Vamos Rafa!

Vamos Rafa!

Spaniolul Rafael Nadal (35 de ani) a câștigat turneul de Grand Slam de la Australian Open! După 5 ore și 28 de minute, l-a învins pe rusul Daniil Medvedev (25 de ani) cu scorul de 2-6, 6-7 (5-7), 6-4, 6-4, 7-5.

Cu acest succes, Rafael Nadal e pe locul întâi la titluri câștigate de Grand Slam, cu 21 de trofee. Înainte de acest triumf, era la egalitate cu Roger Federer și Novak Djokovic (cel care a fost „bătut politic” și astfel nu a mai fost lăsat să participe la turneul din anul acesta… vezi articole pe tema asta aici și aici), cu câte 20 de cupe.

Nu mai urmăresc tenisul cum o făceam în adolescență, dar Rafael Nadal și Roger Federer (40 de ani) au fost preferații mei… Nadal pentru că e rapid și e un jucător complet, de la servă până la viteză și tactică, iar Federer prin finețea cu care lovește mingea cu paleta și stilul de luptă nemțesc (chiar dacă e elvețian). Când urmăream eu tenis (cu avânt), nu era în vogă nici Simona Halep (30 de ani), nici Novak Djokovic (34 de ani). Români bunicei erau Andrei Pavel (48 de ani) și Victor Hănescu (40 de ani), ulterior a apărut Horia Tecău (37 de ani).

Îmi place la tenis stilul de luptă pentru fiecare punct, determinarea jucătorului și modul în care e concentrat să câștige, tipul de circuit în care sunt anumite suprafețe pe care se joacă în funcție de perioada anului, și nu în ultimul rând, meciurile lungi în care se fac schimbări, de la 2 seturi pentru adversar… se ajunge la 2-2 și de acolo spectacolul e la cote maxime…

Pentru cultură generală, cea mai lungă finală de Grand Slam din istorie a fost la Australian Open între Novak Djokovic și Rafael Nadal, în anul 2012, și a durat 5 ore și 53 de minute (câștigător fiind Djokovic).

Tenisul e un sport plăcut…

Ultimul punct – început de bucurie

Sursă imagine: Kevin Mueller on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile