Știri internaționale
2023: săptămâna nr. 34

2023: săptămâna nr. 34

Oradea cucerită de unguri sau stăpânită de maghiari? O întrebare la fel de inocentă precum culoarea din mijloc al drapelului Ungariei.

Ce se-ntâmplă zilele astea în Oradea? Pe lângă faptul că e o căldură infernală și „nșpe” străzi sparte (în lucru…), va apărea statuia celui care este considerat întemeietorul Orăzii (sau Oradiei, mai nou Oradei).

Statuia cu regele Ladislau I (sau Ladislau cel Sfânt al Ungariei), va fi expusă în partea vestică a curții exterioare a Palatului Princiar.

Merita o astfel de ceartă, pardon, de râcă, scuze, de ură…, de recunoștință pentru acest rege al Ungariei fix pe teritoriul României? Dar stai un pic… În Oradea e plin de unguri și mai ales de căldură…

Au pus atâtea betoane în centru (și vor mai pune în continuare), dar nu s-au gândit să amenajeze și niște spații verzi… Oradea e bună de vizitat doar primăvara și toamna.


Domnul Ponta a fost numit consilierul onorific al domnului prim-ministru al României… E de bine? E de acel bine inexistent, dar vorba aia „Au dat și ei, am luat și noi…”. În politică nu există pierzători, nu-i așa domnule Ponta?

Ce caută un om de talia sau de anvergura domnului Ponta pe lângă niște papițoi precum…? Nea Viorel sau Victoraș, vrea să ajute statul român cu servicii „all-inclusive” gratuite?

Practic, a fost numit consilier onorific pentru că dacă era numit consilier de stat ar fi trebuit să depună și o declarație de avere. Fie vorba între noi, îi crește averea, de ce să o declare tocmai acum?

Atâta minciună cât este în politică numai la Satana mai vezi… Ajungi să cânți „Au dat și ei, am luat și noi…”.


Frans Timmermans a demisionat din funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene.

Știre interesantă? Deloc… Probabil va candida pentru poziția de președinte al Olandei. Să fie sănătos și să nu rămână &%@st!


Pe 23 august ne salutăm cu „La mulți ani, România!”?

Îți recomand articolul „23 august”. La mulți ani cu spor!


24 august = Ziua Națională a Ucrainei

La mulți ani tuturor ucrainenilor! La mulți ani fără război, Ucraina!

Nu mai scriu nimic… Ce am avut de scris am „aruncat” în articolul de aici: „La mulți ani, Ucraina, dar nu așa!”.


Până data viitoare, la un nou articol din seria #2023PeSăptămâni, îți doresc să fii cuminte (și cu minte)!

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile