Biblia
Ce este păcatul?

Ce este păcatul?

Nu cred că dorește cineva să păcătuiască doar de dragul de a păcătui… Consecințele păcatului sunt groaznice, iar sfârșitul păcătosului este moartea veșnică!

Ce este păcatul? O boală…

Ispita este ca un virus ce se așază mai întâi pe inima omului, apoi se duce la gândire și se-apucă să o prostească. Odată înfăptuită, virusul ispitei dă naștere la cancer…

Este ispita un păcat? Nu.

Nimeni, când este ispitit, să nu zică: „Sunt ispitit de Dumnezeu”. Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău și El Însuși nu ispitește pe nimeni. Ci fiecare este ispitit când este atras de pofta lui însuși și momit. Apoi pofta, când a zămislit, dă naștere păcatului; și păcatul, odată făptuit, aduce moartea. (Iacov 1:13-15)

Ispita se naște din pofta omului. Ce poftești? Dacă poftești lucruri plăcute înaintea Domnului (cum ar fi momentele de rugăciune, părtășia la biserică, slujirea lui Dumnezeu și a celor din jur…), atunci cu siguranță că nicăieri nu încape cuvântul „ispită”.

În schimb, dacă poftești păcatul, atunci ai nevoie de un control (spiritual) amănunțit.

Curând voi începe noua serie #DeLaCredințăLaDragoste, în care voi aborda pașii specifici pentru a trece de la credință la dragoste: credință, faptă, cunoștință, înfrânare, răbdare, evlavie, dragostea de frați, iubirea de oameni.

În această serie voi lua pasajul din 2 Petru 1:5-8, fix elementele de care are nevoie omul pentru a fi vindecat de boala păcatului. Nu uit nici de atributele care sunt la roada Duhului… Tu să nu uiți că ai nevoie de disciplină!

Apropo, mai am și alte serii interesante pe site: fericiri, orgoliul, rușinea, promisiuni.

Ce imunitate spirituală ai? În seria #DeLaCredințăLaDragoste vei găsi rețeta cu cele mai bune medicamente spirituale.

Să nu uiți că Dumnezeu este cel care iartă și vindecă complet, dar nu face doar atât, ci te pune la treabă… Dumnezeu n-are nevoie de oameni pe care să-i pună în vitrină și să-i arate lumii cât de pocăiți sunt, ci are nevoie de războinici, oameni gata-gata să lucreze pentru Împărăția Sa!

Ce este păcatul? Drumul spre iad…

Dac-ar fi să alegi dintre un conac și un pat de ciment sub un pod dărăpănat, ce-ai alege? Din moment ce ai ales să faci păcatul, înseamnă că ai ales să dormi sub pod… Trist.

Totuși, să zici „Mersi!” dacă te-alegi cu „acoperiș” de-asupra capului… Alegerea păcatului este ceva mult mai groaznic, este drumul spre iad…

Ești conștient de consecințele păcatului? Nu cred.

Dac-ai realiza cât de dăunător este păcatul, cât de nociv, cât de periculos și cât de mare este amprenta pe care o lasă în viața ta, atunci ai trăi altfel. Garantat!

Știai că rezultatul final al păcatului este mai dureros decât cel al unei bombe atomice? Bomba atomică distruge corpul, păcatul distruge sufletul… Păcatul te duce la moarte!

Ce este păcatul? Moarte!

Fiindcă plata păcatului este moartea. (Romani 6:23a)

Odată ce ajungi bolnav și te-ndrepți spre iad, singura destinație și singurul rezultat pentru viața ta va fi moartea…

Nimeni n-are atâția bani încât să plătească pentru păcatele lui. Este inuman și imposibil să plătești pentru păcat!

Unul singur a plătit pentru păcatele omenirii și nimeni altcineva nu poate să o mai facă…

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică. (Ioan 3:16)

Reiau întregul verset din Romani 6:23.

Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică în Iisus Hristos, Domnul nostru. (Romani 6:23)

E mare lucru să fii salvat de păcat! Conștientizarea eliberării de sub robia păcatului, de sub cancerul păcatului, de sub mizeria execrabilă a păcatului, te fericește!

Cum biruiești păcatul?

Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. (1 Corinteni 10:13)

Înainte să te îmbolnăvești de cancerul păcatului, ai o șansă foarte bună, și anume poți alege dacă înfăptuiești păcatul sau nu, dacă dai frâu ispitei de la nivelul gândului și o duci la viață…

Dacă vei câștiga bătălia de la nivelul minții, atunci ești ferit. Dacă nu, atunci ești în pericol… Mare pericol!

Noi răsturnăm izvodirile minții și orice înălțime care se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu, și orice gând îl facem rob ascultării de Hristos. (2 Corinteni 10:5)

Este greu să lupți din moment ce ești bolnav de păcat, din moment ce alegerile tale ți-au săpat groapa și te-au astupat, și din moment ce moartea îți tot șoptește „Vin să te iau…”. Dar nu e imposibil! De ce? Pentru că Dumnezeu are ultimul cuvânt! Ce trebuie să faci?

Trebuie să-ți recunoști starea, vina, slăbiciunea și să îi spui lui Dumnezeu să te ierte, dar nu doar atât, ci să ceri restaurare și vindecare completă a sufletului și a conștinței. Dumnezeu să te-ajute!

Îți las o cântare foarte bună pe care ți-o recomand…

Nu renunța, nu te da bătut

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile