Nod gordian
Problema avortului în România

Problema avortului în România

Crezi că probleme cu avortul există doar în România sau și în alte țări la nivel global? Care crezi că este cea mai mare problemă?

În fine, răspunsurile la cele două întrebări nu sunt relevante. De ce? Pentru că am pus reflectorul pe ce nu trebuie sau pe cine nu trebuie.

Problema nu se pune pe efect (avort), nici măcar pe cauză (el și ea), ci pe sursă (omul).

Înainte să trec la explicații și să „mătur” pe jos cu subiectul de față, ia în calcul faptul că sunt creștin (credincios unicului Dumnezeu: Dumnezeul Bibliei).

Îți recomand să citești articolul „Sursă – cauză – efect”. La școală ai învățat despre relația (sau legea) cauză – efect. Unde e sursa? Omul care a lăsat chestia asta în manuale e sursa… Sursa răului…


Problema e omul


Problema principală în tot răul provocat (sau neprovocat) este omul. Prin alegerile sale, omul face fie bine, fie rău. Până aici e clar?

Sursa principală a avortului este omul. Dacă nu era omul, nu era nevoie de avort, corect? Repetăm? Dacă nu era omul, nu era nevoie de avort, corect? Bun…

Ce se-ntâmplă când un el și o ea acționează în mod intim? Se poate întâmpla o minune, adică să apară fecundarea. Ce este fecundarea? Primul pas în procreație, adică atunci când spermatozoidul apucă să „îmbrățișeze” ovulul.

Acum apar întrebările…

El și ea (sau ea și el) sunt conștienți că o relație intimă poate să ducă în mod inevitabil la procreare? Vorba aia, „Capul face, capul trage…”.

Aș vrea să-i apăr pe cei care susțin avortul, iar mai apoi să-i apăr și pe cei care nu susțin avortul. Voi scrie 2 argumente pentru fiecare. În fine, „argument” e mult spus (scris). Voi „șterge pe jos”, ca la final să fie totul curat.

Care este părerea mea personală cu privire la avort? Cred că trebuie să o știi înainte de a-i apăra pe cei ce susțin avortul, dar și pe cei ce nu susțin avortul.

Părerea mea este următoarea: AVORTUL ESTE O CRIMĂ! Îți recomand articolul „Avortul este o crimă! Punct.

Cum se numește un om care repară mașini? Mecanic. Cum se numește un om care tunde oameni? Frizer. Cum se numește un om care conduce o firmă? Antreprenor, șef, director, CEO etc. Cum se numește un om care comite o crimă? Criminal.

Ai făcut avort? Nu-mi răspunde… Hai cu mine să-i apărăm un pic pe cei care sunt pro avort.


Pro avort (1)


N-am nicio problemă să fiu în tabăra celor pro avort. De ce? Pentru că scopul meu este doar să trec prin tabăra lor, nu să rămân.

Nu vreau să rămân acolo și să caut scandal, mai ales că mă voi asigura să le fac cunoscută părerea mea despre avort.

Totuși, pot să-i susțin, adică pot să fiu de-acord cu anumite aspecte. Ce aspecte?

Sunt oameni de bună-credință care vociferează întruna despre drepturile omului. La urma urmei, omul e liber, corect? Sunt de-acord.

Omul are drepturi. Ce sunt drepturile? Niște reguli. Pe ce se bazează regulile? Pe legi. Hopa-hopa… Se pare că omul nu mai e așa de liber precum se spune… În fine, pot să închid un ochi.

Ai citit articolul celor de la g4media.ro despre avort? Încă din titlu mi-am dat seama că este o portocală fără gust. Prefer să am în față doar sursa lor, adică raportul de pe moasele.ro. Îl găsești aici.

Moașele nu erau cele care asistau femeile la naștere? Acum se ocupă cu avortul? Interesant.

Sunt de-acord că omul trebuie să aibă acces la un sistem de sănătate. Sunt de-acord că omul sărac trebuie să fie ajutat la nevoie (deși nevoia lui e continuă…). Sunt de-acord că mediile defavorizate nu sunt prielnice pentru copii și adolescenți. Sunt de-acord că România nu are un sistem de educație pus la punct. Sunt de-acord că sistemul medical din România e la firul ierbii.

Observi cu câte lucruri sunt de-acord? Pot să dau mână de pace cu omul care-mi spune afirmațiile astea. Da, dom’le, sistemul e praf. Dar dacă e praf, de ce sufli? Grea întrebare.


Pro avort (2)


Înclin să dau dreptate celor care spun că femeia violată, care rămâne însărcinată, trebuie să facă avort. Îmi permit să fac mai multe înclinări.

Hai să mă mai înclin o dată, dacă tot îmi permit, nu?

Înclin pentru avort când femeia (mama) este în pericol de moarte. Sunt cazuri și cazuri. Ce decizie iei dacă tu, ca femeie, ești însărcinată în luna a 6-a și deodată mergi la urgențe și ți se spune: „Ori tu, ori copilul”?

Înțeleg că sunt o grămadă de oameni care au un IQ de 2 cifre, care fac parte din categorii vulnerabile, care n-au venituri, iar unii dintre ei au forme de handicap. Ce le spui unor astfel de oameni? Unii habar nu au să scrie. De fapt, relația intimă implică altceva, nu nivelul de cultură, nu-i așa?

Hai să-i apăr pe cei pro viață, că mă enervez dacă stau prea mult în tabăra pro avort.


Pro viață (1)


Numai să ai puțină răbdare că mi-a rămas ceva…

Ce om normal la cap (sau cu toate țiglele pe acoperiș) le spune unor copii de 12-13 ani despre relațiile sexuale și despre o viață sexuală sănătoasă? Cum adică o „viață sexuală sănătoasă” la 12 ani?

Fără nicio reținere pot să scriu negru pe alb că un om care sfătuiește un adolescent (care nici măcar nu are buletin) să facă sex, fie el și protejat, e un mare zero barat (idiot, tâmp, degradat, jeg uman).

Cum să trezești pofte sexuale la copii? Asta-i nebunie curată! Educația sexuală nu se face la copii!

Poate zici că e necesar: „Uite, dom’le, fată de 12 ani gravidă!”

Alo! Depravatule! Fata aia de 12 ani e o excepție! Dacă dintr-un grup de 100 de oameni, doar tu ești idiot, nu înseamnă că ceilalți 99 de oameni normali trebuie să fie idioți ca tine, corect? Asta-i logică elementară.

Cei care susțin avortul se bazează pe niște aberații mai mari decât China.

Sunt de-acord că nu există un sistem de educație, iar copiii lăsați de capul lor se-apucă să facă tot felul de vrute și nevrute, dar aici e vina adulților. Îți lași copiii nesupraveghiați? Meriți șocul când vine fata de 12 ani și-ți spune că-i gravidă…

Educația trebuie să fie atât la părinți, cât și la copii. De la copii n-am pretenții. Copilul nu e conștient. Problema e la adult, fiindcă e ignorant!

Argumentul cu educația sexuală la vârste fragede pentru că la 10-12 ani unele fete devin mame, este praf. Dacă vezi că ceva e praf, nu sufla! Șterge cu ceva umed!


Pro viață (2)


Raportul moașelor mi se pare o analiză irelevantă. 83 de pagini scrise aiurea. În fine, le apreciez efortul.

Îți place să vezi oameni care gândesc? Nu-i așa că te bucuri când vezi un copil isteț, care face ceva util, care învață, care face chestii interesante?

Copiii sunt curioși din fire, de aceea e bine ca întotdeauna să fie supraveghiați de către un adult pentru a fi îndrumați și învățați.

Ce se întâmplă când nu sunt supraveghiați? Copilul se schimbă brusc. Dacă mai are și alți copii în preajmă, atunci nivelul IQ-ului ajunge la 2 cifre.

Se știe că unde-s mulți, e și multă prostie. De unde fac rost copiii de prostie? Un răspuns ar fi din naștere, iar un alt răspuns de la școală. Nu dau vina pe părinți și nici pe școală (deși aș putea s-o fac în 84 de pagini, nu 83 cât au scris moașele).

