Tuburi corugate vs. tuburi din beton

Tuburi corugate vs. tuburi din beton

Știi care sunt acele diferențe care contează cu adevărat dintre tuburile corugate și cele din beton? Când achiziționezi tuburi pentru construcția unei rețele de canalizare, la ce te uiți prima dată?

Apropo, cei de la tubimax.ro îți oferă consultanță la achiziția materialelor necesare pentru realizarea unui sistem de canalizare (apă uzată menajeră, pluvială, industrială), sistem de drenaj sau pentru subtraversări (drumuri, autostrăzi, căi ferate), cămine de pompare, rezervoare etc. Îți recomand articolul „Top 5 aplicații ale unui tub corugat”.

Înainte să prezint câteva avantaje și dezavantaje ale celor două tipuri de tuburi foarte utilizate la scară largă, țin să precizez că sistemele de canalizare sunt extrem de importante pentru sănătatea publică și a siguranței mediului înconjurător.


Greutate

E de la sine înțeles faptul că tuburile corugate sunt mai ușoare (cu mult) față de tuburile din beton.

Tuburile din beton sunt grele spre foarte grele… Plus că există și tuburi din beton armate cu fier.

Nu-i rău să fie din beton armat, mai ales că le crește rezistența, dar din pricina creșterii în greutate, tuburile din beton au un mare dezavantaj…

Tuburile corugate sunt dintr-un material anumit de plastic, numit polietilenă de înaltă densitate (HDPE/PEHD).

Fie vorba între noi, numai prin prisma faptului că tuburile corugate sunt mai ușoare, merită să fie achiziționate… De ce? Pentru că întregul proces de lucru va fi mult mai rapid și mai eficient…


Rezistență

Ambele tipuri de tuburi sunt foarte rezistente, mai ales pentru că materialul nu este unul coroziv, iar etanșeitatea la îmbinările tuburilor se face foarte bine.

Tuburile corugate au o durată de viață de peste 50 de ani, iar tuburile din beton au o durată de viață de peste 70 de ani.

La capitolul rezistență, tuburile din beton câștigă. Bineînțeles că nu cu mult, dar sunt mai dure și rezistă mai mult în timp…

Chiar dacă rezistă cu aproximativ 20 de ani în plus față de tuburile corugate, e destul de costisitor și de dificil să le schimbi…

Asta rămâne la alegerea nepoților tăi dacă le vor schimba sau nu (în caz că alegi să folosești tuburi din beton).


Transport

Datorită faptului că tuburile corugate sunt mult mai ușoare, se și transportă mult mai lejer…

Îți recomand articolul „Cum se transportă și se depozitează țevile corugate?”, doar așa ca să-ți faci o idee de marele avantaj al tuburilor corugate.

Transportul tuburilor din beton este evident mai costisitor și mai dificil decât cel al tuburilor corugate. La acest capitol, tuburile corugate sunt net superioare, plus că la urma urmei contează eficiența…


Eficiență

La instalarea tuburilor din beton ai nevoie de echipamente și unelte speciale, ceea ce face ca tot procesul să fie unul complex și dificil.

Tuburile corugate, fiind ușoare, se instalează rapid și lejer.

Dacă vrei să termini lucrarea într-un timp scurt și să faci o treabă calitativă din toate punctele de vedere, tuburile corugate sunt cele mai eficiente.


Preț

La capitolul preț se știe deja câștigătorul… Tuburile corugate sunt mai ieftine, deoarece, per ansamblu, nu necesită echipamente speciale și costisitoare la transport și manevrare.

Cine lucrează cu tuburi din beton știe că trebuie să aibă un buget generos numai pentru manipulare și instalare…


În secolul vitezei (XXI), ce preferi? Tuburi corugate sau tuburi din beton?

Acum aproximativ 50-70 de ani, se foloseau „la greu” tuburi din beton, dar tuburile corugate sunt mult mai eficiente din toate punctele de vedere (greutate, transport, preț).

Dacă ai nevoie de tuburi corugate (sau țevi corugate de apă, PVC-U, fitinguri, obturatoare pneumatice, accesorii și geigere), pe tubimax.ro găsești materialele potrivite!

Pentru mai multe detalii, nu ezita să iei legătura cu cei de la TUBIMAX la numărul de telefon 0757 129 561 sau pe e-mail (vanzari@tubimax.ro) pentru a primi oferta potrivită în funcție de nevoile tale!

P.S. Știai că cei de la tubimax.ro livrează oriunde în țară, la orice diametru și în orice cantitate!


Articol sponsorizat de tubimax.ro.

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile