Cel mai bun telefon pliabil al anului: OnePlus Open

Cel mai bun telefon pliabil al anului: OnePlus Open

Joi, 19 octombrie, 2023, a apărut cel mai bun telefon pliabil al anului, poate chiar cel mai bun telefon pliabil de până acum: OnePlus Open.

Unii ar spune că OnePlus Open este la fel cu OPPO Find N3, la fel cum doi colegi de bancă copiază unul de la altul și iau fix 9.99 (diferă doar numele și caligrafia). Ei bine, OnePlus Open este geamăn cu OPPO Find N3.

Mie-mi plac telefoanele pliabile de la OPPO, în special OPPO Find N2 Flip și OPPO Find N3 Flip. Chiar dacă n-am un nivel mare de prietenie cu chinezii (când vine vorba de politică), îi pot lăuda fără să clipesc la capitolul #tehnologie. Chinezii au cea mai avansată tehnlogie pentru telefoanele pliabile!

OPPO Find N2 Flip

Să revenim la „greul” nostru, OnePlus Open.


Greutate


OnePlus Open are o greutate de 239g pentru versiunea Voyager Black și 245g pentru varianta Emerald Dusk. Ca referință, merită să știi că iPhone 14 Pro Max are 240g (221g are iPhone 15 Pro Max).

Ce greutate au celelalte telefoane pliabile, care concurează în mod direct cu OnePlus Open?

  • Samsung Galaxy Z Fold5: 253g
  • Xiaomi Mix Fold 3: 255g (sau 259g)
  • Huawei Mate X3: 239g (sau 241g)
  • Honor Magic Vs2: 229g
  • Honor V Purse: 214g
  • vivo X Fold2: 279g

Oricum, nu e un telefon greu și se poate ține lejer într-o mână, datorită modulului de camere din spate.


5 camere


OnePlus Open are 5 camere. Poți să zici că e un fel de vilă cu 5 camere… În modul închis, are o cameră de selfie, la fel una și când este deschis (în colțul din dreapta-sus), iar pe spate are 3 camere, fiecare cu rolul ei: 48MP (wide), 64MP (telephoto), 48MP (ultrawide).

Dacă e să aplicăm expresia „Calitate, nu cantitate!”, atunci putem spune fără nicio teamă că OnePlus Open nu are cele mai bune camere, mai ales când se fac poze (sau se filmează) pe întuneric.

Vorba unuia dintre cei mai buni profesori ai mei pe care i-am întâlnit la facultate: „Dacă vrei poze bune, îți iei un aparat foto, nu un telefon”. La fel se aplică și în cazul în care vrei să filmezi un clip bun. Bineînțeles că tehnologia avansează, dar vorba profesorului încă e valabilă… Cât timp se fac aparate foto și telefoane, e clar cine câștigă în domeniul artei fotografice.

Ai putea spune că telefoanele pliabile sunt un înlocuitor al tabletelor… Sunt mult mai utile decât tabletele!


Dimensiuni


Ecranul frontal are 6.1″, iar când este deschis, are 7.82″. Ce zici? Merită să-ți cumperi o tabletă?

E interesant faptul că acea balama e tot mai fină, pe măsură ce apar modele noi. Să fie oare un bonus pe care-l oferă „frații” lor, cei de la OPPO? Se știe că OnePlus e frate cu OPPO din 2021.


Balama


Încă de când a apărut OPPO Find N2 Flip mi-a plăcut că balamaua nu arată urât… E clar că te obișnuiești cu acea creastă din mijloc după ce folosești telefonul o perioadă, dar parcă e mai bine să nu o observi de la început…

OnePlus Open are o balama de top, care rezistă la cel puțin 100.000 de plieri. Un mare avantaj al balamalei este că poți ține telefonul în (aproape) orice poziție. Știe să se joace „Cum te pun, așa să stai!”.


Sistem de operare


Telefoanele OnePlus Open vin cu sistemul de operare OxygenOS 13.2 (asemănător cu Android 13).

Ca memorie, spațiul de stocare este de 512GB, fără posibilitatea de a adăuga un card microSD (precum Google Pixel 8), și are doar varianta de 16GB RAM, deci nu s-a complicat să ofere o alternativă mai ieftină cu 8GB RAM.

La interfață, mi se pare foarte bun și util, mai ales că poți împărți ecranul în 2, chiar 3, deci are ceva noutăți demne de Android 14 (vezi articolul „Android 14: 14 noutăți”). Seamănă cu Windows 11? Oarecum…

Te poți juca liniștit dacă vrei să-ți pierzi timpul… Are procesorul Snapdragon 8 Gen 2.

Merită precizat faptul că cei de la OnePlus asigură 4 ani pentru actualizările la versiunile de Android și 5 ani pentru actualizările de securitate.


Merită?


Dacă ai 9.000 de RON ca buget pentru un telefon mobil, cred că merită… La un așa buget, sigur ești pasionat de telefoane (sau de tehnologie) și îți schimbi telefonul anual (sau bianual).

Vrei să-ți dau o veste mai puțin bună? OnePlus Open nu este rezistent la apă. Am scris „veste mai puțin bună” și nu „veste rea”, pentru că aș putea paria că nu multă lume face duș cu telefonul… Poate doar snorkeling…

Tehnologia va avansa tot mai mult, iar telefoanele pliabile vor fi la îndemâna oricui, pe viitor…

OnePlus Open

Sursă imagine: YouTube – OnePlus

Mulțumesc pentru simplul fapt că ți-ai făcut timp să citești articolul! Dacă vrei, poți susține blogul cu o donație lunară:
Become a patron at Patreon!
Distribuie și altora:
Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile