Tehnologie
Samsung a lansat noile telefoane din seria Galaxy S24

Samsung a lansat noile telefoane din seria Galaxy S24

Cei de la Samsung au scris istorie! E ceva ieșit din comun? Va fi… La evenimentul din 17 ianuarie, 2024, nu doar că au prezentat noile telefoane din seria Galaxy S24 (S24, S24+ și S24 Ultra), dar au scos la iveală și puterea AI-ului.

Cât de șmecher poate fi AI-ul? Samsung a demonstrat cât este de util, nu de șmecher…

Să zic ceva și de Apple? Cu o zi înainte de lansarea noilor telefoane din seria Galaxy S24, a ieșit o știre în care se spune că Apple a depășit Samsung la numărul de unități. Ai putea spune „Calitate, nu cantitate”, dar trebuie să știi că ambele companii oferă calitate în cantitate…

E drept că Samsung se axează mult pe telefoane pentru clasa de mijloc și premium, dar la fel o fac și cei de la Apple. Și atunci cine oferă telefoane pentru clasa „celor mulți”? Capitala economiei mondiale: China. Era să scriu capitala Angliei, Rusia.

Hai să mai scriu și că au început transmisiunea live pe canalul de YouTube de la ora 19:00 (GMT +02:00), unde au tot „învârtit” niște cerculețe o oră și ceva. Așa se atrag oamenii la un live?

Am intrat de câteva ori, plus că am văzut că sunt peste 53.000 de persoane care se uită live, dar n-am avut răbdare să văd același clip cu cerculețe… Ulterior mi-am dat seama că au vrut să obișnuiască omul cu nou senzație în materie de Ai: Circle to Search.

La ora actuală, când scriu articolul, clipul de pe YouTube cu transmiterea evenimentului are peste 4 milioane de vizualizări.


Seria Galaxy S24


Mai am ceva de scris despre #Apple. S24 și S4+ seamănă cu niște iPhone-uri. Gata, trec la Samsung.

S24

 • dimensiune: 6.2″
 • procesor: Exynos 2400 (pentru UE)
 • memorie: 8GB RAM, 128/256/512GB
 • baterie: 4000mAh
 • preț: $799

S24+

 • dimensiune: 6.7″
 • procesor: Exynos 2400 (pentru UE)
 • memorie: 12GB RAM, 256/512GB
 • baterie: 4900mAh
 • preț: $999

S24 Ultra

 • dimensiune: 6.8″
 • procesor: Snapdragon 8 Gen 3 (chiar și pentru UE)
 • memorie: 12GB RAM, 256/512GB sau 1TB
 • baterie: 5000mAh
 • preț: $1299

S24 Ultra are un ecran destul de bunicel, plus că are tehnologie pentru combaterea razelor solare, în sensul că nu va afecta ecranul dacă se-ntâmplă să „cadă” vreo rază. Am văzut săptămâna trecută la CES 2024 televizoare cu acest tip de tehnologie la ecrane. Nu-i așa că este deranjant să „cadă” razele pe TV sau pe ecranul telefonului?

Merită să-ți las clipul oficial de prezentare pentru Galaxy S24 Ultra.

Galaxy S24 Ultra

Galaxy AI


Samsung a scos la înaintare (sau la luptă) utilitatea AI-ului. Îmi place că au introdus asistentul live pentru apelurile telefonice.

Ce poate face asistentul live? Scrie în timp real ce vorbești și traduce conversația celeilalte persoane.

În plus, asistentul live te ajută cu orice ai nevoie, nu doar în timpul apelurilor telefonice. La capitolul „Traducere”, Samsung a făcut o treabă bună cu integrarea modelului AI de la Google: Gemini.

Se poate stiliza modul de prezentare al mesajului în 6 forme:

 1. Chill
 2. Excited
 3. Lyrical
 4. Formalize
 5. Rephrase
 6. Shakespeare

Asistentul live poate să traducă fluent doar în 13 limbi. E mult? Puțin nu e. Limbile disponibile sunt: mandarina, engleza, franceza, germana, hindi, italiana, japoneza, coreeana, poloneza, portugheza, tailandeza, spaniola, vietnameza.

Ce mai poate face noul AI? Poate să transforme o imagine într-un sticker și să facă o grămadă de modificări la imagini.

Cel mai mult îmi place partea de căutare: Circle to Search with Google. Poți face căutări pe Google doar folosind niște gesturi simple, precum încercuirea ecranului (sau a zonei care îți prezintă interes și vrei să o cauți pe Google), sublinierea textului și prin apăsarea butonului de „home” de la subsolul telefonului (cel din mijloc, între „back” și „background apps”).


S24 Ultra este cel mai bun telefon la ora actuală?


Răspuns corect: nu.

Îți recomand să vezi și să asculți ce se prezintă în clipul celor de la Zona IT de pe YouTube. ROG Phone 8 este cel mai bun telefon la ora actuală.

S24 Ultra este mai bun decât iPhone 15 Pro Max și cam atât. Bine, nu este de neglijat, fiind în top 3 telefoane din lume, dar ideea e că nu-i primul. ROG Phone 8 are specificații mult mai puternice. Probabil că e ușor de înțeles și datorită faptului că ROG Phone 8 este un telefon de gaming, nu de fiță, precum S24 Ultra sau iPhone 15 Pro Max.

Dacă ai timp să vezi un pic și alte chestii interesante de la prezentarea evenimentului celor de la Samsung, îți las clipul aici:

Samsung Galaxy Unpacked January 2024

Sursă imagine: YouTube – Samsung

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile