Motivațional
COVID 2023

COVID 2023

Salutare! Cum ești, cum te simți, cum îți aranjezi gândurile în perioada asta? Te întâmpin cu gândurile scrise ale lui Mihai Eminescu în prima strofă din poezia „Glossă”:

„Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi și nouă toate;
Ce e rău și ce e bine
Tu te-ntreabă și socoate;
Nu spera și nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece.”

Scriu acest articol special pentru vremurile care vor urma… Astăzi, la mine, e 17 septembrie, ora 19:48. Nu știu ce planuri au nenorociții care sunt la conducerea planetei, dar se tot accentuează ideea că timp vine un nou val de COVID.

Probabil, îmi dau și eu cu părerea (nimic mai mult), le e rușine să recunoască criza economică și mai trag un an de zile cu o nouă pandemie, iar din 2025 se apucă de reconstrucția Ucrainei…

Dar n-a dispărut COVID-ul? S-a dezumflat subiectul fix când a început războiul din Ucraina. Ei bine, se pare că războiul e pe cale de finalizare, iar gălăgia pe care o face criza economică trebuie să fie cumva pusă pe mut.

La ce s-au gândit nenorociții? La un nou val de COVID. Bineînțeles, ar fi patetic să fie același val… Probabil va fi ceva mai rău decât înainte, că altfel le sare lumea-n cap și-i mănâncă cu tot cu vaccin…

N-am timp de dezbateri politice, nu-s pentru mine, dar am timp să las scrise câteva sfaturi pentru cei care vor avea nevoie în perioada care va urma. E și normal, de altfel, să nu bei medicamente decât atunci când ai nevoie, corect?

Îți dau o mână de ajutor cu cinci degete sau cinci puncte, sau chiar cinci cuvinte care încep cu literele bolii chinezești numite COVID. Dacă spui că n-ai timp să mai citești în continuare, îți scriu doar atât: „Nu dispera! Dumnezeu e cu tine! Strigă către El! Cheamă-L în ajutor! El e credincios și milostiv, și te poate ajuta! Dumnezeu să te binecuvânteze cu sănătate-n trup, inimă și gând!”.

Scriu în continuare pentru cine are timp să citească articolul…


Curaj

Te-ncurajez, dar nu doar să-ți scriu așa să ai curaj și să mergi înainte… Orice-ar fi, fără curaj știi și tu că nu poți înainta, iar stagnarea îți face doar rău…

Curajul, înainte de toate, este o hotărâre la nivelul minții. Nu te lua după inimă, că și-așa e nespus de înșelătoare. Nu o zic eu, ci Biblia:

Inima este nesups de înșelătoare și deznădăjduit de rea. (Ieremia 17:9a)

Acum nu te-ncurajez să nu iubești pe nimeni, să-ți lași soția, familia și să stai într-un turn de fildeș… Biblia condamnă omul care bâjbâie în stânga și-n dreapta și care se-ncrede în inima lui mai mult decât în orice, adică pe omul mândru, îngâmfat, căpos.

Nu te bizui pe inima ta în momente crâncene! Nu degeaba se spune să nu iei decizii la nervi sau la supărare… Nu merită să acționezi pe bază de sentimente dacă în joc nu e apărarea familiei.

Dacă mergi pe sentimente, atunci suferi și te-ncurajez să suferi în continuare. În schimb, dacă ai curaj să iei decizii corecte, bazate pe un discernământ rațional și coerent, atunci te felicit! Ai onoare!


Onoare

Puțini oameni mai au onoare în vremuri de pace. Nu vezi politicienii care se „au la mână” cu tot felul de prostii pe care le-au făcut în trecut? Dacă mișcă cineva, se află niște chestii și unii merg la răcoare… Poate că acesta este unul dintre principalele motive pentru care lucrurile nu se schimbă-n țara noastră.

Totuși, cine are onoare în vremuri de pace, cred că are toate șansele să aibă onoare și în vremuri de necaz sau de restriște.

Necazuri și greutăți au fost de când e lumea… Acesta e primul motiv pentru care trebuie să ții capul sus și să nu-ți pleci demnitatea în fața îngrijorărilor și minciunilor din mass-media sau chiar și a dificultăților prin care treci tu sau familia ta.

Tinerii din ziua de azi se simt jigniți dacă le dai „seen” la mesaje, dar oare cum se simțeau bunicii sau străbunicii noștri în ziua când au aflat că trebuie să se înroleze în armată? Au avut „onoarea” de a fi selectați în echipa națională pentru „Campionatul Mondial de Bătaie”, zis și „Primul Război Mondial” sau „Al Doilea Război Mondial”.

Probabil vor veni și vremurile în care tinerii sunt căutați să se-nroleze… Cum crezi că se extinde NATO dacă nu prin cucerirea de noi teritorii? Am onoarea să glumesc…

Cum să fii un om cu onoarea la purtător? Dacă ești curajos și vrei să-nvingi frica, deja ai o stea în frunte pe care scrie „ONOARE”. Întâi trebuie doar să vrei! Ai nevoie de voință!


Voința

Degeaba vrei dacă nu acționezi…

Din moment ce gândurile tale sunt gata de luptă, îmbrăcate în curaj, din moment ce stima de sine, moralul și demintatea îți sunt la un nivel mai mare decât apa mării, atunci trebuie să știi că voința te urcă mai aproape de ceea ce contează cu adevărat.

Ce contează cu adevărat în viața asta? Care-i sensul vieții? Până la urmă, sensul vieții este un element capital în viața fiecărui om. Îți recomand articolul (dar și cartea…) Recenzie la cartea „Omul în căutarea sensului vieții”.

Nu mă pricep atât de bine la subiectul despre iubire, dar știu că cel mai important verb din orice limbă este verbul a iubi. Cică „iubirea îți dă aripi”… Ce alt motiv mai important ai ca să lupți pentru a ieși din necazurile în care te afli dacă nu iubirea pentru cei dragi?


Iubirea

Nenorociții care conduc lumea n-au iubire… Ei vor depopularea planetei. De fapt, planul lor absurd este o resetare a planetei începând cu (sau până în) anul 2030.

Până atunci trebuie să mai fie câteva războaie și o criză economică pentru a trece la o digitalizare completă. Probabil că nu le va ieși planul în totalitate, dar ce îngăduie Dumnezeu să se-ntâmple, aia se va întâmpla…

Iubirea nu e egoistă, ci caută să-i fie bine și celuilalt. Ar fi bine să nu împrăștii neputința și demoralizarea ta celor din jur! Fă bine și ajută chiar și acum când suferi… Ai să observi că-ți face bine… Cel mai bun balsam când te afli în necazuri nu este să primești ajutor, ci să ajuți! Se poate? Încearcă!

Dacă nu poți să iubești, atunci e nevoie să „îmbrățișezi” al doilea cel mai important verb de pe planetă: a ierta.

Nu cred că-ți mai arde de certuri și supărări pe chestii de nimic atunci când te afli în boală sau într-o slăbiciune. Ierți pe toată lumea când dai de greu… De fapt, asta faci înaintea lui Dumnezeu…

Se spune că cele mai sincere rugăciuni nu sunt la Biserică, ci pe patul de spital… Dar oare de ce caută lumea pe Dumnezeu fix atunci când nu mai are nicio șansă de scăpare?


Dumnezeu

Dumnezeu există! Sunt oameni încăpățânați care până și pe patul de moarte nu vor să aibă de-a face nimic cu Dumnezeu. Sper să fie cât mai puțini astfel de oameni… A fi prost e una, iar a fi nebun e alta… Cel care-L refuză pe Dumnezeu are ambele „calități”.

Cine este acest Dumnezeu? Este unicul Dumnezeu, Dumnezeul lui Israel, Cel care a creat cerul și pământul, Cel care ți-a dat viață, Cel care ți-a dat oportunitatea să ai viață veșnică datorită jertfei fiului Său (Domnul Iisus Hristos) și Cel care poate să intervină în viața ta și să facă ordine!

Dumnezeu are ultimul cuvânt în viața ta, nu medicii, nu mass-media, nu Guvernul și nu cei care conduc lumea! Răul care se-ntâmplă la ora actuală în lume e doar permis ca să se-ntâmple din pricina răutății oamenilor, nu pentru că Dumnezeu e rău…

Omul are puterea de-a alege, dar oare are el curaj să aleagă? Are onoare să stea drept în fața provocărilor? Are voință să-nceapă de la-nceput oricât de greu ar fi? Are iubire pentru sine și pentru familia lui ca să lupte cu toată ființa? Are curaj, onoare, voință și iubire, astfel încât să-L recunoască pe Dumnezeu că El este singurul Dumnezeu și Mântuitor? Dacă da, atunci omul ăsta va fi biruitor în orice necaz, fie că e COVID, fie că e război, fie că e criză economică…


Dacă ești curajos, dacă ai onoare, dacă ai voință (și bunăvoință), dacă ai iubire și dacă îl ai pe Dumnezeu cu tine, ești deja câștigător în fața oricărei probleme!

Nu știu cum va fi peste două luni sau peste șase luni, dar vreau să te-ncredințez încă de pe-acum în brațul puternic al unui Dumnezeu Atotputernic.

Dumnezeu să te binecuvânteze cu sănătate-n trup, inimă și gând!

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile