2024: săptămâna nr. 15

2024: săptămâna nr. 15

Prea multe evenimente răsunătoare au apărut săptămâna asta. Unele au un răsunet interiorizat (vezi în prima știre), iar altele se aud de la o poștă (vezi ultima știre).


Disforia integrității corporale naște monștri!


Ai auzit de expresia sau structura „elevată” de cuvinte, „disforia integrității corporale”?

Ce înseamnă? Oameni bolnavi din punct de vedere psihic care nu sunt mulțumiți de cum arată și se mutiliează, adică își mai taie un deget, o mână, un picior, de-astea, „banalități”.

Nu-i așa că e „noaptea minții”? Este înfiorător de groaznic!

Recent, un canadian de 20 de ani, ambidextru (e foarte importantă mențiunea), și-a amputat două degete sănătoase (altă mențiune importantă) ca formă de tratament pentru „disforia integrității corporale”.

Nu-i cam simplu? Nici nu știu ce cuvinte să folosesc…

Adică, ești nemulțumit că mâna dreapta e un pic mai mare decât mâna stângă și te pui să mai tai sau să mai sculptezi din ea. O fi fain?

Ce faci dacă nu-ți stă bine nasul? Te pui să-l tai sau să dai cu capul de toți pereții numai ca să ai motiv de operație?

Ești supărat sau hai să zic supărată (pentru că fetele au o oarecare predispoziție la un astfel de complex) că ai buzele mici? Păi ce faci, tu, ca fată? Îți tai buzele?

Momentan, la nivel global, boala asta mintală este cât de cât izolată. Izolată în sensul că apare pe-alocuri, nu este încă un #trend precum #LGBTQIAS2+.

Să revenim la „omul” nostru.

Tânărul ăsta de 20 de ani a apelat la un tratament non-invaziv. Păi asta o știe tot omul… Și în România primești „fericita recomandare” de la doctor dacă suferi de diabet și ai vreo infecție la picior sau la mână: „tăiem sau mori, tu alegi”.

E amuzant sau nu știu ce cuvânt să folosesc (nu degeaba mă „agăț” de alte limbi străine), modul în care și-a exprimat oful și a spus că a simțit din copilărie faptul că degetele 4 și 5 de la mâna stângă nu-i mai aparțin și trebuie să renunțe la ele.

Boala asta mintală se poate traduce în demonizare.

După ce „tratamentul non-invaziv” a fost efectuat cu succes și a rămas fără cele două degete, „omul” nostru s-a declarat ușurat. Nu-i o glumă, dar cred că ești de-acord cu el la fel cum sunt și eu, și el…

Există o nebunie mai mare dacă e să ne referim la termenul „disforie”, și anume disforia de gen. Ce înseamnă? Ideea (tâmpă) de a fi nemulțumit de sexul pe care-l ai și să ceri (și să faci) o operație de schimbare a sexului sau cel puțin de anulare a sexului biologic.

Cică există o diferență între sexul biologic și identitatea de gen. Se numește incongruență de gen.

Demonii știu să-și bată joc de oameni… Ai văzut filmul „Nefarious”? Îți recomand să citești articolul „Recenzie la filmul Nefarious”.

Sursă informativă: dailywire.com


Condamnare la moarte pentru fraudă


Oare ce-ar fi dacă românașii noștri preaiubiți din aparatele de stat ar fi condamnați la moarte pentru fraudă? Orice om care trăiește este condamnat odată și-odată la moarte.

Cei din Vietnam au o campanie anticorupție, numită „Cuptorul arzător”.

Cel mai răsunător caz este cel al uneia dintre cele mai bogate femei din Asia: Truong My Lan.

Aceasta a fost acuzată că a luat împrumuturi de 44 de miliarde de dolari de la Saigon Commercial Bank, una din cele 5 bănci importante din Vietnam.

Cică sunt implicați 2.700 de martori, 10 procurori de stat și în jur de 200 de avocați. Ăsta e un dosar care în România ar dura 100 de ani. Mass-media românească ar avea mult și bine (sau rău) ce să dezbată.

Oamenii legii au descoperit în jur de 4 miliarde de dolari ascunși în subsolul casei. Tare, nu?

Doamna asta nu-i o doamnă oarecare. Roadele faptele ei o dovedesc deja. A intrat în istoria neagră a rușinii, pardon, a Vietnamului.

Sursă informativă: digi24.ro


România se alege cu două rele dacă Ucraina pierde războiul cu Rusia


Partea bună e că măcar se alege cu ceva, nu?

Ce alegi dintre „răul mai mic” și „răul mai mare”?

„Răul mai mic”, pe numele său Klaus Werner Iohannis, a spus că momentan nu se introduce armata în mod obligatoriu.

Probabil își schimbă opinia după ce nu va mai fi președintele României sau ce pare domnia sa că este.

De ce am scris că domnul Iohannis este „răul mai mic”? Pentru că a fost opțiunea răului mai mic atât contra domnului Ponta, cât și contra doamnei Dăncilă.

Practic și teoretic, ultimele două alegeri prezidențiale au fost măsluite (anul acesta va fi o zeamă în toată splendoare sau culorile).

Care este „răul mai mare”? Prezența armatei ruse la gurile Dunării. E grav? Cu ocazia asta vom fi vecini cu Rusia. Copiii noștri vor învăța istorie de-aia adevărată…

În fine, politicienii noștri se încred mai mult în NATO și UE, decât în Dumnezeu. Cu siguranță vor avea parte de o surpriză și dacă va fi război, și dacă nu.

Ce le urez politicienilor români? Baftă!

Sursă informativă: digi24.ro


Iran vrea să atace Israelul


Păi nu o face sau nu a făcut-o de nenumărate ori?

Da, dar acum e mai transparentă ca niciodată linia de „prietenie” între cele două țări.

La ora asta, Liban se joacă cu focul și trimite rachete în Israel. Nu trimite de drag, ci de ură.

Sistemul Iron Dome al Israelului nu va rezista prea mult. Ce se va întâmpla? Liban va fi atacată și bătută ca la ușa cortului.

Iran se joacă și ea cu focul. SUA nu-i permite prea mult spațiu de manevră și uite-așa, Iran întărâtă țările vecine cu Israel să o atace.

Dacă te uiți pe Twitter, Iran este pe primul loc la ora asta (22:49, 12 aprilie, 2024, GMT +03:00). Partea bună este că Biblia (Bible) este și ea în top la căutări, fiind pe locul 9 (când am început să scriu fraza asta era pe locul 10).

Eu țin cu Israel. Înțeleg că Israel face o grămadă de mizerii, dar sunt de-acord să răspundă pentru fiecare mizerie cu câte un necaz…

În lumea arabă e ca în junglă. Dacă n-ai cu cine, n-ai cu cine. Altă soluție mai simplă decât „țintit-lovit” nu știe nimeni din zona aia…

Sursă informativă: digi24.ro


Am dat cam multe surse informative de la dig24.ro, nu-i așa? Am trecut „sursă informativă”, fiindcă de acolo am citit, deci n-am copiat.

A început să-mi placă mai mult știrile de la Pro TV, decât cele de la Digi 24. În fine, cele de la Digi 24 mi-au plăcut acum 9 – 10 ani.

Hai că o să fie bine! Și dacă nu va fi bine? Vom avea motive să sperăm la mai bine…

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile