Nod gordian
„Într-un război, prima victimă este adevărul!”

„Într-un război, prima victimă este adevărul!”

Ai auzit zicala „Într-un război, prima victimă este adevărul”? Crezi că într-un război prima victimă este adevărul sau îți alegi întotdeauna o tabără și dai cu #hate în cealaltă?

Războiul nu mai este de ceva timp un subiect tabu și cred că nu mai durează mult timp până sa va introduce armata obligatorie în România… Războiul bate la ușa oricărei țări; păcat că prostia și nebunia unor oameni (pe numele lor de scenă: „politicieni”) e la cote maxime…

Ce zici de războiul din Ucraina? E un subiect „dezumflat”. Ce zici de războiul din Israel? E un subiect umflat cu de toate… Trebuie să știi că minciuna are întâietate în orice război.


„Într-un război, minciuna are întâietate!”


Cui îi place minciuna? Dacă-ți place minciuna, n-are rost să-ți mai zic că minciuna îți va veni de hac… Sau să-ți zic? Hai că-ți scriu: minciuna te va rupe-n bucăți pe toate fronturile (gând, minte, inimă, suflet, familie, relații interumane etc.).

Dacă ai fost atent în ultima perioadă la ultimele războaie (nu aduc în discuție mascarada cu războiul din Orientul Mijlociu de la începutul anilor 2000), Ucraina vs. Rusia și Israel vs. „LowIQbabani” (sau teroriști), sigur ai observat că știrile nu se „pupă” una cu alta.

Atâta minciuna izvorâtă din mass-media nu vezi în altă parte… Poate doar la COVID-19, dar partea mai nașpa e că pe timp de război, oamenii de bună-credință mint fără să vrea.

Mass-media e parșivă. Punct. Ai pretenții de la taberele celor care se războiesc? Ai pretenții de la Rusia, care este cunoscută ca fiind o mașinărie de aruncat miciuni, inclusiv în spațiul mediatic românesc? Ai pretenții de la Ucraina, care are un președinte diabolic (o fi ceva văr cu al nostru…)?

Fie din cauza „senzaționalului”, fie din cauza agendei politice, fie din cauza prostiei (oricum e și din cauza prostiei), minciuna este invitată totdeauna la masă (la „Masa Idioților”, nu la „Masa Tăcerii”).

Minciuna are întâietate și datorită „politicului”…


„Într-un război, politicul își face de cap…”


Cunoști vreun tipar mai parșiv decât politicianul? În 2024 vor fi o grămadă de alegeri, în tot felul de funcții care mai de care mai importante. Păcat că ei sunt neimportanți… În fine, există și politicieni faini, dar sunt prea puțini și n-au vizibilitate, astfel că m-am gândit să-i votez pe toți, din dragoste și nesilit de nimeni. Oricum, ăsta-i alt subiect…

La ora actuală, politicul are un rol enorm de important în războiul dintre Israel și „LowIQbaban” (teroriști). Nici Israel, nici „LowIQbaban” nu vor să-și piardă susținerea lumii.

Știi o țară mai terfelită ca Israel în spațiul public în ultimii 100 de ani? Dar de când e lumea? „LowIQbaban” sunt slabi, vai de ei, niște idioți cu 2 picioare, care știu să facă artificii… Chiar și-așa, fac destule pagube… Până la urmă sunt și ei oameni, care dacă nu merită să fie numiți oameni. În schimb, liderii lor sunt niște demoni „parfumați” cu toate duhurile…

Apropo, știai că ăștia care îi susțin pe cei din sfera „LowIQbaban” (low-iq-baban), mai ales cei care au făcut proteste de susținere prin școli și universități, au de suferit? Caz concret: un grup de idioți (sau susținători „LowIQbaban”) de la Harvard, în urma protestelor pro Palestina (sau pro terorism), au fost puși pe lista neagră și nu vor „pupa” niciun loc de muncă pe Wall Street. Practic, cu ocazia asta, și-au „dat foc la valiză”. E ca și cum au răspuns la prima întrebare de la interviu cu „DA” („Ești atât de idiot, încât să susții terorismul?”).

Mi se pare „politic corect” să te lepezi de astfel de persoane care au un IQ atât de mare (dacă tot au intrat la Harvard) și când vine vorba de a raționa (sau a empatiza), n-au destui neuroni ca să facă bastonașe… E un paradox să fii deștept și idiot în același timp, dar uite că cei de la Harvard ne demonstrează încă o dată că se poate… Cred că acest „studiu” le-a „ieșit” din greșeală…


„Într-un război, prima victimă este adevărul!”


E aiurea să pierzi din mână adevărul fix când ai cea mai mare nevoie de el. De exemplu, evreii i-au înștiințat pe cei din Gaza de nenumărate ori că anumite zone vor fi bombardate și că civilii (sau toți dacă se poate…) trebuie să elibereze zona, nu-i (doar) vina lor că acolo se adăpostesc idioți.

Ei bine, cei din „LowIQbaban” au spus că e o capcană și să nu urmeze sfaturile „dușmanilor”. E cel mai grotesc lucru să ai o conducere care-ți vrea răul. La o scară mai mică, românii îl au pe domnul Iohannis, care în afară de rău n-a făcut nimic pentru România… Cei din Gaza mor pe capete din cauza idioților „LowIQbaban”. E nașpa să mori din prostie, mai ales din prostia altuia…

În ce război ai mai văzut ca inamicul să te-anunțe din timp că zonele X, Y, Z vor fi bombardate și că sunt rugați să elibereze zona de civili? Israelienii nu doar că i-au anunțat, dar au prelungit „superoferta” cu câteva ore (zile).

În concluzie, în orice război, prima victimă este adevărul. Personal, țin cu evreii, n-am văzut o altă nație mai dotată din toate punctele de vedere (și la bine, și la rău), dar și ei au „bubele” lor și răspândesc minciuni. Poate nu atât de draconice precum „LowIQbaban”, dar o minciună tot minciună e . Fie că mă-nțeapă un țânțar, fie că mă-nțeapă o albină, tot înțepătură e… Diferă durerea…

Încă ceva: cum îți dai seama care minte și care spune adevărul? Minciuna are picioare scurte… Dar până se află adevărul (sau minciuna), îți recomand să fii imparțial, să nu alegi nicio tabără și să te rogi pentru pace (în special pentru pacea Israelului). Când ești îmbuibat de prea multă informație, s-ar putea să te radicalizezi… Ăsta deja e alt subiect…

#AdevărulSăTriumfe

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Tags :
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile