A „cîțtigat” libertatea…
Domnul Florin Vasile Cîțu e noul președinte al PNL-ului. Nimic nou sub soare…
De ce a meritat PNL un „cîțtigător”?
- Cine e prim-ministrul României? „Cîțtigătorul” PNL-ului.
- Luni, 27 Septembrie, vine doamna de papură a Europei. Nu se poate să vină doamna și să te întrebe: „Dragule, mai ești prim-ministru sau te dau ăștia afară?”, astfel că acuma, domnul Cîțu poate răspunde lejer: „Iubită europeancă, am ‘cîțtigat’, sunt șef peste ‘libertarzi’…”
- Dintre domnul Președinte, domnul Orban și domnul Cîțu, care crezi că nu a ținut mâna dreapta la nivelul inimii în timpul intonării imnului național? Patriotul „cîțtigător”? Exact.
- Scandalul cu USR-PLUS nu poate continua cu domnul Orban, logic…
Rezultatul în urma numărării voturilor oferă o diferență de aproape 1000 de buletine în plus pentru domnul Cîțu. Multe publicații media folosesc termenul de „aproape” pentru diferența dintre cei doi lideri (liberi). Acest „aproape” are aceeași conotație cu „aproapea” guvernare din ultima lună, cam de când i-a sunat COVIDUȚ pe ai noștri spunându-le că se întoarce din vacanță…
Ce se va întâmpla cu domnul Orban?
Ca mai toți politicienii care ies pe ușa din dos, domnul Orban va intra într-o umbră. Nu deodată, ci treptat. Un exemplu ar fi domnul Crin Antonescu (pe care încă îl apreciez pentru calitatea sa de politician). Totuși, în umbră nu e bine (pentru popor).
Demonstrație de forță
Nu zic nimic despre faptul că la începutul lunii Septembrie a fost schimbat (îmbunătățit) statutul PNL, iar ce mi-a sărit în ochi a fost articolul 90, litera A, punctul 4, care înainte era scris în felul următor: „16 vicepreședinți: 8 vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate și 8 vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare”, iar acum, amendamentul (îmbunătățirea) arată astfel: „17 vicepreședinți pentru domenii și 8 vicepreședinți pentru regiunile de dezvoltare”. Practic și teoretic, 25 e mai mare decât 16, nu? Se pare că unii au meritat un premiu, totuși, să nu uităm că ultimii doi ani au fost grei, merită un loc călduț…
În schimb, nu pot să nu remarc numărul de liberali și numărul celor de la USR-PLUS care vor participa la congres. Dacă cei din PNL au venit cu 5000 de liberali (+ oamenii din presă, ordine, să nu-i pun pe cei care se ocupau de mici), cei de la URS-PLUS vor avea 1200 de oameni (delegați), dar vor intra în sală (tot la Romexpo, unde s-au adunat liberalii) câte 150 de persoane simultan. Cei de la PNL, a doua zi de congres, 26 Septembrie, vor avea 2000 de oameni, tot la Romexpo, iar cei de la URS-PLUS, a doua zi de congres, 3 Octombrie, vor avea ședință online. Cine e mai tare? Se știe că USR-PLUS n-are puterea celor de la PNL. În România, până își face AUR „buletinul”, doar PSD și PNL au cuvânt în fața legii (pe care tot ei o scriu). Frumos…
Fraze memorabile
Merită să gravez în istorie doi oameni (cât am putut să urmăresc cu atenție) de la congresul PNL, cu câte o frază memorabilă dintr-un show, per ansamblu, deplorabil.
- Domnul Președinte, Klaus Werner Iohannis: „Mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, mai multe discuții aplicate pe moțiuni și pe proiecte.”
„Ce minciună” 🤣 sau mai bine zis „ce glumă!” 😂. Pentru tine, cititorule, îți spun că la nivel global, în ultimii doi ani, cei care candidează pentru cea mai înaltă funcție în stat, fug de dezbateri. Așa a făcut și domnul Președinte în urmă cu doi ani, de fapt, s-au învârtit toți, au fost dezbateri, dar de nivelul la care se găsește petrol. Precizez, în turul al doilea, la alegerile prezidențiale (2019), oamenii domnului Președinte au ales atât echipa de jurnaliști, cât și întrebările la care domnia sa trebuia să le răspundă „omuleților” în fața cărora avea loc dezbaterea. Nici până în ziua de azi nu am înțeles ce dezbatere a fost… A fost mai mult un interviu? Oricum, a fost o mare rușine ce a intrat în istorie. Adică, dumneata, ca om ales de popor, faci un interviu cu o echipă de jurnaliști aleși, dar nu te oprești aici și le mai dai și „întrebările întrebătoare”?! Splendid!
În rest, mi-a plăcut tipul de oratorie adoptat, când după fiecare grup de cuvinte accentuat își lua o pauză, iar „ultrașii” aplaudau și scandau lozinci (mai tare era regretatul Nicolae Ceaușescu în discursuri, dar mă mulțumesc și cu cei contemporani…).
- Domnul Gheorghe Flutur: „Mai mult sprijin pentru antreprenor, pentru omul cu bătături în palmă!”
La ora actuală, într-o țară săracă, cea mai importantă resursă (umană) este antreprenorul. El trebuie încurajat, susținut, luat în brațe, în spate și pus la treabă. Antreprenorii sunt oamenii cu idei aplicate și de ei are nevoie oricine, oricând, oriunde și aproape oricum…
Foarte bun discursul domnului Flutur, chiar e un politician care merită ascultat…
Aș fi analizat și discursul domnului Rareș Bogdan, dar i-a ieșit prea mult fum 😡, poate-poate învață ceva nou… 😂
Concluzie
Concluzia apare (vizibilă) prin Octombrie, n-are rost să o mai scriu, toată România o va vedea…
Numa’ bine!
#LiberiȘiNeliniștiți
Distribuie și altora: