Iluzie optică?!

Iluzie optică?!

Cu ce se ocupă doamna Iluzia? Nu Luiza, ci ILUZIA… Are grijă ca tu și cu mine să avem simțurile încurcate. Cum adică? Pur și simplu ne bâzâie cu tot felul de „iluzii” și ne face să fim creduli. De exemplu, dacă vezi pe geam că afară e noapte, Iluzia îți spune că nu-i noapte, că imediat după colț e ziuă, îți arată la știri ce ziuă e la reporterul X de pe canalul Y… Îți demonstrează în timp real contrariul a ceea ce e normal (sau a fost normal), iar tu crezi că fix așa e cum zice Iluzia. De fapt, ea ți-a și demonstrat, adică a produs un „act științific”, a demonstrat un fapt. Iluzia optică e folosită cel mai mult la percepția vizuală, iar ceea ce vezi se transformă într-un „vaccin” al cărui ser se joacă cu emoțiile tale.

De ce omul e atacat vizual din toate părțile? Să fie omul chiar atât de vulnerabil? Oare chiar atât de slab e omul care vede, încât e prostit din toate direcțile? Păi dacă vezi cu ochii tăi, nu e normal să crezi? Dacă te pune cineva față-n față cu faptul împlinit, mai are „bază științifică” vorba ta dacă spui că nu crezi ceea ce ai văzut? Ei bine, aici intervine doamna Iluzia care e și un fel de mătușă (Tamara) a magicienilor. Pe scurt, magicianul îți distrage atenția, cât timp te uiți la mâna dreaptă, el lucrează liniștit cu mâna stângă… Scopul? Să te uimească, să te surprindă, să te facă să-i spui cât de tare e și cât de incredibil poate să „performeze”.

La nivel global (nu știu cât de turtită a ajuns planeta Pământ, dar nu mai are mult până va deveni sandviș… glumesc…), se întâmplă un mare proces de iluzie optică. Astăzi, al nostru brav român, domnul Președinte, a declarat declarativ declarând că nu se mai prelungește starea de alertă după 8 Martie (să fie un cadou pentru femei?!). De ce nu mai e stare de alertă? Nu e pericol de război? Numai în Moldova e stare de alertă? Pardon, stare de urgență… De ce nu le cere domnul Arafat certificat de vaccinare tututor ucrainenilor care intră în România? Atâtea restricții s-au dat în întreaga lume că au ajuns să fie la gust precum „sarmalele umplute cu întuneric”.

Imaginează-ți situația de la nivelul global în felul următor: ești într-o sală de teatru, mare și spațioasă, frumos decorată, aranjată cu un design de lux, plină de oameni și în fața ta se interpretează o piesă de teatru. Piesa e compusă din 5 acte, fiecare act durează 2 ore. Toată echipa teatrului e formată din ventriloci (adică persoane care au o păpușă în mână și pot să vorbească fără să-și miște buzele sau să-și deschidă gura). Primul act s-a jucat cu păpușa având mâna la gura. Al doilea act se joacă cu păpușa având mâinile la ochi.

Interpretare:

  1. sala de teatru este lumea în care trăiești, nu mai contează pe ce parte a planetei te afli;
  2. cele 5 acte care durează 2 ore fiecare, reprezintă faptul că din 2 în 2 ani va fi câte un act precum cel cu pandemia, respectiv acum cel cu războiul, cu scopul de a ține lumea atentă la „piesă” (deci urmează 2024, 2026, 2028, iar în 2030 e altceva… altă viață…);
  3. echipa de ventriloci a teatrului semnifică oamenii care au drept de decizie asupra „celor mulți”, asupra maselor, iar tipul ăsta de putere le oferă naivitatea de a se face vizibili, dar răul nu va ieși din „gura” lor, ci din mâna „păpușilor”;
  4. primul act s-a terminat (a fost o perioadă de pauză între acte, numită antract), pandemia a slăbit, nu mai are vlagă, dar sigur își revine că nu mor personajele din primul act… ele trebuie să vină la final să-și salute publicul…. „Salvează vieți! Poartă masca!”
  5. al doilea act numai ce a început, dar de fapt a început fix la ora exactă cu cea a primului act, adică pandemia a pornit în Decembrie, 2019, iar războiul tot în Decembrie, dar în 2021… Mâna la ochi e pusă ca să nu vezi… Logic?

Iluzia optică se datorează în primul rând minciunii. Tanti Presa trebuie să-și cumpere și ea o pâinică, astfel că fără principii și scop în viață, e normal să accepte orice mărunt ca să scrie conform „regulamentului intern de bună conviețuire în prisma dreptului fundamental al omului privind egalitatea de drepturi”. Nu te minte nimeni ca să-ți facă un bine… Sau este și asta o scuză? Te mint ca să-ți fac un bine? … Totuși, minciuna atrage consecințe, astfel că din ceva stricat nu poate ieși ceva bun, din bombă nu pot ieși floricele pe câmpii, iar ca rezultat al ipocriziei, apare frica. Un om fricos, departe de adevăr, e curat (adică spălat pe creier), deci are toate datele ca să stea drept în fața oricărei decizii „spre binele lui”.

În concluzie, nu există un rău mai mic… Domnul Putin nu e răul mai mare… Domnul Biden cu doamna Ursula și cei care mai sunt prin preajma cazanului, nu reprezintă răul cel mai mic… Asta e o iluzie… Dumnealor sunt păpușile… Credeai că sunt ventrilocii? Ăia care controlează păpușile? Nicidecum… Dar chiar nici ventrilocii nu pot fi numiți răul cel mai mic sau mai mare… Atunci totul e o iluzie? Fii atent la detalii! Iluzia pornește de undeva ca să-ți arate să crezi altceva. Tu fii pe fază că adevărul nu poate fi ascuns de ochii tăi mult timp, dar când îl vezi, oare îl poți recunoaște ca fiind bun sau îl percepi ca fiind rău și începi să fii instigat și deranjat, cu nervii înarmați, gata-gata să-ți faci dreptate singur?


Sursă imagine: Randy Jacob on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Tags :
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile