Motivațional
De ce Dumnezeu urăște păcatul?

De ce Dumnezeu urăște păcatul?

Voi lua trei idei pe care le voi împleti astfel încât să formez o funie de ajutor pentru cel căzut la pământ care nu se mai poate ridica, sau pentru cel care se află într-o groapă și nu mai are nicio speranță, sau pentru cel care înaintează pe drum, dar e prea slăbit și nu mai are vlagă, nu mai rezistă mult timp… De ce trei idei? Pentru că funia împletită în trei nu se rupe ușor (Eclesiastul 4:12c).

Dumnezeu te vrea a/al Lui!

De ce? Datorită dragostei Sale… Și dacă nu vrei, te obligă? Merită dragostea cu forța? Aia e ură, nu dragoste… Dumnezeu nu te obligă. Te iubește, dar te lasă pe tine să alegi. Totuși, de ce urăște păcatul dacă tu nu-L alegi pe Dumnezeu? Pentru simplul (dar cu mare greutate) fapt că păcatul te distruge, iar cine te iubește în mod clar nu își dorește ca să ți se întămple ceva rău. Dragostea protectoare a lui Dumnezeu mențina ura la cote maxime față de păcat… Păcatul n-are ce căuta în viața ta! Cum adică? Dumnezeu urăște ceva? Bineînțeles… și nu oricum… Dumnezeu iubește maxim, dar și urăște maxim. Puțină atenție: Dumnezeu urăște păcatul, nu omul (păcătosul).

Dumnezeu te vrea curat/ă pentru Numele Lui!

Curat din punct de vedere spiritual. Poți fii astfel? Numai în Hristos! Păcatul te murdărește, te îmbrățișează bine, iar când se desparte de tine, îți lasă pete care nu pot fi șterse. Îți place să ai o haină plină de pete? Dacă îți place zona asta cu designul, poate zici că „ar fi interesant să porți așa ceva o dată”. Dar de mai multe ori? Dar o viață întreagă? Dar o veșnicie? Dumnezeu te vrea curat pentru că te iubește și îți vrea binele. Mai pe scurt, te vrea frumos/frumoasă! Cum așa? Omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul se uită la inimă (1 Samuel 16:7c). Ce face un părinte când își vede odrasla că s-a murdărit? Îl curăță îndată! Așa a făcut și Dumnezeu! Fiul, Domnul Iisus Hristos, a curățit lumea prin sângele Lui sfânt când a murit pe cruce, și mai mult, prin faptul că a înviat a treia zi după Scripturi, noi (tu și cu mine) avem onoarea să fim socotiți curați prin har! Un singur nume e vrednic de toată cinstea, iar acel nume, Dumnezeu, te vrea curat/ă pentru slava Sa. Ai fost creat să trăiești o viață excelentă, nobilă, plină de har. Totuși, asta nu înseamnă că ești scutit de un trai greu sau de vreun război (fie el spiritual sau fizic…). Excelența, nobilimea și harul nu se văd în vremurile bune… Sau nu?

Dumnezeu te vrea în slujba Lui!

Sunt diferite slujbe, mulți chemați, puțini aleși, ogorul mare, dar cea mai importantă e răsplata. Ca într-o problemă de matematică, cel mai important lucru este răspunsul (corect). În viața ta și a mea, cel mai important lucru îl vom primi pe lumea cealaltă, și anume răsplata: viața veșnică sau pedeaspa veșnică. Dumnezeu urăște păcatul pentru că omul păcătos nu slujește… Dar omul care nu este curat? Dar omul care nu este al lui Dumnezeu?

Poate mă întrebi ce mai face funia, dacă s-a împletit în trei ca să ajut pe cel în nevoie și bine faci… Dumnezeu urăște păcatul fiindcă te iubește! Ce trebuie să faci? Să crezi!

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică. (Ioan 3:16)

Ai idee cât de lucid poate deveni acel om aflat în cea mai mare încurcătură din viața lui? Ai idee cât de setos și flămând după un sfat bine pus la punct e un astfel de om? De ce? Pentru că a ajuns în acel punct în care toate planurile lui au eșuat și nu mai are efectiv nimic de ce să se prindă, să se agațe, să se țină de ceva ca să nu cadă (sau să nu mai cadă). Dumnezeu îi dă un ajutor, dar omul trebuie să-l accepte. De multe ori spunem că Dumnezeu nu ne ascultă rugăciunea, dar ea a fost ascultată înainte să o concepem… Și atunci? Atunci am fost noi cu ochii-n soare și fără interes să vedem că ajutorul era lângă noi, dar nu ne-am dat seama, am dorit acel „altceva”.

De ce Dumnezeu urăște păcatul? Îți spune clar și la subiect că te vrea pentru El, te vrea curat și te vrea în slujba Sa. Ce trebuie să faci? Întinde mâna și prinde-te de harul Lui! Dumnezeu te iubește!


Sursă imagine: Cherry Laithang on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile