Succesul lui ADIO

Succesul lui ADIO

Poate ieși ceva bun din cuvântul „adio”? Poate doar dacă te referi la expresia „Adio, rămâi cu bine” (sau „Adio, dar rămâi cu mine”).

De obicei, „adio” se folosește în loc de expresia „Adio și n-am cuvinte”. Trist, nu?

Ei bine, putem transforma tristețea în veselie, corect? Românul se pricepe la toate… Nu doar românul, ci omul în general…

Ce înseamnă succesul? Asta-i o întrebare la care multă lume caută răspuns. Mai bine ar munci să aibă succes decât să afle un răspuns la o astfel de întrebare născătoare de alte întrebări.

Dac-ar fi să răspund, cred că succesul înseamnă muncă, răbdare, perseverență și iar muncă. De fapt, când le faci pe toate astea continuu la foc automat, nici n-ai timp să te bucuri de succes.

La urma urmei, succesul nu trebuie să se bazeze pe plăcere, ci pe pace. Te rog să ții minte propoziția anterioară.

M-am gândit un pic la o formă de definire a succesului și am ajuns la acronimul ADIO. De la ce vine ADIO? În niciun caz de la „Adio și n-am cuvinte” sau „Adio, rămâi cu bine”, deși aș putea filosofa 10 minute pe temele astea…

ADIO vine de la următoarele cuvinte:

Observi semnul exclamării de la finalul fiecărui cuvânt? E pentru tine și pentru mine.


Acționează!


Ai putea spune că nu există viață fără acțiune. Eu aș putea spune că există, doar că este de-a dreptul plictisitoare. Nu că n-ar fi bună plictiseala în anumite momente, dar acțiunea are un rol aparte.

De ce ai fost creat? Din moment ce ești om, una din caracteristicile tale principale este aceea de a face ceva, adică de a acționa.

Cum stai cu planurile? Îți place să-ți faci planuri? Dar cum stai cu îndeplinirea lor? Acționezi zilnic pentru a-ți atinge obiectivele?

Sunt mulți oameni care au un loc de muncă unde totul este pus la punct și se zbat să-și atingă obiectivele impus de către mai-marii lor. Aproape de fiecare dată reușesc să-și atingă obiectivele. Nimic rău până aici.

Problema apare în viața lor personală. Unii (să nu zic toți) dintre ei au probleme în viața personală, în sensul că ajung acasă storși de energie și nu mai au timp pentru ei sau pentru familiile lor. Te regăsești în situația asta?

Trebuie să ai un echilibru în toate, corect?

Poate spui că nu toată lumea își permite să-și aranjeze viața profesională și viața personală. Sunt de-acord până într-un punct. Care punct? Ăla în care trebuie să acționezi.

În „lumea” mea se pune des întrebarea „Ce trebuie să fac ca să fiu programator?”. Știi care-i cel mai bun răspuns? Pune-te la un laptop sau PC și scrie cod! Nimic mai mult, nimic mai puțin. Scrie cod! Când? Astăzi!

Vrei să faci ceva? Acționează! Fără acțiune poți să tot vrei că nu se întâmplă nimic.


Disciplinează-te!


Din moment ce începi să acționezi, vei observa ce funcționează și ce nu, ca mai apoi să îmbunătățești. Aici vine următorul pas, care este disciplina.

Cum se realizează disciplina? Cu răbdare și perseverență.

Disciplina pare plictisitoare (dacă tot am amintit-o în primul capitol), dar te responsabilizează.

Cum etichetezi un copil nedisciplinat? Dar un adult nedisciplinat? Când ești adult, nu ai nicio scuză dacă nu ești disciplinat.

Disciplina ține de caracter. Cum așa? Disciplina are de-a face cu un tipar sau șablon pe care-l cunoști și pe care trebuie să-l faci.

Din moment ce știi ce trebuie să faci, dar nu faci din varii motive, automat devii indisciplinat.

Nu comentez situațiile în care efectiv nu te poți ține de rutină (#disciplină). Când nu se poate, nu se poate. De aceea este bine să faci unele lucruri în plus, ca bonus, preventiv pentru zilele când nu mai poți…

Cum stai cu disciplina?


Inovează!


Nu toată lumea poate sau știe să inoveze. Oare de ce? Să fie vorba de disciplină sau acțiune? Cu siguranță.

Unii oameni cu un IQ de 3 cifre (mult peste medie), îți vor spune că inovarea începe de la o idee venită din plictiseală. Pot să aprob, dar nu-i o regulă.

Din ce am observat, omul care inovează este un specialist pe domeniul respectiv de activitate. De ce se apucă să inoveze din moment ce știe atât de multe? Pentru că vede care sunt limitele și se gândește care ar fi o potențială soluție.

Caută oameni cu viziune și stai pe lângă ei! Îți va prinde bine nu doar ție, ci și celor din jurul tău.

Procentul de oameni care reușesc să inoveze după ce au pornit de la o idee pe care au pus-o în practică este foarte mic. De ce? Nu știu. Probabil e vorba de răbdare și perseverență sau poate că nevoia principală rămâne o luminare divină.

Vestea cea mai bună este că toată lumea, absolut toată lumea, poate să inoveze. Ce trebuie făcut? Acțiune și disciplină.

Vrei succes garantat? Implică-l pe Dumnezeu!


Odihnește-te!


Ce a făcut Dumnezeu în ziua a 7-a? S-a odihnit. Odihna este un factor important, dacă nu decisiv în viața unui om.

Ai nevoie de odihnă pentru a continua să acționezi la nivel înalt. Nu poți să dai randament bun dacă ești obosit.

Oboseala e un semn bun… Știai că obosești și dacă nu faci nimic? Este mai bine să fii plictisit decât obosit din „nimic”.


Succesul lui ADIO


Așadar, ce zici de succesul ăsta al lui ADIO? Poate fi succesul tău!

Observi că n-am dat o rețetă care-ți promite marea cu sarea? Totul ține de muncă, răbdare, perseverență și din nou de muncă.

Acțiunea, disciplina, inovarea și odihna sunt factorii de sprijin pentru a întâmpina succesul. Odată ce te afli pe drumul care duce la succes și înaintezi, vei ajunge la destinație în mod inevitabil.

E drept că dacă te oprești sau o iei pe scurtături (cum vrea omul credul), vei da nas în nas cu eșecul.

Încă ceva: nu te supăra prea mult la eșecuri! Nu ai voie să ai timp să te plângi de eșecuri dacă îți dorești succesul!

Închei cu un citat al unui anonim:

În spatele fiecărui succes se află un munte de eșecuri. (H.R.E.)

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai proaspete Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile