La mulți ani, România, oriunde te-ai afla!

La mulți ani, România, oriunde te-ai afla!

Mă adresez tuturor românilor, fie că sunt în țară, fie că sunt în diaspora: Dumnezeu să vă binecuvânteze cu tot ce este mai de preț și să vă dea înțelepciune, har și pace acolo unde sunteți! Vă doriți o schimbare pentru România? Schimbarea nu începe cu voi… De ce?

Nu demult mi-am dat seama cât de falsă este expresia asta, „Schimbarea începe cu tine!”. Deși am folosit-o, mă dezic total de ea… Degeaba începe schimbarea cu tine, ca om, dacă n-ai ca temelie credința în Hristos! Degeaba clădești pe plan profesional sau personal! Ești țărână, iar lucrarea făcută din țărână se duce… trece… piere…

Ce e de făcut? Expresia trebuie schimbată! Schimbarea începe cu Dumnezeu! Dacă vrem o schimbare în viața noastră, atunci trebui să clădim mai întâi pe plan spiritual și să-L punem pe Domnul Iisus Hristos ca temelie! Cu cât e temelia mai bună, cu atât mai mare va fi schimbarea în bine! Suntem români? Atunci să fim înțelepți și să începem schimbarea cu Dumnezeu!

Mulți români din diaspora s-au întors în ultimii 2 ani în România, fie au fost forțați de împrejurări, fie au venit de bunăvoie și nesiliți de nimeni… Vă respect decizia dacă vreți să plecați din România pentru un trai mai bun, nu vă condamn, dar luați-L cu voi pe Dumnezeu! Fără Dumnezeu nu puteți face nimic! Unii spuneți că puteți și vreți să-mi demonstrați, dar nu vă gândiți că averea strânsă de 20 ani e ușoară ca pana în ochii lui Dumnezeu… România nu se schimbă cu bani, deși datoria externă o vor plăti (teoretic) stră-strănepoții copiilor mei…

Astăzi, 1 decembrie, 2022, România are două lucruri de făcut:

1. România, oriunde s-ar afla, trebuie să alerge la rugăciune! Nu fotbalul trebuie să fie cel mai important sport din lume (deși îl iubesc…), ci rugăciunea! Împăratul David spune că aleargă la rugăciune în Psalmul 109:4c. Orice român, dacă vrea o schimbare, trebuie să-L implice direct pe Dumnezeu! Putem începe o schimbare și fără Dumnezeu, dar să nu ne așteptăm la progres, ci la noi începuturi, la muncă pe degeaba… Vom fi cei mai buni la începuturi… Dacă vrem binecuvântări, atunci schimbarea trebuie neapărat să fie cu Dumnezeu și făcută de către Dumnezeu!

2. România, oriunde s-ar afla, trebuie să ridice mâini curate spre cer! După ce alergăm la rugăciune, ne punem pe genunchi și ne căim înaintea lui Dumnezeu, ridicăm mâinile curate spre cer și cerem îndurare pentru întreaga națiune! Țara care are la bază rugăciunea va fi binecuvântată în toate aspectele!

Vrem ca România să nu mai fie condusă de niște ticăloși? Oricum nu-s doar ăia de vină pe care-i vedem în mass-media… Sunt alții mai diabolici care i-au pus pe ăștia pe care-i vedem zilnic… Ce trebuie să facem? Să ne rugăm pentru ei ca Dumnezeu să le zguduie temeliile și să se pocăiască de faptele lor odioase!

Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, pentru împărați și pentru toți cei ce sunt înălțați în dregătorii, ca să putem duce astfel o viață pașnică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea. Lucrul acesta este bun și bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care voiește ca toți oamenii să fie mântuiți și să vină la cunoștința adevărului. (1 Timotei 2:1-4)

Dar chiar și pentru ticăloșii din conducerea României să ne rugăm? Suntem noi mai buni? Nu! Atunci îi merităm…

Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte, căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Și stăpânirile care sunt au fost rânduite de Dumnezeu. (Romani 13:1)

Închei pe un ton mai plăcut și vă las cu două clipuri superbe! Primul e dovada vie că folclorul românesc e minunat și nu se bazează pe basme, blesteme, „smardoială”, manele și bombardieri, iar al doilea este cu cea mai tare trupă de instrumentiști creștini din țară.

Paula Hriscu – Românie, mândru plai!

DESIDERIO QUINTET & BAND – IMN

De ce „La mulți ani, România, oriunde te-ai afla!”? Sau de ce „România, oriunde te-ai afla”? Pentru că România e peste tot… Unde este un român în lumea asta, acolo e o bucățică din România… Dumnezeu să binecuvânteze românii cu viață veșnică!


Sursă imagine: Guvernul României

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile