Rușinea ca ușurare
Cum poți să te simți ușurat din moment ce ești rușinat sau chiar după momentul cu pricina? Nu ți-e un pic rușine de rușinea rușinii? Unii oameni se simt bine oricând… Ferice de ei!
Când se „întâmplă” rușinea? În momentul cu pricina, când simți acea stânjenire „istorică” sau imediat după, când realizezi cât de mari au fost pagubele?
Unii oameni se simt bine când scapă de momentul în cauză, alții de-abia așteaptă să fugă de rușine, iar ceilalți n-au niciun stres (plutesc, n-au nicio grijă…).
Poți schimba trecutul? Nicidecum! Atunci trebuie să accepți trecutul cu capul plecat? Nici chiar așa, dar fapta consumată intră direct în istorie, nu o poți relua.
Dacă ai onoare îmbrăcată cu putere și țintești spre rezolvarea problemei care a dus la rușine, prin urmare cauți îndreptarea cu iertare, atunci ai toate șansele să fii ușurat de rușine…
Articolele anterioare din seria cu și despre rușine, au fost despre rușinea ca onoare, rușinea ca putere, rușinea ca țintire și rușinea ca iertare. Ți le recomand ca lectură obligatorie!
Rușinea nu trebuie să fie o închisoare a minții! Tu trebuie să fii gardianul minții și să-L rogi pe Dumnezeu să te ajute!
Noi răsturnăm izvodirile minții și orice înălțime care se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu, și orice gând îl facem rob ascultării de Hristos. (2 Corinteni 10:5)
Când mintea ta este eliberată de gândul rușinii toxice (există și tipuri de rușini „comestibile”), atunci ești pe drumul cel bun…
Vezi și
01/16/2023 – Rușinea
02/20/2023 – Rușinea ca onoare
03/20/2023 – Rușinea ca putere
04/17/2023 – Rușinea ca țintire
05/15/2023 – Rușinea ca iertare
07/17/2023 – Rușinea ca navigare
08/21/2023 – Rușinea ca educare
09/30/2023 – Rușinea ca opțiune