Ce s-ar fi întâmplat dacă tu ai fi fost avortat? Hopa! Îți dă eroarea 404? Nu găsești răspuns? Mă bucur!

Cred că cea mai mare onoare pentru un adult e să aibă copii. De fapt, este darul lui Dumnezeu pentru om. Cum să refuzi un dar care vine la Dumnezeu?

Îți faci griji că n-ai cu ce să-ți crești copilul? Dumnezeul meu a făcut cerurile și pământul. Crezi că n-are resurse și pentru tine? Din moment ce Dumnezeu dă viața, cine ești tu ca mamă sau tată să-ți dorești avortul?

Ce este avortul? O crimă! Din moment ce s-a format celula, nu mai trebuie să discutăm în zile sau săptămâni… Fapta e consumată. Celula este vie. Distrugerea celulei respective înseamnă crimă.

Nu vreau să-ți zic câte probleme la nivelul psihicului apar la persoanele care fac avort. Femeile care fac avort sunt distruse din punct de vedere psihic. Nu trebuie să-ți scriu eu asta… Întreabă 5 femei care au făcut avort și îți vor spune ele.

De ce 5? Doar ca să ai 5 păreri de la persoane diferite, dar cu același deznodământ: durere psihică fără vindecare. De fapt, singurul care poate vindeca e Dumnezeu. Îți recomand să citești Biblia (vezi Ioan 3:16).

De ce crezi că medicii nu recomandă avortul? Tu ai vrea să omori pe cineva doar pentru că așa ți se spune la locul de muncă?


Prevenția


Multă lume recomandă metodele contraceptive pentru prevenție. Bun. Folosește-le. Dar oare știi care sunt?

Cea mai bună prevenție este educarea! Actul sexual trebuie să se facă numai și numai de către un el și o ea în cadrul familiei, adică să fie căsătoriți. De ce? Să prevină iadul care se va declanșa în viața lor.

Curvia, vinul și mustul iau mințile omului. (Osea 4:11)

Nu-ți trebuie minte pentru a întreține relații intime, nu-i așa? Instinctul ăsta îl au și animalele. Trebuie să știi că diferența dintre om și animal o face educația.

Omul care acționează după instinct este un simplu animal. Ce spui despre un el și o ea de 12 ani care întrețin relații intime? Că n-au minte, corect? Asta o spune orice om normal. E un șoc, iar dacă ești părintele vreunuia dintre ei, vei avea un dublu șoc.

A întreține relații intime înainte de căsătorie e ca și cum te-ai mutila tăindu-ți mâinile și picioarele (atât la nivel psihic, cât și la nivel spiritual… deci rămâi doar cu mâinile și picioarele la nivel fizic).

Ce face un om fără mâini? Vorbim de oameni care ulterior vor avea o viață de familie, adică de o căsnicie. Nici nu vreau să mă gândesc ce poveri au pe suflet…

Te poți abține? Dacă toată ziua ești „Bună ziua!” cu atingeri, tu (ca fată) cu băiatul sau tu (ca băiat) cu fata, atunci e normal că apare o breșă de securitate și se întâmplă neprevăzutul.

Știi ce-i aia distanță? Păstreaz-o!

Ai auzit de înfrânarea poftelor? Omul care nu-și înfrânează poftele e la fel ca un animal. Înfrânarea poftelor este una dintre cele mai mari calități pe care le-ar putea avea un el și o ea când sunt într-o relație de prietenie.

Dacă iubești cu adevărat, atunci te înfrânezi. Dacă iubești doar pentru a-ți împlini nevoile, atunci ești egal cu zero: te distrugi și pe tine, și pe celălalt.

Omul are o grămadă de probleme în viață, iar avortul va fi printre cele mai mari. Cea mai mică problemă poate fi venirea unui copil pe lume.

E clar că a avea un copil implică o responsabilitate enormă, dar din moment ce Dumnezeu te-a binecuvântat cu un copil, acționează înțelept și acceptă-l, crește-l, ocupă-te de educația lui și învață-l cum să trăiască cu demnitate!


Raportul moașelor


Mi se pare un raport gândit și scris cu picioarele. Dacă ți se pare același lucru și despre articolul de față, să știi că pot fi de-acord cu tine. Scopul meu e să te fac să gândești, nu să gândești ca mine.

Moașele se plâng că nicio unitate publica nu oferă cele 2 tipuri de avort, adică avort medicamentos până la 9 săptămâni și avort chirurgical până la 14 săptămâni.

Nu vreau să-mi bat joc vreodată de cei care au întreținut sau întrețin relații intime în afara căsătoriei, dar ia-ți doi neuroni și judecă singur: cum să faci avort la 7-8-9 săptămâni?

Conștientizezi ce mult s-a dezvoltat fătul la 2-3 luni? Să nu mai zic de avortul la 4-5 luni. Se poate face cezariană la 7 luni. În fine, moașele sunt supărate că nu există unitate publică, care să pună la dispoziție ambele tipuri de avort.

E problemă că avortul costă? Cred că e logic să coste. Orice chestie gratuită are costurile ei, corect? A fost „gratuit” să întreții relații intime? Joac-o pe asta! Prostia costă!

Nu-mi bat joc și nu vreau să-mi bat vreodată joc de prostia omului. Știu că prostia doare și poate avea consecințe grave, chiar eterne.

Oamenii pro avort, pe care-i pot numi fără probleme activiști, sunt deranjați că fetele din mediile defavorizate n-au bani de avort. Bun. Știu că n-au bani. Dar trebuie să înțeleagă toată lumea că o problemă se rezolvă de la sursă (om), nu de la el și ea (pentru că își vor găsi rapid alți parteneri) și nu la efect (fecundare).

Din moment ce s-a produs fecundarea (efectul), rezolvarea trebuie să fie asumarea, nu avortul.

Activistule, vrei oameni asumați? Un activist se consideră asumat, de-aia e „tare-n clanță”. Asumă-ți, prietene, acțiunile, nu da vina pe sistem și nu cerși ajutor!

Vrei ca statul român să plătească avorturi? Nu-i destul că în ultimii 30 de ani s-au făcut peste 30 de milioane de avorturi doar în România? Și mai vrei să te-asculte Dumnezeu în ziua necazului…


Concluzie


Parcă am scris multe și am zis puține… Dacă aș rescrie articolul de 100 de ori, concluzia va fi aceeași: AVORTUL ESTE O CRIMĂ!

Nu sunt apărător al unei cauze, drept dovadă ai citit că pot să dau mână de pace și cu cei pro avort, și cu cei pro viață, deci sunt în tabăra nimănui.

Ideea de bază a articolului este să te facă să gândești. Orice argument, fie pro viață, fie pro avort, trebuie să-l „rumegi”. Bineînțeles, doar dacă vrei. Nu te obligă nimeni să gândești. A întreține relații intime e „gratuit”.

Totul pleacă de la educație. Dacă adultul e idiot, cum crezi că va fi copilul? Probabil de 2 ori mai idiot.

Scoatem religia din școli și introducem educația sexuală. Educația sexuală pentru ce? Îndemni copiii de 10 ani să facă sex? La vârsta aia pot să învețe o grămadă de lucruri utile.

Înțeleg că se dorește distrugerea omului de la o vârstă cât mai fragedă, dar dorința asta nu va fi împlinită. Știai că Dumnezeu transformă răul în bine?

Îți las o imagine cu harta accesului la avort în funcție de județ. De ce este rata de acces la avort așa mare în județul Mureș? Ungurii nu vor să populeze România?

Fie vorba între noi, studiul moașelor are o singură concluzie: românii sunt obligați să nu mai facă avort. E bine? Dacă de bunăvoie nu vor, atunci măcar cu forța.

Harta accesului la avort în România
Sursă imagine: moasele.ro

Astăzi este 8 martie. La mulți ani binecuvântați tuturor mamelor și femeilor! Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Tags :
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile