Biblia
Taci înaintea Domnului și nădăjduiește în El!

Taci înaintea Domnului și nădăjduiește în El!

Taci înaintea Domnului și nădăjduiește în El! (Psalmul 37:7a)

Știi când să taci și când să vorbești? E o mare înțelepciune să știi când să-ți deschizi gura și să vorbești ce trebuie! Dar parcă mult mai de preț este să taci și să asculți…

Zilele următoare vei avea în față un tablou destul de negru și ți se vor pune înainte evenimentele de la moartea Domnului Iisus Hristos… Dacă ești un pic atent, ai să vezi că același tablou va fi plin de lumină. De ce? Nu există înviere fără moarte! Dacă taci și asculți, ai să observi…

Taci înaintea Domnului și nădăjduiește în El! N-ai observat de multe ori că Dumnezeu nu-ți ascultă rugăciunea? Te rogi, te dai pe spate, iar’ te rogi, mai dai o lacrimă, te rogi din nou, te superi, te rogi încă o dată și aduci în discuție ofurile, apoi ești epuizat și taci… Dar nu te lași, nu-i așa? Continui, reiei aceeași „poveste”, te pui la rugăciune, bagi zile de post, sari ca titirezul, ajungi la ușa disperării, te rogi mai tare, apoi dintr-o dată ești epuizat complet. Dintr-o dată taci… Ce se-ntâmplă atunci? Dumnezeu îți vorbește… Până nu înțelegi că trebuie să taci, Dumnezeu se uită curios la inima ta… Dumnezeu te iubește!

Taci înaintea Domnului și nădăjduiește în El! Dacă ai o ciocolată cu alune, unde sunt ascunse alunele? Păi ai un ambalaj cât de cât atractiv, apoi ciocolata într-o formă solidă, câteva straturi de ciocolată (cu tot felul de creme care mai de care mai ispititoare), iar în interior se găsesc alunele. Totdeauna valoarea trebuie ascunsă ca o comoară și nu trebuie să fie de la bun început la vedere. Dac-ar fi la vedere, n-ai mai fi curios… Așa e și credința. Credința izvorâtă din duh. Poate te consideri un creștin, dar e totuna cu ambalajul. Poate frecventezi o Biserică, dar asta e totuna cu forma solidă a ciocolatei. Poate spui că ai câteva experiențe cu Dumnezeu, dar dacă nu le-a văzut nimeni, pot fi doar niște straturi (creme) de ciocolată. Dar dacă zici că trăiești cu Dumnezeu și se vede, atunci efectiv se vede lumina (sau aluna…). Când taci și nădăjduiești înaintea Domnului, se vede credința. Se vede cu ochiul liber! Toți o văd! Fie vorba între noi, oare știi unde se găsesc perlele?

Taci înaintea Domnului și nădăjduiește în El! Sunt bune rugăciunile, sunt foarte bune zilele de post, sunt enorm de prețioase lacrimile aduse înaintea Domnului! Când vezi că nici una, nici alta nu dă roade, atunci îți rămâne un singur lucru: să taci. De ce? Pentru că ultimul cuvânt îl are Dumnezeu! Moartea nu a biruit! Iisus Hristos a înviat!

Viața a tăcut în momentul în care Domnul Iisus Hristos și-a dat viața pe cruce. Ce s-a întâmplat mai apoi? S-a împlinit Scriptura: Fiul lui Dumnezeu, Domnul Iisus Hristos, a înviat! Moartea nu are glas! Cuvântul lui Dumnezeu dă viață!

Cel mai perfect și mai valoros tablou este cel cu moartea și învierea Domnului Iisus Hristos!

Taci înaintea Domnului și nădăjduiește în El!


Sursă imagine: Raimond Klavins on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile