Motivațional
Merită să-ți faci un bilanț la final de an?

Merită să-ți faci un bilanț la final de an?

Învață-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înțeleaptă! (Psalmul 90:12)

E ultima zi din anul 2021… acea zi a „promisiunilor” în care omul (obișnuit) își face planuri mărețe (sau nu) cu privire la anul 2022, acea zi în care se iau hotărâri noi, numai că problema cea mai vizibilă este acel „mâine”: „de mâine fac…”; „de mâine mă apuc de…”; „de mâine mă las de…”. Acel „mâine” e la fel cu „la anul”. De ce să te apuci „la anul” de ceva când o poți face chiar acum, chiar azi? Complicat…

Majoritatea fabricilor își fac inventarul în lunile Octombrie-Noiembrie, iar la finalul lunii Decembrie au doar un concediu de odihnă fără prea mari bătăi de cap (deoarece măririle salariale se fac la mijlocul anului, teoretic, iar la finalul anului se dă doar o „primă”). Citeam zilele trecute, pe LinkedIn, tot felul de mesaje ale unor oameni cu funcții importante în anumite corporații și i-am observat destul de entuziasmați și de încântați de ceea ce au realizat anul acesta, plus că au planuri mult mai mari și ținte mult mai grandioase pentru anul care vine… Mă bucur, nu-i nimic neobișnuit, nu vreau să le stric bucuria și să le pun pe tavă meniul anului 2022 (la felul întâi va fi „supă de scumpiri strecurată-n stres”; la felul doi se poate alege dintre „piure de criză economică cu inflație pané fără pesmet” și „confuzie la cuptor cu sos de minciunele”; desertul va fi cu siguranță „instabilitatea politică cu glazură pandemică”… aperitivul e același din 2021).

Mai bine răspund la întrebarea din titlu… Deci, merită? Eu nu-mi fac bilanț la final de an… Dumnezeu zice să ne numărăm bine zilele, astfel că e un lucru bun și un bilanț la final de an, dar la fel de bun e la final de lună, săptămână și cel mai bine la final de zi… În Evrei, capitolul 13, suntem îndemnați să luăm seama la Cuvântul Domnului „câtă vreme se zice: «Astăzi»”. Carpe diem! (trăiește clipa!) nu e pentru glorificarea eului sau pentru plăcerea de moment, ci pentru a clădi astăzi pentru viitor. Gândește-te acum, fix când citești articolul, că ai fost creat cu un scop măreț. Nu trăiești la întâmplare, din întâmplare pentru o nouă întâmplare… Doar simplul fapt că ești în viață e o formă a lui Dumnezeu de a-ți spune că ești o persoană deosebită! Ai planuri pentru mâine? Foarte bine! Dar ce poți face începând de astăzi?

N-are rost să-ți spun eu că anul 2022 va fi unul „greoi”, de fapt, nu o zic doar eu, ci o zic oameni mult mai calificați în analizarea evenimentelor după date concrete, conform istoriei, ca ceva inevitabil. Totuși, datoria mea e să te încurajez… De ce? Pentru că Dumnezeu e deja în 2022! Dumnezeu poate să aibă grijă de tine în continuare! Poate să te ridice mult mai mult! Numai că ridicarea e și puțin dureroasă… Când ajungi pe munte, pe stânci, nu prea ai cu ce să te hrănești și nici multe posibilități să te adăpostești de vânt, frig, soare… În schimb, în vale, ai apă, hrană, loc de adăpost… ai de toate. Omul vrea mai mult de fiecare dată, dar nu e conștient de costuri. Totuși, cu Dumnezeu va fi bine!

Ce trebuie să faci în anul 2022? Să nu te temi și să crezi în Dumnezeu! Poți totul în Hristos care te întărește!

Pot totul în Hristos care mă întărește! (Filipeni 4:13)

Dumnezeu să te binecuvânteze cu tot ce are El mai bun în toate domeniile vieții tale!


Sursă imagine: Ian Schneider on Unsplash

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile