3 ani de horjarobert.ro

3 ani de horjarobert.ro

Salutare! Ce faci, cum ești? Pentru mine, ziua de astăzi (1 septembrie) este o zi de aducere aminte că în urmă cu 3 ani am început oficial blogul horjarobert.ro. Apropo, de cât timp cunoști blogul ăsta?

Care a fost primul articol publicat? Articolul „Idei”, deși nu este inclus la nicio categorie. Am vrut să-l fac articol tip pagină pentru a-l pune la meniu și uite că așa l-am făcut.

Primul articol oficial, dintr-o categorie anume, este „Premiul Nobel”. Știi pentru ce se dă Premiul Nobel? Pentru rezultate excepționale în Fizică, Chimie, Medicină, Literatură, Pace și Economie. Ce domeniu îți place cel mai mult?


Câte articole am publicat?


De-a lungul timpului, în acești 3 ani de zile, am făcut din scris și o modalitate de a face bani. Articolele de blog sunt o ramură a serviciilor mele de SEO.

Apropo, vrei ca site-ul tău să fie vizibil pe Google? Pentru asta ai nevoie de servicii SEO, prin urmare ai mare nevoie de un blog. Fii pe pace, te pot ajuta! Mai multe detalii găsești pe pagina „Servicii SEO”.

În acești 3 ani, am publicat 1.240 de articole, fără să iau în considerare paginile și paginile de produs (pentru magazinele online).

Mă ocup și cu partea de creare a site-urilor web, ofer servicii complete, deci redactez textele pentru pagini (gândesc site-ul de la A la Z).

Ai un business? Sigur ai nevoie de un site web!


Direcția blogului


Dacă ești cititor fidel sau intri cel puțin săptămânal pe site, poate ai observat că nu mai scriu ca înainte.

Luna cu cele mai multe articole publicate pe horjarobert.ro a fost luna septembrie din anul 2022, cu 53 de articole. Probabil că am exagerat, dar cred că aveam suficiente idei sau gânduri pe care să le scriu.

Bineînțeles, nu-mi place să scriu despre orice, oricând și oricum. Acum scriu mai mult sistematic, prefer să indexez articolele în Google, prefer să îmbin utilul cu plăcutul, deci nu scriu doar de dragul de a scrie.

Care va fi direcția blogului? Voi încerca pe viitor (nu știu când) să schimb tema site-ului, să ridic blogul la alt nivel, cel puțin la partea de prezentare, iar cu privire la scrierea articolelor cred că voi scrie tot mai rar.

De ce tot mai rar? Se pare că sunt obosit, obosit în sensul că n-am niciun chef să mai scriu des ceva tip opinie, să tot scot de la mine informații pe bandă rulantă, dar îmi place să gândesc un articol, să-i fac o arhitectură, să mânuiesc câteva idei și să le reliefez așa cum trebuie (în lumina adevărului). Toate cu măsură…

După ce voi schimba tema site-ului, voi avea grijă ca articolele să fie indexate în Google și voi face o revizie la tot ce merită modificat sau adaptat.

Nu mă deranjează că în 2021 gândeam într-un fel, iar acum (2024) gândesc într-alt fel. Observ progresul și maturitatea, mai ales în gândire și în modul de a scrie, deci sunt mulțumitor.

Am deja arhitectura meniului pentru noua temă. Mai am nevoie de timp pentru a programa schimbarea temei. Probabil că vor „pușca” anumite chestii la site și încă nu-mi permit să-mi aloc una sau două zile de lucru încontinuu.


Cum de am ajuns să scriu?


Nu știu nici eu. Probabil că e un echilibru sau lipsa unui echilibru. Sunt mult mai deficitar la vorbire, folosesc un vocabular destul de palid în vorbire, în schimb, în scris știu imediat să-mi așez ideile.

Nu-ți imagina că nu știu să leg două-trei cuvinte, doar că în scris eu centrez, eu dau cu capul. În vorbire sau într-un dialog, trebuie să țin cont totdeauna de interlocutor, astfel că prefer mai mult să ascult decât să vorbesc. Ai putea spune că merit o bilă albă…

Cum am ajuns să scriu? În 2016 am început să scriu prima dată poezii. Ulterior, prin 2017 am început deja să am idei de a scrie cărți, am început să gândesc tot mai așezat, mai clar și am văzut că am harul de a mă exprima prin cuvinte.

Cred că este un har să poți să scrii. Îmi place și partea asta de ortografie și de gramatică a limbii române. Poate că nu voi renunța prea curând la rubrica „Limba română la-ndemână”.


Sfaturi


Să las și câteva sfaturi? Totuși, am o vârstă, nu-i așa? Câți ani am? 19 + 10 bonus, adică 29 (mai un pic și intru la categoria „greilor”).

Pun eu întrebările sau trec direct la răspunsuri? Hai să trec direct la răspunsuri.

Încurajez pe oricine care vrea să aibă ordine în idei să se-apuce de scris, nu neapărat de blog.

Nu poți să scrii dacă nu ai experiențe multe sau nu citești multe cărți. Atenție: cărți, nu știri, articole, postări de pe Instagram (Twitter, Threads, Facebook)! Cărțile sunt enorm de importante!

Sunt de-acord cu informațiile luate de pe YouTube sau diferite site-uri, dar nu-mi place să mănânc ceva strecurat. Ce pot să ofer după ce îmi iau două-trei idei dintr-un documentar de 50 de minute?

Evident, fac asta, dar trebuie să fac o muncă de cercetare, trebuie să gândesc un articol, trebuie să mă documentez mai bine ca să înțeleg ceea ce urmează să explic.

În schimb, când citesc o carte și îmi place o idee, deja o am gata dezvoltată și trebuie doar să o interpretez. Îmi place mai mult să scot idei de blog (sau pentru orice altceva) în urma citirii unei cărți și de aceea te îndemn să pui mâna pe cărți și să le citești.

Dacă vrei să faci bani din scris, te sfătuiesc mai întâi să-ți faci rost de o meserie sănătoasă. Pentru mine, partea de scris mă ajută la SEO și la crearea site-urilor web, plus la partea de comunicare cu potențialii sau actualii clienți și mai ales la vizibilitate.

Vrei să afli mai multe detalii despre mine? Dai un „search” pe Google și pe platformele de Social Media și ai să afli suficiente detalii astfel încât să-ți dai seama dacă merită sau nu să colaborezi cu mine.

Că tot am pomenit de Social Media, dacă vrei un om care să se ocupe de conturile de socializare ale afacerii tale, spune-mi și încerc să te ajut. Pot să-ți ofer consultanță pe marketing (Social Media & SEO).


Când mă las de blogging?


Nu cred că bloggingul este o pasiune pentru mine. Îmi place să-mi scriu ideile, am multe chestii scrise.

Nu sunt de-acord că tot ceea ce gândești trebuie publicat și în mediul online, dar pe partea de blogging cred că am ajuns la un nivel destul de mare ca să renunț.

Personal, dețin 4 site-uri tip blog în care fac pe eroul, plus alte 2 site-uri statice (de prezentare, nu am apucat să le finalizez) și voi începe ușor-ușor și cu un site în limba engleză (va avea și blog).

Cel mai înțelept lucru nu este să renunț la tot și să rămân cu un site. De ce? Pentru că am nevoie de site-uri pentru SEO. Trebuie să le cresc pe fiecare dacă vreau să-mi fie bine mai târziu.

Nu știu dacă mă las de blogging, dar deja partea de scris articole de blog reprezintă 15% din ceea ce fac ca business. 15% reprezintă și partea de Social Media.

Dacă vrei să colaborezi cu mine, îți recomand să intri pe pagina „Servicii” și să-ți alegi ce anume ai nevoie.

Merită precizat că nu lucrez la proiecte ce au legătură cu jocurile de noroc, site-urile pentru adulți, cryptomonedele și alte chestii dăunătoare prin care se degradează omul. Nu susțin nenorocirea omului, oricât de slab ar fi el.

Cred în Dumnezeu și cred că omul a fost creat cu un scop extraordinar, și anume scopul de a-L lăuda pe Dumnezeu.

Dacă tot am scris că 15% fac SEO, 15% fac Social Media, aș putea să-ți scriu și că 10% din timpul meu îmi permit să-l pun la dispoziția Domnului. Mă refer la timpul meu ca business.

Ca și concluzie la întrebarea din capitolul ăsta, sunt de părere că orice lucru pe care îl începi trebuie să-l și duci la bun sfârșit (repet: la bun sfârșit).

Vrei să construiești ceva bun? Îți trebuie răbdare! Câtă? Îndelungă…


Mulțumesc!


Merită să închei cu mulțumirile, nu-i așa?

Ei bine, încep prin a-i mulțumi direct lui Dumnezeu pentru că mi-a dat mai mult decât mă așteptam, în special la partea de gândire (dacă tot suntem la blogul horjarobert.ro, un blog tip opinie).

Îi mulțumesc și lui @urielcarada pentru articolele săptămânale pe care le face la rubrica „Știri de ieri importante și azi”. Domnul să-l binecuvânteze!

A venit cu propunerea asta către mine într-o perioadă în care nu mai aveam nicio vlagă să scriu articole. Nu că acum aș avea, dar am o oarecare disciplină și o grămadă de articole în lista de „To Do”.

Îți mulțumesc și ție, cititorule! Domnul să te binecuvânteze!

Închei cu sloganul meu de bază: „Binele-i bun atunci când e bine făcut”.

Mulțumesc!

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile