Ziua Mondială a Păcii – 2022

Ziua Mondială a Păcii – 2022

Astăzi este celebrată pacea în toată lumea, însă ar fi o mare problemă să ai pace o singură zi pe an… Ce este pacea? Oricine știe… Cine are nevoie de pace? Oricine are nevoie… Când ai nevoie de pace? Aproape întotdeauna. De ce nu totdeauna?

Nu e un secret faptul că un necaz îți fură pacea. Tu, ca om, ești pus într-un context. Poate că și din acest motiv e absurd să te gândești doar la tine și să fii egoist… Te afli într-un context, ești responsabil în mod direct de binele celor din jurul tău, de pacea celor din jurul tău, iar dacă tu nu ai pace, atunci nu e bine…

Care a fost cel mai citit psalm de către creștini în perioada pandemiei (acele 2 luni „superbe” din 2020, martie-aprilie)? Și cel mai citit, și cel mai răspândit, și poate că cel mai alinător și încurajator a fost psalmul 91.

Ce faci când „te prinde” ploaia? Cauți repede să te adăpostești (bineînțeles, nu sub crengile unui copac…). Nu e normal ca atunci când vezi un pericol, să cauți repede un adăpost? Când vezi că ceva nu-i în regulă, nu cauți o soluție?

Omul chibzuit vede nenorocirea și se ascunde, dar cei proști merg înainte și sunt pedepsiți. (Proverbe 22:3)

Viața e ca vremea: acum e soare, acum e ploaie…

Unde să te ascunzi când nu mai ai pace, când nu mai vezi nicio lumină în jurul tău și când valurile se transformă în care de război? În Hristos!

Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. (Ioan 14:27)

Dumnezeu dăruiește omului pacea, omului care se află în strâmtorare, ca să simtă, să guste din bunătatea și dragostea lui Dumnezeu! Dar, totuși, cui îi convine să aibă necazuri? Nu mai bine e totul alb, fără necazuri, ca să nu fie nevoie de pace?

Dacă te uiți în Geneza 1:2, ai să vezi motivul pentru care s-a făcut lumina în versetul următor, și anume faptul că era întuneric. Ei bine, liniștea vine după o neliniște, ziua vine după noapte, terminarea unui război vine după un război (logic?!), iar pacea vine atunci când lipsește pacea.

Atunci binele e dat doar pentru că există răul sau răul e dat pentru că există binele? Nici una, nici alta. Ele coexistă. De ce? Habar nu am, dar e o certitudine faptul că Dumnezeu nu se mânjește ca omul atunci când se află în cunoașterea binelui și a răului. Prefer să-i dau pace la subiectul cu și despre rău, chiar dacă răul este un „bun necesar”. Până la urmă, alegerea te face în final să ai pace sau nu, la fel cum te face să ai parte de bine sau de rău.

Pacea vine din interior în exterior. Lipsa păcii vine din exterior.

Rugăciunea unui om care are nevoie neapărat de pace:

Răspunde-mi când strig, Dumnezeul neprihănirii mele, scoate-mă la loc larg când sunt la strâmtorare! Ai milă de mine, ascultă-mi rugăciunea! (Psalmul 4:1)

O cântare bună de ascultat pentru pace:

LOURDES și Cătălin Ciuculescu – Bine e în Isus

Dumnezeu să-ți dea pacea Sa! Poate nu ai nevoie acum de pace, dar e bine să te rogi preventiv… Sigur vei avea nevoie de ea!


Sursă imagine: Faye Cornish on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile