului (mai ales cu servicii SEO pentru o vizibilitate bună în afișările domnului Google).

Dacă ești la-nceput și nu te pricepi cu mediul online, nicio problemă, îți ofer consultanță, plus că te pot ajuta cu asistență tehnică online sau la sediu (după caz).

Pentru mai multe detalii cu privire la digitalizarea afacerii (sau cu orice serviciu de digitalizare), te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon +40 748 779 701.

În ceea ce privește proverbul nostru de față, cu cât acționezi mai repede, cu atât mai mult culegi avantajele. E bine să fii înțelept la timp!


„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile