Tehnologie
OpenAI sparge barierele cu GPT-4o

OpenAI sparge barierele cu GPT-4o

Ai văzut ce au lansat ieri cei de la OpenAI? Noua versiune, GPT-4o este de-a dreptul fascinantă! Nu doar versiunea de desktop este o nouătate, ci și faptul că ChatGPT poate vorbi, dar nu oricum: folosește expresii și tonuri de om normal…

Se pare că cei de la OpenAI vor da lovitura pe zona asta de AI. Dacă tot ce s-a prezentat ieri va fi implementat și sistemul nu va da (prea multe) erori, atunci GPT-4o reprezintă o nouă bornă în industria tehnologică.

Pot să scriu ce mi-a zis o doamnă profesoară la un examen: „Așa ceva n-a văzut Parisul!” Am luat nota 5, dar GPT-4o merită nota 10.


Noutăți

Ce zici de o versiune desktop a lui ChatGPT? Ar fi nevoie, nu-i așa? Mai ales dacă ești programator.

Cu versiunea de desktop vei putea să-i dai de lucru lui ChatGPT să-ți analizeze codul, dar nu doar atât, ci și să vorbești cu el. Asta mi se pare cea mai tare chestie, și anume să vorbești cu un robot.

Noua senzație a celor de la OpenAI, GPT-4o, este precum un asistent virtual.

Partea cea mai interesantă este că n-are „lag”, vorbește fluid, chiar știe să-și exprime emoțiile foarte natural și cel mai important lucru este că n-are pauze sau întârzieri ca un robot obișnuit, ci poate interacționa direct, chiar dacă-l întrerupi. Asta înseamnă că poate interacționa precum un om. Tare, nu?

De unde vine „o” din „GPT-4o”? Acel „o” vine de la „omni”.

Aș putea să scriu că GPT-4o este cel mai bun asistent virtual la ora actuală. Greșesc? Din ce se știe pe piață, chiar este.

Mi se pare un pic ciudat faptul că cei de la OpenAI vor oferi GPT-4o în mod gratuit. Cică vor ca toată lumea să aibă acces la o asemenea tehnologie de viitor. Cred că se urmărește altceva…

Nimic nu e gratis pe lumea asta, totul se plătește pe bază de consecințe.


Ce are GPT-4o?

GPT-4o este de 2 ori mai rapid decât GPT-4 Turbo.

În câte limbi știe să vorbească ChatGPT? În 50 de limbi, fapt ce acoperă aproximativ 97% din populația planetei. Asta zic ei, eu nu (prea) cred…

Îmi place foarte mult că GPT-4o va fi disponibil și ca API, deci programatorii (ăia mai buni decât mine) vor da lovitură după lovitură.

Îți recomand să vezi clipul de prezentare și testele făcute în timp real. Mi-a plăcut faza cu rezolvarea ecuației cu o necunoscută, dar și partea cu povestea.

Unul dintre prezentatori i-a spus lui GPT-4o să spună o poveste în diferite moduri… Asistentul (sau asistenta, pentru că e o ea), a reușit să spună o poveste interpretând diferite roluri, pe diferite tonuri, iar la finalul a fost apoteotic: a cântat.

Dacă ChatGPT-4o va fi atât de bun la scară mare, în mod gratuit, astfel încât să fie folosit de către toată lumea oricând și oriunde (#desktop), atunci dă-mi voie să-ți spun că este un pas foarte important pentru o tehnologizare tot mai acută a omenirii.

Apropo de tehnologizare și digitalizare, dacă ai nevoie de servicii pentru digitalizarea afacerii tale, te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon +40 748 779 701. Pe pagina „Servicii” vezi serviciile mele.

Până una alta, îți las clipul de prezentare al celor de la OpenAI. Fă-ți timp 26 de minute să asculți și să vezi ceva interesant.

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile