Taifas
Cutremur la Biserică

Cutremur la Biserică

Ce-ai spune dac-ai fi la Biserică și dintr-o dată auzi bubuituri, zgomote ca și cum ar lovi cineva ferestrele și ușile?

Eu n-am apucat să mai zic nimic… Până am ieșit afară… s-a limpezit totul…

A fost cutremur la ora 20:46, în apropriere de Lipova (județul Arad), cu magnitudinea de 4.6, la 13 km adâncime.

Prima dată n-am știut cine bate așa insistent în ușă de parcă vrea să treacă prin ea, apoi în geamuri și ce-i cu sunetul ciudat de sfărâmare al pereților.

Nu cred că am simțit nimic la picioare, deși eram pe scaun la orgă, dar cred că podeaua este destul de rezistentă. Până la urmă, dacă-L ai la bază pe Hristos (mai las ca om, nu doar ca Biserică unde Hristos este capul), ai tot ce-ți trebuie pentru a înfrunta problema, corect?

Tocmai acum, la ora 22:55, în timp ce scriu articolul, a fost o replică mai mică, cu magnitudinea de „doar” 4.3, la 10 km adâncime. Pe ăsta l-am simțit din picioare… Super senzație…

Revin la Biserică.

Ce făceam la Biserică? Niște simple repetiții, apoi am observat că prind la orgă ceva linie melodică pe care nu o cunosc și când mi-am dat seama că improvizez și că poate să iasă o piesă nouă, am insistat.

Am reușit să fac refrenul, am avut o linie melodică și la strofă (dar foarte vagă), apoi m-am apucat să scriu versurile pentru refren.


Refren:

O, Doamne, mă-ncred azi în Tine,
Iubirea Ta veșnic mă ține,
Cu mulțumire, Iisus, te onorez!
O, Doamne, mă-ncred azi în Tine,
În brațul Tău, eu, mă simt bine,
Cu bucurie, Iisus, azi te urmez!


Cum se numește piesa? O, Doamne, mă-ncred azi în Tine.

Mi-e destul de greu să scriu versuri și cântări de la cap la coadă… M-am gândit să scriu două strofe și încă un refren, apoi e numai bună de cântat.

Pentru mine s-a dovedit a fi o experiență faină să prind un cutremur în incinta Bisericii. Nu am realizat pe moment ce se întâmplă, fiind mai mult contrariat de bubuituri, neștiind cine tot bate în ușă, apoi în geamuri și-n tot ce se poate… M-am gândit la Dumnezeu, dar fără să fiu conștient că vorbește așa cu mine. Am fost în Casa Lui, deci nu era nimic ieșit din comun să-mi vorbească astfel…

Uneori, Dumnezeu ne zguduie puțin ca să ne trezească din starea de ațipire spirituală în care ne aflăm. Mă bucur că o face! Asta înseamnă că ne iubește și că nu ne lasă în nebunia noastră…

Lipova a bifat două cutremure în decursul a două ore. Mă pun să mă culc… Somn ușor!

P.S. Dumnezeu e în control! Orice-ar fi, dacă ești în voia Lui, poți cânta (proclama) liniștit „O, Doamne, mă-ncred azi în Tine”!


Sursă imagine: Daniel Tseng on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile