Chemare la rugăciune pentru toți pastorii din România

Chemare la rugăciune pentru toți pastorii din România

Ești chemat la rugăciune! Ai timp să te rogi pentru cei aflați în prima linie din armata Domnului? Toți pastorii din România (penticostali, baptiști etc.) au mare nevoie de sprijin în rugăciune!

Sunt momente în viață când te lovește neputința și nu mai poți să faci nimic. Partea frumoasă este că atunci când tu nu mai poți să faci nimic, poate să facă altcineva ceva pentru tine.

De ce are nevoie omul bolnav? De sprijin, mângâiere și vindecare. Mângâierea o dă Duhul Sfânt, vindecarea o dă Domnul. Știi ce poți să dai tu? Un gând bun, adică o rugăciune.

Ești chemat să sprijini toți pastorii din România prin rugăciune!

Toate sunt în mâna lui Dumnezeu și nimic nu e la voia întâmplării, iar dacă vrei să ajuți pe cineva, începe cu o rugăciune (chiar mai multe).

Dacă ești creștin și aparții de o Biserică, oare ții minte de câte ori ai apelat la pastorii Bisericii tale (sau la alți pastori din alte Biserici)? De câte ori te-au ajutat? Probabil că ai fost ajutat de fiecare dată (așa cum s-a putut la momentul respectiv).

Nu-i așa că de fiecare dată, întâlnirea voastră s-a încheiat cu o rugăciune? Un pastor știe că oricât de mult ar vrea să te ajute, ajutorul suprem trebuie să vină de la Domnul.

Ei bine, se pare că la nivel național, starea de sănătate a pastorilor din România nu este prea bună. Nu cred că e ceva nou, dar poți să faci astăzi ceva nou (indiferent de momentul la care citești articolul de față).

Ești chemat să te rogi pentru toți pastorii din România! Îți las și un verset în privința aceasta, verset pe care cred că l-ar striga toți pastorii în cor:

Fraților, rugați-vă pentru noi.

1 Tesaloniceni 5:25

De cele mai multe ori, pastorii sunt lăsați pe ultimul loc. Cine sunt pe primele locuri? Cei aflați în nevoi și necazuri. Într-un fel, așa este corect.

Totuși, ar fi bine să ne amintim periodic faptul că și pastori au familii, care de cele mai multe ori suferă din cauză că aceștia trebuie să consilieze alte familii, au locuri de muncă (nu au doar funcția de pastor), au probleme personale și nu în ultimul rând, au probleme de sănătate.

Știi cumva care este cea mai întâlnită boală la un pastor? Boala condusului cu viteză? Nu… Bolile de inimă fac ravagii în rândul pastorilor.

Nu ești chemat să judeci stilul de viață al unui pastor și nici familia acestuia. Astăzi ești chemat să te rogi pentru toți pastorii din România!

Pot să amintesc și câteva cazuri, plus că ai și tu alte cazuri:

  • Pastor Evald Mihăescu (Biserica „Pe Stâncă”, Șoimoș, Lipova): se află în stare gravă la spital (suspiciune de hemoragie internă).
  • Pastor Eugen Porcilescu (din Italia, venit în țară): lovit la cap de o placă, este în stare gravă la spital.
  • Pastor Onisim Botezatu (Biserica „Betleem”, Arad): internat în spital.
  • Pastor Nelu Filip (Biserica „Poarta Cerului”, Timișoara): intervenție chirurgicală la inimă (operație pe cord deschis).


Hai să ne mai uităm o dată la versetul pe care ți l-ar spune acești pastori (împreună cu alții care trec prin situații asemănătoare):

Fraților, rugați-vă pentru noi.

1 Tesaloniceni 5:25

Când un pastor îți cere să te rogi pentru el, înseamnă că are probleme. De cele mai multe ori, pastorii sunt oamenii ăia care tac și îndură, cum de altfel au fost „educați” de către enoriași…

Astăzi ești chemat să te rogi pentru toți pastorii din România!

N-aș fi făcut articolul ăsta, deși am mai scris câteva articole tip îndemn la rugăciune (am și rubrica „Rugăciune”), dar astăzi, la Biserică, am primit câteva mesaje cu privire la starea de sănătate a unor oameni, iar după ce am trecut numele celor menționați pe lista de rugăciune a Bisericii și am văzut că am scris 4 pastori, unul după altul, m-am gândit că ceva nu e bine…

La scurt timp, când s-a citit fragmentul din Matei 4:18-22 (Iisus cheamă patru ucenici), m-am gândit și mai serios. Domnul Iisus a chemat 4 ucenici, iar eu tocmai ce am trecut 4 pastori pe lista de rugăciune…

Cel mai important lucru pe care-l poți face pentru cineva este să te rogi. E bine să dai bani sau să pui o vorbă bună atunci când trebuie, dar cel mai important lucru rămâne rugăciunea.

Scriam ieri că dacă românii s-ar uni în rugăciune pentru binecuvântarea țării așa cum au făcut-o pentru susținerea echipei naționale de fotbal, România s-ar califica în CER („Campionatul Eternului Rai”).

Azi e timpul să ne unim pentru cei care sunt puși în prima linie în armata Domnului.

Rugăciunea deschide zăgazurile cerului!

Dumnezeu să dea vindecare tuturor pastorilor din România! Dumnezeu să le dea înțelepciunea necesară pentru a fi destoinici de orice lucrare bună! Dumnezeu să le binecuvânteze familiile! Dumnezeu să fie onorat și glorificat prin viețile lor! Dumnezeu să fie lăudat în toate lucrurile!

Doamne ajută! Doamne, dă izbândă!

Psalmul 118:25
Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile