Ce se întâmplă cu România?

România e ca o stea căzătoare… Cum așa? I s-a oprit lumina…. De ce? Interesele necurate opresc lumina, iar o situație dezastruoasă amplificată provoacă o calamitate. Totuși, ce se prezintă în mass-media, în ultimele cinci zile, e doar un „vânt”. Personal, sunt plictisit, nu mă miră nimic, cel mult mă pune pe gânduri (ceea ce e bine), dar sentimentul de frică amplificat la intensitate mică, e banal. De ce? Un strateg nu acționează fără un plan… Un scriitor nu scrie fără un scop… Un cititor… citește. Frica indusă are un scop. Care e scopul? Aș scrie în altă limbă, dar nu mă bag…

Prim-ministrul și dezastrul

Domnul Cioloș a fost respins? Da! A ieșit în public ca să arunce cu vorbe în ceilalți „prieteni” de altă culoare? Da! A spus că ei sunt buni și că au vrut, dar uite că nu s-a putut? Da! Clasic… Neinteresant… Inutil? Nu.

Domnul Ciucă?! Un om cu pregătirea lui nu are voie să fie prim-ministru. (Punct.) A mai fost anul trecut, din 7 Decembrie până pe 23 Decembrie. Mă repet, un astfel de om nu are voie nici măcar o zi în funcția de prim-ministru. De ce? Mai bine îți scriu că sunt trei categorii de forțe în armată și anume: terestre, aeriene și navale. Cel mai înalt grad la forțele terestre și aeriene este generalul, iar la forțele navale, amiralul. Domnul Ciucă a fost (sau încă e?!) general. Ce înseamnă asta? Un astfel de om e mai important decât un președinte de stat. Nu scriu că a fost și ministrul apărării naționale, chiar în momentul când a fost interimar (interimar = nu are drepturi depline). De ce tot am scris că nu are voie să fie prim-ministru? Pentru simplul motiv că devine o „bombă cu ceas”, un pericol național (cu efect instant). Nici nu intru în detalii cât de mult profită o categorie de oameni în momentul de față…

(Dacă scriu prea abstract nu ezita să lași un comentariu, poate vrei să explic anumite fraze/cuvinte/idei/noțiuni… Mulțumesc! 😎)

Ce se întâmplă cu România? Prim-ministrul desemnat nu e „mânăria României”, ci e o propunere externă. De ce? De ce nu… Domnul Președinte va răspunde în mod direct. Ce fac celelalte partide? Sunt prea mici. Păcat (sau trist).

Sistemul sanitar

E praf de mult timp… Nu mă bag în dilema „Ești de acord cu vaccinarea? Ești de acord cu certificatul verde?”. Nu sunt întrebări pe care să le citesc literal.

Când oferi bani (ca stimulent) pe numărul de bolnavi (decedați) dintr-o cauză anume, atunci e clar că hapsânii vor aplica tabla înmulțirii mai ceva ca la proiectele spațiale. Bine, mor oameni, chiar foarte mulți, fac o tură de oraș și aflu câți au murit (pe o rază de câțiva km). Ideea e că sistemul sanitar oricum e praf, iar din praf și cenușă nu răsare pasărea Phoenix. Cine intră în spital, la momentul actual, ori intră cu Dumnezeu, ori… Prefer să nu mă bag sau cel puțin să nu scriu de ce mor oamenii care ajung în spitale ca la război. Nici nu vreau să pomenesc de corupție. Singura soluție pe care o văd e rugăciunea de trei ori pe zi ca rețetă, fie că ești bolnav, fie că nu, rugăciunea pentru altul e o șansă…

Constrângeri

Domnul Președinte împreună cu domnul dictator (Arafat) vor fi trași la răspundere (curând)… N-ai cum să constrângi omul și să scapi fără să fii și tu constrâns la rândul tău. Se aplică principiul al treilea al mecanicii: dacă un corp acționează cu o forță asupra unui corp, atunci și cel de-al doilea corp va acționa asupra primului corp cu o forță asemănătoare… Pe scurt, cum aplică cei doi ocoși principiul mecanicii? Amândoi își aruncă câte-un pumn spre fața boxerului, dar acesta din urmă se ferește elegant… Ce face boxerul? Îi trimite la culcare, instant…

E un lucru pertinent să oferi soluții la orice situație (se poate), mai ales dacă ești într-o funcție de conducere și în mod special dacă sunt probabilități ca oamenii tăi din subordine să fie în pericol de viață și de moarte. Bun, e un virus, foarte bine, cum oprești răspândirea lui? Măcar au pus interdicție de a nu ieși afară de la ora 22, nu mai e ora 20, asta înseamnă să fii dictator (să fii mai blând cu sclavii). Cred că drepturile omului ar trebui rescrise. Mă bag la corectat…

Ce e de făcut?

Nu știu. Ce face România? Nu știu. Ce încerc să fac eu? Atât cât e posibil, îmi umplu ziua cu tot felul de activități ca să am o minte ocupată, fără să studiez știrile, fără să fiu în mijlocul asediului de boli trimise de mass-media. Ce poți să faci? Orice lucru bun.

Totuși, o mișcare de rugăciune la nivel național e o idee care-mi pare bună. Dacă România ar fi om, cred că ar fi în comă. Ei bine, pentru o persoană în comă nu ai ce să mai faci altceva decât să te rogi. O mișcare națională de rugăciune e unica soluție, apoi, pe această fundație se poate construi mai departe ceva bun. Dacă fundația este mare și tare, construită ca să reziste la orice atunci se pot face lucruri mărețe. Chiar se poate, cred că România poate fi readusă la viață. Cred că va fi. Și mai cred că nu va dura mult timp până când se va întâmpla lucrul acesta. De ce? Dumnezeu e Dumnezeu.

P. S. Valoarea rugăciunii făcute în necaz e atât de puternică încât, raportat la o situație omenească, e ca și cum ai opri un avion, aflat în zbor, cu degetul mic de la mână… Nu subestima niciodată puterea unei rugăciuni! Te-ai rugat și nu ai ieșit din necaz? Foarte bine! Necazul trebuie distrus ca să nu mai treci prin el, ca să-i ajuți pe alții care sunt în situații asemănătoare! Necazurile sunt doar „ne” + „cazuri”, nu e nevoie de ele, trebuie distruse, sunt cazuri nelalocul lor. Nu poți? Poți! Cum? Cu Dumnezeu!

#RugăciunePentruRomânia

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile