Știri naționale
Cezarul, eu și Dumnezeu

Cezarul, eu și Dumnezeu

România are viitor sau altfel spus, problemele au rezolvare! De ce? Pentru că există Dumnezeu! Fiindcă Dumnezeu este sfânt, drept și plin de dragoste, toate nedreptățile vor fi puse în lumina adevărului! Ce este adevărul?

Organizația O. C. D. L. (Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți) a avut o conferință de tip lansare, astăzi, 15 octombrie, la Timișoara. Personal, cred că evenimentul a fost mai mult decât reușit, iar conceptul noii organizații (cu rădăcini din 2016) este absolut necesar pentru România.

Ce vrea sau ce face sau ce își propune să facă O. C. D. L.? Pe scurt, te invită pe tine și mă invită pe mine să fim o Voce a creștinilor. Nu-mi place dictonul „Schimbarea începe cu tine!”, dar un creștin care nu acționează precum un creștin, e degeaba… Dacă tu și cu mine ne facem treaba, atunci normalul ar fi în continuare normal, problemele ar fi mai puține, iar societatea ar funcționa de la sine. De ce? Doar prin simplul fapt că un creștin trăiește și acționează conform principiilor biblice. Atât! Ar fi suficient…

Poate că mi s-a părut un pic cam lungă expunerea sau poate că nu sunt obișnuit să stau o zi întreagă (ca la facultate) la o conferință, dar pot să remarc faptul că fiecare vorbitor a fost pe subiect. Îi felicit pe organizatorii conferinței pentru modul în care au selectat vorbitorii și mai ales pentru organizarea programului pe tipologiile de oameni care au luat cuvântul în raport cu momentele zilei: dimineața, amiaza, după-masa.

Intru puțin și în temă…

Cine este Cezarul în ziua de azi? Legiuitorul. Nu e normal ca legile să fie drepte sau cel puțin corecte? Ba da. Ce se întâmplă cu normalul în ziua de azi? E îmbrățișat de „a” și devine anormal…

Dacă legile sunt dăunătoare, vai de ele, fără sens, lipsite de rațiune, mai are rost să le aplicăm? Mai are rost să fim atenți la ceea ce facem, astfel încât să nu încălcăm legile alea nebune date pentru „proști”? Cât de mare este umbrela de autoritate a Cezarului?

Este normal să te supui legilor care nu încalcă Cuvântul lui Dumnezeu! Dar ce faci dacă ești constrâns? Ce faci dacă ți se ia libertatea și ești supus legilor care îți dărâmă moralitatea și mai apoi credința?

Deschizi un proces… Oricum, pe viitor, și în România vor fi cazuri în care un creștin va fi acuzat și trimis prin tribunale pentru simplul fapt că s-a rugat mulțumind lui Dumnezeu pentru mâncare într-un loc public. Ce faci dacă tu ești în situația asta și ești băgat în închisoare? Ce fel de Cezar mai e ăla care îți interzice dreptul fundamental de a fi liber să alegi în cine să ai credință?

Subiectele conferinței au fost în jurul acestui Cezar, în jurul tău (sau al meu) și toate acestea raportate la Dumnezeu. Ce vrea Dumnezeu de la tine? Să faci voia Lui! Ce vrea Cezarul de la tine? Să faci întocmai voia lui… Ce alegi? Dumnezeu sau Cezarul? Cezarul este doar o altă formă a Satanei… Totuși, rolul creștinilor este și acela de a se ruga pentru binele țării, pentru cei înălțați în dregătorii, ca Dumnezeu să privească cu îndurare și să lase binecuvântări peste binecuvântări! Dar dacă lipsește creștinul și nu își face treaba, atunci apar și călăii (cezarii).

Trăim într-o lume nebună, asta e clar. Propaganda marxisto-comunisto-progresistă este la cote alarmante în mediul online. Ce este de făcut? Problema principală a oamenilor răi nu este doar aceea că sunt răi și își văd de răutatea lor. Ar fi bine dacă ar fi așa… Problema principală a oamenilor răi este aceea că vor răul pentru toată lumea, iar aici va avea de suferit creștinul.

Mare păcat e că nu sunt mulți creștini implicați în funcții cheie de conducere, fie în politică (administrație publică), fie în mediul privat. E adevărat că sunt câțiva, dar nu destui. Dacă atunci când „plantezi” o nouă biserică într-un oraș te gândești că nu există în zona respectivă o biserică și că ar fi nevoie mare de una ca să lumineze în bezna respectivă, tot așa trebuie să te gândești și cu oamenii creștini implicați în funcții importante (sau cu putere de decizie). Cât luminează o lanternă? Dacă pornesc lanterna mea din Lipova (județul Arad), oare va da lumină până în Chicago (Illinois, SUA)? (Probabil că) Nu. Este nevoie de cineva și în Chicago, și în Lipova, și acolo unde te afli tu ca să se vadă o lumină de creștin.

Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți are rolul de a scoate la lumină adevărul. Fondatorii O. C. D. L. sunt avocați, astfel că poți apela la ei fără griji atunci când vei avea probleme cu legea (Cezarul) din cauza principiilor tale creștine… Ești târât prin tribunale pentru că nu ai făcut un tort de nuntă pentru niște ciudăței colorați și împregnați de LGBTQIA2S+? Ești un păstor condamnat pentru că nu ai fost de acord cu oficierea căsătoriei între două entități de același sex? Îți sunt luați copiii pe motiv că au declarat la școală faptul că se roagă în familie și citesc Sfânta Scriptură? O. C. D. L. vine în ajutorul tău și se bate cot la cot împotriva nedreptății! Ajutorul vine de la Domnul!

Fiecare problemă este un Faraon. Cum vine asta? Ca rezultatul să se stabilească, ai nevoie de o rezolvare… Ca să se facă rezolvarea, ai nevoie de o problemă. Tot așa, Faraon este problema, necazul tău este un proces de rezolvare, iar rezultatul îl dă Dumnezeu: adevărul învinge întotdeauna! Dumnezeu a scos poporul evreu din Egipt prin Moise cu semne și minuni! Nu uita: Dumnezeu poate să te scoată din cea mai imposibilă situație! Cum? Cu ajutorul Duhului Sfânt!

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22-23)

Un creștin care are roada Duhului Sfânt este asigurat de biruință!

România are viitor și datorită prezicerilor sumbre care vor ataca drepturile și libertățile creștine. Promovarea păcatului și îmbrățișarea urâciunilor, plus educarea copiilor cu tot felul de mizerii inepte, va întoarce lumea cu susul în jos. Nu, încă nu s-a întors (toată) lumea cu susul în jos.

Ce este de făcut? În primul rând ține de tine și de mine cum reacționăm în fața păcatului, a minciunii și a pervertirii morale. Apoi, în momentul în care suntem atacați, trebuie să acționăm. Nu trebuie să te lași călcat în picioare! E adevărat, uneori, unii oameni vor fi mai presus de lege și tu vei fi cel care pierde, dar nu uita: Dumnezeu e mai presus de toate și va face dreptate! Dumnezeu este drept și nu Se lasă să fie batjocorit! Dumnezeu nu-și lasă copiii să sufere degeaba! E drept că vom suferi, dar nu degeaba…

Închei și te încurajez, chiar dacă în vremurile care vor veni vei fi atacat cu legea și bătut cu propriile drepturi, să nu uiți că Dumnezeu este cu tine! Oricât de multe resurse vezi că au ceilalți, indiferent de numărul avocaților care apără păcatul, tu să ții minte că Dumnezeu e cu tine și că biruința este de partea ta! Orice-ar fi, dacă Dumnezeu e cu tine, fă și tu ca să fii cu Dumnezeu indiferent de circumstanțe!

Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om. (Eclesiastul 12:13)

Dumnezeu să te binecuvânteze!


Sursă imagine: facebook.com/OCDL.ro

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile