Mic dejun cu rugăciune – 2022
Mai știe lumea să se roage? Pe lângă românii obișnuiți, și politicienii știu ce înseamnă puterea rugăciunii… Astăzi s-a încheiat evenimentul „Mic dejun cu rugăciune”, organizat la Palatul Parlamentului. Care a fost tema evenimentului?
Tema de anul acesta a fost „Mandatul imperativ al păcii: între exemplu personal, demers comun și serviciu public”.
La cele două întâlniri au participat deputați și senatori reprezentând toate grupurile din Parlamentul României, diplomați, invitați din străinătate, șefi ale unor instituții fundamentale din România, dar și personalități din mediul evanghelic, cum ar fi Vladimir Pustan, Toni Berbece, Alin Jivan, Gheorghe Ignat, Călin Onițiu, Valerian Jurjea etc., iar ca și cântăreți, au fost artiștii Adi Kovaci cu Ema Repede și tenorul Nelu Moț, împreună cu pianistul Corneliu Holhoș.
Mi-a plăcut rugăciunea vicepreședintelui Alianței Evanghelice din România, Virgil Achihai, când a citit din Numeri 6:24-26, o rugăciune rostită foarte mult la binecuvântările de copii. Merită să te rogi ca Dumnezeu să binecuvânteze România? Absolut! Rugăciunea nu aparține vreunei confesiuni religioase, ci unui cuget curat… Cele mai înflăcărate rugăciuni nu sunt ale oamenilor din biserici, ci a celor aflați pe patul de moarte în spitale…
Printre cei care au luat cuvântul, a fost și familia Rotundu (Ionuț, Sorana și micuțul Mathias), cărora li s-a produs o gravă nedreptate din partea statului danez… Dumnezeu a lucrat în familia Rotundu și au fost eliberați din detenție, la fel și copilașul lor… Au contat rugăciunile în cazul lor? Bineînțeles! Urmează rezolvarea cazului din familia Furdui? Doamne, ajută, Doamne, dă izbândă! Nu doar lor, ci tuturor românilor cărora le sunt luați copiii pe nedrept de către instituțiile statelor marxisto-comuniste!
Conceptul „mic dejun cu rugăciune” a luat naștere în Statele Unite ale Americii pentru a aduce laolaltă pe toți oamenii la credința în Dumnezeu, începând cu o atitudine de smerenie prin rugăciune. Scopul principal este acela ca valorile transmise de Dumnezeu prin Biblie să se găsească în agenda celor care conduc țara. De altfel, rugăciunea, asta face… unește, smerește inima, aduce pacea divină și în final, fericirea…
Toți cei care au luat cuvântul au împletit, printr-o ținută a păcii, și exemplul personal (curajul personal), și demersul comun (puterea celor uniți), și serviciul public (pentru binele românilor), prin elogii, sfaturi și gânduri bune… Cel mai bun discurs a fost cel al pastorului Vladimir Pustan! Merită ascultat!
În concluzie, evenimentul nu a fost unul dedicat ecumenismului, ci unul dedicat rugăciunii, acelui tip de rugăciune dintr-o viață trăită frumos, o viață alături de Dumnezeu, dar cu asumarea unor riscuri de a face bine poporului român!
Versetele de bază ale întâlnirii:
Și toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Iisus Hristos și ne-a încredințat slujba împăcării; că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neținându-le în socoteală păcatele lor, și ne-a încredințat nouă propăvăduirea acestei împăcări. Noi dar, suntem trimiși împuterniciți ai lui Hristos; și, ca și cum Dumnezeu ar îndemna prin voi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: Împăcați-vă cu Dumnezeu! (2 Corinteni 5:18-20)
Evenimentul a fost transmis de către cei de la Prodecens Media, care au făcut o treabă excelentă!
Dumnezeu să binecuvânteze România!
Sursă imagine: YouTube – Prodecens Media
Distribuie și altora: