Recomandare
Ce muzică asculți?

Ce muzică asculți?

Ce muzică asculți? Permite-mi să nu te-ntreb dacă asculți muzică, ci să te-ntreb pur și simplu: asculți muzică bună?

Dacă asculți muzică bună, poți să o recomanzi? Dacă nu asculți muzică bună, atunci de ce-ți mai pierzi timpul să o asculți?

Știai că muzica are o amprentă esențială asupra caracterului tău? Dacă asculți muzică de proastă calitate, în care se urlă, miaună, schiaună, rage și alte „emoticoane lexicale” specifice trapului sau lipsei de cultură muzicală, atunci îți pierzi timpul cu amar…

În schimb, dacă asculți muzică înălțătoare, fie clasică (instrumentală), fie muzică de laudă și închinare la adresa lui Dumnezeu, atunci timpul tău e investit cu înțelepciune. Mai-mai că aș face afaceri cu tine… glumesc…

Mesajul cântărilor nou apărute pe YouTube din partea artiștilor creștini români este unul aparte. Aproape că sunt la curent cu tot ce mișcă în mediul evanghelic când vine vorba de muzică creștină nouă și pot afirma că melodiile nou apărute săptămâna aceasta sunt deosebite.

În ce sens sunt deosebite? Din punct de vedere al genului muzical? Ascult aproape orice tip de muzică creștină, deci nu trebuia să fiu surprins deloc, dar când apar trei cântări pe aceeași tematică (de încurajare) în aceeași săptămână, atunci nu cred că mesajul îmi este adresat în mod special doar mie, ci cred că este adresat întregului popor…

Cântările nou apărute sunt următoarele (în ordine descrescătoare):

Să le iau un pic pe rând…

Să nu te temi (Naomi State & Miriam Anghel)


Îți recomand să citești neapărat descrierea clipului. Piesa este compusă de Amelia Denisa.

Dacă nu ascultam cântarea aceasta, nu scriam articolul… Așa mi-am dat seama că am mai ascultat două piese pe aceeași temă săptămâna aceasta…

Să nu te temi – Naomi State & Miriam Anghel

Cântă (Elena Andrian)


Elena Andrian este un artist complet. Compozițiile ei sunt adevărate capodopere muzicale, nu doar prin prisma mesajului, ci și prin stilul caracteristic, care îmbină o multitudine de coloraturi.

Cântă – Elena Andrian

Pentru azi e îndeajuns (Andrei Ciurdaș)


Din acest buchet de cântări, cea a lui Andrei Ciurdaș este o traducere… Oricum, versurile sunt mai mult decât potrivite.

Pentru azi e îndeajuns – Andrei Ciurdaș

Scriu articolul din perspectiva unui scriitor, poet, rareori compozitor și de cele mai multe ori creștin, astfel că mesajul celor trei cântări, cel de încurajare, ar trebui să te pună pe gânduri. De ce?

Nu ți se pare că e cam mare liniștea din jurul tău? Oare vine ceva „gălăgios”? Deseori, liniștea anunță ceva…

Sau poate că poporul român are nevoie de o încurajare, iar Domnul a găsit cu cale să transmită un mesaj blând prin aceste trei cântări.

Orice-ar fi, ți le recomand să le asculți, indiferent de stilul muzical pe care-l preferi zi de zi.

Dumnezeu să binecuvânteze toți compozitorii, poeții și cântăreții creștini români de pretutindeni! Dumnezeu să te binecuvânteze!

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile