Știri internaționale
Ziua Mondială a Sănătății – 2023

Ziua Mondială a Sănătății – 2023

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) împlinește 75 de ani, astăzi, 7 aprilie… Să fie sănătoși, că minte nu le doresc… Dac-ar avea creier, s-ar prăbuși lumea la câte prostii ar fi în stare să facă o astfel de organizație… În fine, astăzi nu trebuie să fie ei onorați. Dar atunci cine?

Dacă e să mergem pe un fir narativ din povestea celor de la OMS (cu dicatură, alea-alea), cine e mai puternic: un dictator sau poporul? E clar că poporul este mai important, deși în „meciul” ăsta al sănătății globale, OMS se comportă ca un dumnezeu (fals).

Totuși, cine trebuie să fie onorat? Poporul sau OMS? Dacă nu OMS, atunci poporul, nu-i așa? Nicidecum! Onorat trebuie să fie Dumnezeu! Punct.

Cine dă viață omului? Cine dă sănătate omului? Nu-i așa că altfel te simți după ce scapi de o boală? Parcă altfel știi să apreciezi sănătatea. Dar cum știi să apreciezi viața din moment ce trăiești?

A fost amuzant acum aproximativ 3 ani când primul caz de COVID-19 din România a venit din Italia. Parcă ne-au „salutat” biblic cu Evrei 13:24b: „Cei din Italia vă trimit sănătate”. Apoi a urmat un coșmar pentru italieni, a fost prăpăd…

Revin un pic la OMS, apoi trag linie și îmi continui treaba…

Cei de la OMS nu-s în toate „șuruburile”, n-au toate țiglele pe casă și habar n-au pe ce lume trăiesc. Numele adevărat este „Organizația Mondială Împotriva Sănătății”.

Orice ar face OMS, tot nu poate sta împotriva lui Dumnezeu. De ce? Păi, să dau o mică ilustrație pe care am citit-o recent… Numele lui Dumnezeu, YAHWE, este fără vocale și are inițialele YHWH. Rabinii au observat că literele YHWH reprezintă sunetele respirației: YH – inspirație, HW – expirație. Interesant, nu-i așa?

Partea mai interesantă este că fiecare om care trăiește, cât timp respiră, îl cheamă pe Dumnezeu. Practic, îl proclamă ca Domn, pur și simplu. Fiind crescut într-un mediu evanghelic, de mic am știut că n-are rost să folosesc expresii cu draci, „naibe” și alte cele. De ce? Pentru că asta înseamnă pur și simplu o batjocură prin care chem pe cine nu trebuie. Pare ciudat, nu-i așa? Mai bine previi, ca în sănătate, decât să te-ncurci cu tot felul de lucruri care-ți fac rău și nu știi de ce. Dar dacă pronunți Dumnezeu? E de bine și merită. O faci chiar atunci când respiri…

Mulți oameni spun că sunt singuri, mai ales când au probleme de sănătate. Uite, e și mai clar: când ești bolnav, respiri mai greu; când ești bucuros, respiri mult și rapid; când te temi, parcă ți se taie respirația; când ai nevoie de curaj, iei o gură de aer și te bagi la luptă… Parcă acum face sens un pic și procesul ăsta de respirație cu stările lui cu tot.

Deci, dacă Dumnezeu ne dă viață și Îi pronunțăm numele la fiecare suflare, ce poate să facă OMS? În afară de niște vaccinuri care n-au nici măcar gust ca să le pună în sucuri (cică acum fac spray-uri nazale pe post de vaccin…), OMS e totuna cu pământul.

Așadar, ce trebuie să faci astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății? Să bei un ceai de mentă și să-i mulțumești lui Dumnezeu că e bun cu tine!

Dumnezeu să-ți dea sănătate și la nivel fizic, și la nivel psihic, și la nivel spiritual!

#GODisGOOD


Sursă imagine: Jamie Street on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile